gegirl = pink

wujud ke word gegirl itu? heheh... kalau wujud, camtu ke ejaan dia? ikut trend gak bahasa- bahasa ni kan. seperti tajuk di entry, sinonim nye, kalau nk dpt anak pompuan mesti beli stuff yg pinky2. kalau boboy lak blue. kat kedai pun kebanyakan jual mcm tu.

tgk kan barang nia dgn adel mmg mostly is in pink color. bukan la mama dia obses pink, tp sebab mmg kebanyakan barang budak perempuan in pink. yg belum ada anak perempuan lagi sure teringin nak beli girl stuff in pink kan? tgk semua barang baby girl comel belaka. ewah, aku lak tebalik ye. ish, ish, tu la kita, tak penah puas.

last week sebelum cuti raya cina amik kesempatan sale yang ada, beli crocs nia dgn adel. sian adel, nan ado kasut lagi. semua recycle. heehe.. nia lak, crocs lah yg paling selesa dia pakai. pakai kasut time pegi school je. pakai dress pun ber crocs. layankan aje. so, instead of buying pink crocs, we bought BLUE CROCS! comel jugak. :D

ni nia punyo (nia sebut punya, punyo!) mcm org nogori. jits bits R A tu obviously sempena nama dia. nama mama papa pun bole. heheh...

disney crocs ni ofcourse adel punya. adel bila dipakai kan kasut dia berdiri statik tak bergerak. tak tau camne nak jalan pakai kasut. lama pulak tu dia berdiri. heheh.. tak leh letak jits bits R A sebab mamat crocs tu cakap nanti ganggu dia berjalan. ater, kecik je crocs adel ni.

adela lain sikit. kalau tak semua kasut diorg kaler pink je. nak pakai jeans pun suit?

note : patut cite pasal cuti raya cina dah melalut cite pasal benda lain lak. tak tercerita lg. badan letih lg.

7 comments:

Gieyana said...

aku pon letih lg bebs..aduyaii!

comey kasut anak2 ko..:D

ainal said...

x bwk blk kg pn, tngok nia pkai crocs yg same je ri2..

nome said...

Ha ah beb, aku pun tertanya2, wujudkah word gegirl? Atau kta je pandai2 create word tu? Instead kaler pink utk ank pompuan, kaler blue pun cantek. I loikeee!

Iela Fazielah said...

skali skala tukar kaler.. mcm irfan akak blkan terus kaler hijau.. len dr yg len...hihi

Lee-Yan-Naa said...

aahkan..tpi gegirl dgn pink mcm xleh dipisahkan je..tpi kelainan skali skala pon best jgk..:D

Fieza said...

Statement Alyya buat fiza tak sabar nak dapat baby gurl..Hope dalam perut ni gurl. Tak semestinya gurl kena pakai pink kan..cute sangat croc nia n adel

Sricahaya said...

sama kasut ngan umairah..
tapi umairah tak nak warna lain..dia nak warna pink jugak..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in