sepagi di restoran pelita, juru

jumaat lepas kitorg cuti, balik kedah. jenguk mertua. so plan nye, khamis lepas balik kerja, tido dulu. dalam kul 2 pagi gerak la. tapi kalau dah dapat tido, mmg la telajak. dalam kul 3 pagi baru terjaga. mujur la barang dah siap letak dalam kete, siap- siap terus gerak, budak- budak pun sedap tido.

tapi, banyak pulak pit stop nye. tido lagi. sudah nye sampai toll juru dah terang benderang. perut pun dah lapa. nia dgn adel pun dah bangun, stop kat mamak pelita breakfast. lama nye tak breakfast kat mamak. eh tipu. lama tak sarapan sekeluarga. sekarang ni, nia suka makan roti telur. so ada la menda dia nak makan kat sini. bole la duduk diam2 tgh kitorg sarapan. aku ni, kalau sarapan kat luar, suka 2 tempat je. kat mamak or mcD. kalau kedai melayu tak bape sangat sebab aku selalu sarapan roti- roti sahaja.

teh tarik utk wan, kopi o panas utk aku. wan cakap aku macam org tua suka minum kopi. ye la, nak hilangkan mengantuk. balik rumah bukan bole rest. budak- budak siang, mmg energetic!

muka yang segar bugar baru bangun tido tapi tak mandi lagi

jemput makan. kebulur la jugak. sebab malam tadi nya aku tak makan apa- apa. lately tak selera nak makan malam.

nia tgh makan roti telur. adel pun mama bagi roti telur. hehehe..

yeah, sedap!

adel perut kenyang, suka hati. moh la kita balik rumah, kita mandi. muka sememeh je masing- masing...

16 comments:

ainal said...

adui, laponye.. x lunch lg!

alyyani said...

ainal : moh le kite, ke pelita!

ainal said...

kat cni ade restoran mamak br bukak, 'restoran cuba rasa' namanye tp x cuba lg!

Sricahaya said...

mmg cergas je dua beradik ni..
suka tgk lesung pipit adel..cute..

alyyani said...

ainal : serious ke tu nama retoran dia? sure ramai pengunjung. nama pun dah menarek. ape lagi, gi la cuba rasa. hahaha...

sricahaya : tu la dia, tgh nak membesar, macam2 kan..

nur.. said...

alya..gmbr nia tu dah mcm budak besar sgt..kejap jer kan diorg membesar..sekarang ni kena amik 2 baby chair la yek..sama la kita...hehehehe...

alyyani said...

nur : hahaha tu la kan. mesti tak saba nak tunggu iris besar kan? alya pun sama. tak saba nak tunggu adel besar :)

mrs.spicy said...

adel dah nampak anak dara dah. cepat betul besar

az rina a.k.a jaijina said...

nmpk sgt adel dah besa..adel bf lagi ke alya?

nome said...

berselera tgk nia dgn adel mkn roti telor tuh...tingin la plak....

amal_fc1303 said...

cite pasal makanan la pulak ko nie.
drpd pagi tak makan apa lagi nie.
smpai la abeh exam nie.
lapo2..

mamashasha said...

aku rasa dh komen..rupanya belum eh...wei aku pernah try sekali ke 2 kali kot kat pelita...lupa sudahhhh....
best tgk anak2 ko makan....aku suka tgk budak2 berselera ni....wei pits stop byk sebab tido takpe...yg sangkut accident tu yg tak tahan wei.....

Iela Fazielah said...

nia mcm kak long syafiqah suka mkn roti canai la.... bagus nia

Iryani Noor said...

pandai nia mkn roti telur.. leh habis ke tu?? kalu tak abes meh kasi kt aunty =p

zura@iwan said...

bestnye travel kan..lps tu pagi dh lpr ngan x mndi trs bf..haha

Anonymous said...

The Lyford Cay School serves as a community resource after ecumenical and Bahamian families. Lyford Cay School offers a enormous pattern Nursery entirely Treble School education. By a multi-cultural environment that promotes perception amongst distinctive nationalities, students are provided with the opportunities and resources to ripen into cross-cultural learners and front-office citizens. Lyford Cay Clique is an competent, non-denominational, day school. The coterie is a non-profit-making object governed before a Game table of Directors.

http://alulamyk.wordpress.com
http://icovarobu.wordpress.com/
http://ujojeby.wordpress.com/
http://jiwywyjar.wordpress.com

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in