dek leka sangat layan badminton...

al-kisah, takde la leka sangat pun. dalam tgk- tgk final terbuka malaysia semalam, mata ni jenguk- jenguk jugak nia dgn adel. tapi tu la, sekejapan je bole terjadi. apakah? keep on reading! :)

semalam papa janji nak bawak nia pegi chitam! (read : playground) dalam masa sama ada game pulak kan. Datuk chong wei main. so, kitorg decide nak early dinner dulu. papa teringin makan nasi beriyani lagi. this time dok kat tempat yang ada aircond. takde org, tempat ni kitorg la punya. amik port baik punya senang nak tgk tv.

sementara tunggu baby seat. heran anak- anak aku kat mana ni? org pun takde.

game dah nak start. makanan tak sampai lagi. focus la kejap tgk tv nye nia dgn adel ni

mari bersantap. sebab nasi dia pedas, bawak siap bekal untuk adel. nia cam biasa nak roti canai.

yeah game dah start...

 dek leka sangat tgk badminton, tempat letak pencungkil gigi PECAH. hasil kerja tangan adel! time ni nia dah "aiyok, adel buat!" adoi, tak penah2 lagi pecah harta benda awam ni. ni la first time. lepas tu papa pulak pegan adel.

elok je duduk atas riba papa, cawan isi teh o panas dicapai nya dan PECAH lagi! dah la tak penah pecah kan harta awam, semalam terus pecah sampai 2 benda! aduhai... mujur la takde org.

so, masa nak bayar kat kaunter nak gelak gak bila wan repeat order "kak, nasi beriani ayam merah 2, teh o panas 1, teh o ais 1, tempat pencungkil gigi pecah 1, cawan teh o panas pecah 1.".... akak tu dah tercengang, terus stop tekan calculator. camne nak kira ni? kahhhhhh.... tgk muka comel adel bila kitorg tunjuk adel yg pecahkan, terus dia cakap tak yah bayar. ish2...

moral of the story : sape pegang adel, sila kepung tangan nya. sebab tangan dia tangkas! bab tepis2 ni mmg adel terror. 

moral of the story 2 : anak no. 1, tv no. 2! :D

innocent guilty!

17 comments:

nur.. said...

geramnya tgk rambut adel..
adel minta skit bg iris..
hehehhe
tangan diorng ni memang pantas jer kan alya...

Fieza said...

Cute jer nuka adel tido..cian budak tue innocent gurl..saya tak bersalah ha..ha.Best bila nak dah besar macam ni..Riuh rendah suara diaorg kan..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hihihi
budak2
anak aku pun pernah pecahkan mangkuk

zura@iwan said...

besar arr bdk2 kan...nasib baik x kena adel...air pns tu.huhu..

Elyn said...

haha budak baya adel tgn mmg cekap beb!!! ko duk jaga pun die leh capai tau....

Yu'xan Lee said...

aloooo si comei nie geram jek tgk dia tido, hehehe...kalo mummy pon tgk dia, ermmm tak payah bayar gak coz she so cute.....geram

LYAfrina said...

comelnyer tdo....

asya pon g2 time kecik dulu..tgn tu laju jer..kalo nk mkn mmg ssh... skarang dh besar, reti buat semua..lagi ssh...

nome said...

nak gelak pun ada nih..ekekeke....tgn bebudak kecik mmg tangkas...cepat jer capai...aku pun cam ko alya...kalau tgk tv, leh sampai tahap lopong...bahya2...jgn diamalkan selalu...peringatan utk diri aku sendiri nih...ekeke...

nota sipi: camno org tu kira ek? wan lawak la....

Iela Fazielah said...

budak2.. tgn memg laju.. sama mcm irfan... sib baik restoren tu baik hati ek.. tak cas pape

elani makrai said...

ngah3...besa la tue...
sbb tu la klu kita orang (nurin + mama nurin + ammar + adam + echa) g kuar makan kat luar or jalan2 kat jusco...mesti mcm dah rumah sendri. terpekik terlolong nak kontrol skli 3 budak...

kadang2 malu gak, mesti ada org kata... macam orang kampong..
(p/s : jgn marah yer sapa2 dari luar bandar)...tp nak wat cem na...

tp klakar masa wan kata...haha klu nurin jd cashier situ mesti tergelak besar...

nadja said...

alah sis.. kalau dah anak2 kecik tuh yang buat tak der saper nak ambil hati.. hehehe bebudak biasa la tangan dia..

So Shy Lady said...

hahaha gambar last tu mmang lawak comel - btul2 innocent guilty

biasa la tu...bdk nk mmbsr mcm2 karenah

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ekekekke.. itulah mama and papa dia fokus sgt kat chong wei... anak buat hal sendiri.. kalo kat umah, biarlah dorang nak buat apapun kan.. sama la ngn juee... ssh nak fokus kat benda lain bila makan kat luar camniee.. mcm2 hal2...

mamashasha said...

alya, adel pun nak main badminton gak wei...haha tangkas sekali menepis ...
mujurla tak kena bayo eh....tapi ade gak tempat yg berkira tau....

picture yg last tu..comel bangat sehhh cute nye adel terlentok...duduk pun bole terlena eh...

eiNa said...

eheh... sekali tepis terus pecah yek adel... terror laa...

ibu_Arifa said...

hui..sampai 2 benda sekali tu..hihihi. terkejut lah casher aritu..sib baik tak kena bayar/ganti yer..

comenyer Adel nih!!!

Wallcraft said...

I just came across your blog and wanted to say that I've really enjoyed browsing your blog posts.

I believe your reader's might be interested to have a free wall decal to decorate their kid's room. Am doing a lucky draw right now and your reader could win a FREE beautiful wall decal of their choice from our latest catalogue.

For more info, pls visit http://www.wallcraftstore.com/

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in