appreciate their effort

apa- apa yang anak kita buat mesti kita diorg akan tunjuk kat kita kan? mcm nia, apa- apa dia buat, mesti "mama! mama!" nak tunjuk yang dia dah berjaya buat something. even dia poop for the first time kat jamban, keluar toilet dia lari- lari cakap nia biyak..nia biyak... bangga gitu. so kita as parents takleh la nak buat dek je atas apa yang diorg buat dan achieve kan? kena la acknowledge dengan cakap good job ke, good girl ke, clap untuk dia ke or bagi reward.

macam adel tadi, ada la dekat satu jam dia kelebek headband minnie mouse dok letak kat kepala. bila dah letak mesti suka hati nak tunjuk kat mama papa macam video dan gambar kat bawah ni.

video

headband minnie mouse kat tangan adel.

jenguk kakak jap. ok, kakak tgh tido. bole la main sendiri. kalau tak, sure kena kacau. hehehe..

bila dah pakai mesti nak mama papa tego.

suka sangat bila mama papa layan dia..

happy face from adel!

penat gelak, haus pulak. kalau adel nak susu dia buat macam ni sambil cakap nak...

note : seharian ahad duduk kat rumah je. ni nak buat schedule entry untuk seminggu..

7 comments:

myaishahhafiz said...

tomeinyaaaaaaaaaa

Nad @ MamaZakwan said...

gud girl..! :) comel, comel, comel... :)

OneSimpleMother said...

ya Allah... cutenya adel pakai topi sendiri. clever girl! abang luqman jgn harap ler nak letak pape atas pale dia. pantang betul. laju jer dia tepis... eh.. eh.. tetiba jer jadi 'abang' luqman.. hihihi

shah-ila-ain said...

pandaikan...sonot melayan anak2 dan keletah dorang....aku nie time2 ngandung nie nak marah ain jerr..siann plak kat ank aku yg sorang tu....

rina a.k.a jaijina said...

very the cute adel ni lah..betul kan alya, as a parents, kite kene lagi encourage anak kite bile dorang buat sesuatu yg baik..

Fieza said...

100% agree. Selalu kalau syakil dapat achive something fiza akan cakap good boy or good jer then suruh dia hug n kiss kita. Budak macam diaorang mmg nak kita lihat aper diaorg berjaya buat dan jadikan pujian sebagai cara nak usaha lagi kan..

nome said...

adel comel la! berseri2 muka adel bile senyum...walaupun x bergigi...tp senyuman tu menawan la :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in