kalau tak dapat free coupon, mmg takkan makan kat sini

ok, tajuk entry dah conclude everything. al-kisah, last saturday nye plan semua hancur lebur. patut ada 3 program, end up stuck kat satu program je. previous entry aku ada cakap kitorg ada full body check up kat gleneagles ampang.

kitorg baru je register untuk full body checkup which include 110 test dalam badan kita. so, haritu was actually more to introduction. part paling sebak bila dia cakap kak, abang, u have 2 beautiful kids, when they grow up, they don't want our money, they want you to be with them. happily. not sick. adoi, mmg sangat sebak time tu. there we go, agree to do the check up thing. prevention is better than cure. aku sayang anak aku. i wanna see them grow up infront of my eyes. tp kalau dah tertulis nyawa aku tak panjang, siapa bole menolaknya kan? aiseh, kelaut sudah ni...

ok, back to the topic, so upon our registration to do the checkup once a year for 10 years, we received few complimentary gift / voucher and so on. salah satu nya, habis sign all the agreement and make the payment of course, kitorg dapat 2 voucher lunch di DOME! mak oi, tak penah terfikir nak masuk DOME. bukan la tak mampu, tp there are other option that way way cheaper and affordable. berbelanja harus bijak ye tak? jangan kerana nama or mengikut org, kita pun ikut. so, had the opportunity to lunch there. best kah? ntah, gitu la weh. so, tatau bila akan pegi lagi. kalau boss mau belanja gamaknye. :D

DOME dalam hospital. kitorg dapat 1 lunch set. ada 4 pilihan. air 1.

nia cakap mam nak cake. ish, nampak pulak dia eh. maka beli la se-slice. se-slice cost RM15. makan sampai jilat pinggan ye anak- anak :p

sementara tunggu main dish sampai. mind you, we ate our lunch at 5pm!

nia mmg layan kek ni. adel kureng sikit mungkin sebab coklat dia tangkap sampai ke kepala.

our dishes. aku amik beef bolognese spagetthi (RM23.90), ice lemon tea (RM7.90), papa amik spicy cheese chicken pasta (RM23.90), cappuccino (RM tatau).

semua DOME siling dia camni ke eh?

so, will we come again? kalau ada org mau belanja why not! :D

note : baju nia, aunty jue yang bagi sempena birthday nia. baju adel, aunty aieza bagi, masa visit adel lepas lahir. thank you aunties!

9 comments:

ainal said...

mak oi.. total kos korg mkn lunch 2 same mcm blnja mkn ainal untuk seminggu kat u..

alyyani said...

ainal : bukan belanja ko seminggu je, belanja kitorg seisi rumah seminggu! pinggan cap dome tu yg mahal kot. hahahah...

ainal said...

pinggan mahal bkn leh bwk blk pn, mmg patut mkn smpi mnjilat pinggan klau dtg mkn kat cni! hahah..

alyyani said...

ainal : ko kan suka jalan2 cari makan tempat baru kan, nanti kita makan sini eh, ko belanja! :D

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

dah nama gleneagles hospital, sudah tentu cafe yang bertaraf 5star.. ekekeke.. nak wat camne kan... kt situ mmg takde cafe lain.. nak tak nak terjah gaks di samping dapat merasa kan....

elok jer 2-2 dak tecik tue follow ekk..??

alyyani said...

jue : tu la, ada gak cafe kat blok lg. dah dpt free coupon tu yg dine in situ. kalau tak, kua gleneagles baru cari kedai makan. heheh

kalau tak follow, mana lak nak letak dua2 dak kecik tu. huhuh.. weekend mmg ikut mama papa kemana saja :)

Romai Adzlan Mohd Sharip said...

dome...

tempat belanja Tuan Fahmi sambil meeting bawah KLCC..

itu pun sbb bole claim.. kalo xbleh claim aku belanja makan nasi kandar jer...

hahahahaha

Iela Fazielah said...

akak xpernah mkn kat sini.. dgr harga kek seslice smapai rm15.. xpela... leh mkn kek sicret recipe je berbaloi2..ekeke

Elyn said...

DOME mmg mahai... tp sesekali bule la masuk. aku kalau pi sana tak sah tak amin ciken pie soup!! sedap weiii

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in