new pizza in town - papa john's

last week masa pergi jusco equine takde lagi restaurant baru kat sini, jumaat lepas, ajak wan teman bayar maxis bill, then ingat nak beli sushi je untuk dinner, sekali tgk dah ada 2 restroan baru bukak kat sini. teruja la jugak, sebabanya kat jusco equine ni ada sikit je pilihan untuk makan. pizza hut, kfc, teppanyaki, kenny rogers dan sushi king.

nak jadi cite, rupannya papa john's ni baru je soft launch pukul 2 petang tu (jumaat). satu lagi restaurant yg baru bukak sebelah dia A&W. sebab tak penah try lagi makan kat papa john's ni, dan sebab kitorg aku pizza lover, kitorg pun dinner la kat situ haritu.

testimoni - ok, ada kelainan dari segi presentation, sos pizza tu sendiri, dan staff dia. masa pizza sampai pekerja dia tanya "would you want me to serve you for the 1st slice?" sebab ada 3 jenis sos. tapi masa tu, meja kitorg lebih huru hara dari biasa, kitorg tak proceed. makan je la ikut style sendiri. next time bole soh diorg serve kan. bole la repeat sebab pizza dia best dan sebab dapat banyak free coupon. harga? sama je dgn pizza dan domino. :)

amik masa sikit nak order. sebab belek satu- satu menu dia

adel mengamuk sebab tak nak duduk kat baby chair.

the view of the restaurant. dapur dia kita bole see through. bole nampak la masa diorg prepare pizza

bukan yang kecik je ngamuk, yang besar pun mengamuk jugak. sebab papa mama amik lambat dan dinner pun lambat. sorry ye anak- anak

masa lalu, dapat pamplet tu, then terus masuk situ lepas tgk pamplet tu. 

sos pizza

amanat dan wasiat papa john's tertera di dinding.

nia makan sup dulu. sedap sup dia sebab isi banyak

combo meal for 2 person.

plate semua konsep segi empat. kenyang suda...

sebelum balik, kami ditermuramah utk memberi pendapat dan mengisi borang

the entrance. bole delivery jugak. tambah lagi satu pilihan ni. hehe.. fyi, papa john's ni baru ada 7 cawangan kat KL dan 1 di melaka. patut la tak bape familiar. tak banyak outlet lagi.

lebih banyak pilihan lepas ni di jusco equine ni :)

10 comments:

elani makrai said...

ermmm, nmpk pon sedap. tp mmg tringin nk tau mcm ner mkn ngan 3 sos tu kn...dh try nanti kasik crite yer... =)

Anonymous said...

yellow color one is the Garlic Butter dipping sauce, for the pizza crust... tak bazir.

The red sauce is the pizza sauce for breadsticks/ topped on your pizza for extra kick...

the 2 chillis are mexican pickles...tangy and very flavorful. You eat with the pizzas, macam cili jerup

cheers!

alyyani said...

nurin : tu la, kitorg, cicah2 sendiri je. cili tu gigit makan gitu je. hehehe...

alyyani said...

thanks ms/mr anonymous for the guide! :D

yantie said...

ermmm nampak menarik dan menyelerakan... next time kalau jumpa papa john's ni boleh la try...huhuuu

nome said...

nampak lagi sedap dari pizza hut...wajib cuba! tp mana ada di celah2 shah alam kan? jap aku tanya pakcik google...kahhhhhhh...terus berkeruk2 pewot aku tgk gambo pizza nih....

alyyani said...

yanite : outlet tak banyak. kalau singgah jj equine bole la try :)

nome : me, shah alam nan ado lg. kl je. aku ingat ko dah penah makan ate ko kat materchef. hehehe... not bad lah. bole la try nanti. ko terliur takpe weh, jgn ryn. kahhhhhhhh....

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

sedapnyer..
buat aku beliur jer
ada cili 2 ketul tu yg tahan tu
ekekekkee

alyyani said...

tinie : hahaha tu la pasal. ibu ngandung, kalau nak apa2, harus la segera ditunaikan. heheh..

peah @ peps said...

wahh...meriah sunggun menu...:)
kena try neh...

Berjaya Hills Resort, Bukit Tinggi, Pahang
Ice Room, Dataran Sunway, Kota Damansara

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in