semua nak cerita, tapi...

tapi....cam biasa lah masa membataskan. bila ada banyak sangat story nak share, bila dah klik create new post tu, dia jadi stone je. tak buat apa. end up pegi bukak youtube layan nia nyanyi lagi old mcdonald had a farm, eee aaa eee aaa oooo! kat ofis, nak jenguk blog pun tak sempat. kuli weh, kerja tak habis- habis. maka, jadi la entry pukal seperti dibawah.

adel dah boleh duduk dengan sendiri. kalau sebelum ni kita tolong dudukkan. sabtu lepas dia duduk dengan sendiri dari posisi baring. tunggang tebalik progress adel ni. meniarap, menyusur, berdiri then duduk. merangkak pun da mula. and the best part is, adel dah pandai bubye and clap- clap. bila sebut bubye dia pun melambai and bila sebut clap-clap dia pun tepuk tangan. dah besar adel kan. rasa macam dia masih baby- baby je.

sabtu lepas kitorg tak kemana- mana. lunch dah habiskan lauk dalam fridge. malam stok dah habis, so kitorg pun call pizza hut. nak rasa pizza with 6 cheeses. sangat sedap! add on RM2 for chicken topping. kalau pizza cam ni, nipis2 wan suka la. aku lak adal pizza semua suka :D

seminggu mana bole ta keluar kan. ahad lak kitorg berpoya- poya di careefour BTHO and jusco balakong. ke carrefour membeli barang dapur, ke jusco mencari potty train nia. nia teruja nak ber 'pee' kat situ. dok, 'mama pee.. mama pee...' unfortunately, stok potty train yg kitorg nak tu takde. tgk la esok ke beli balik. gmbr kat atas, nia main kete. dah besar ni, dah tau mintak. 'nak main.. nak main..'

then ke poliklinik az-zahrah kat BTHO. mama tak sihat. adel selsema. tapi adel nye selsema dah kering. aku lak makin teruk. batuk+kahak. hari ni dah rasa mcm nak demam and selsema. tonsil la ni. ish..

sila la kesini ye. klinik baru bukak. link dgn pusat rawatan islam az-zahrah. tak yah ke bangi dah. org pun tak ramai. best2..

semalam ke klia, fetch maklong nia dgn adel yang baru balik dari frankfurt. sebab tak balik raya haji ni, maka aku pun amik kesempatan nak jumpa family aku terus. becinta nak tunggu akak aku keluar. aku ingat berposing disetiap sudut kehape. rupanya tunggu custom clearance yang berjanggut.

muka- muka orang yang rindukan matahari...

bekalan tak balik raya haji. aku menuntut ilmu dari mak aku masa balik perak haritu. masak rendang ayam. untuk 1st time masak, ok la. rasa la rendang nye.

akhir bebelan, kami sekeluarga mengucapkan selamat hari raya aidiladha. pada yang balik kampung dan cuti panjang, hati- hati dijalan raya. kepada family aku, kena daku dalam sup tulang mu.... menu wajib ni. tahun ni kitorg tak balik kampung memandangkan khamis aku dgn wan keje. kuli la katakan. tapi jumaat kitorg akan bergerak ke kedah. jenguk mak mertua. 1st time ni beraya jauh. tapi tak la rasa apa, sebab kitorg kerap balik kampung kan. tapi tak tau la esok dgr takbir kat tv ni macam mana. ok2 je kot.

note :  niat dihati nak perincikan setiap cerita. tapi tu la, we'll see ada keluar ke tak keluar entry- entry nya. oh to mak, congrats on your promotion! hadiah harijadi la ni ye. proud of you.

10 comments:

Affieza said...

Salam Aidiladha buat akak sefamily..

nome said...

pukal sungguh entry ko alya...siap ada pizza terselit lagik...akhirnya dpt gak mkn pizza 6 cheese last week...yeehaaa!! sedap kan...

mak ko naik pangkat yer...tahniah to auntie...rezeki dpt mencurah2 selepas besday...n'way aritu aku x berpeluang nak wish besday kat mak ko...so arini aku nak ucapkan 'HAPPY BELATED BIRTHDAY TO AUNTIE' SEMOGA PANJANG UMO DAN DIMURAHKAN REZEKI..SERTA DIBERI KEKUATAN DALAM MENERUSKAN KEHIDUPAN SEHARIAN...

Sricahaya said...

sedapnya rendang ayam tu..nyum..nyum..

selamat hari raya aidiladha..

ummu luqman said...

salam aidiladha buat alya sekeluarga.. akak pun sok tengari baru balik kg hasben. masak2 kat rumah dulu. tinggal bwk ke sana jer.. luqman pun baru jer mula konfiden duduk sendiri baru2 ni.. hehehe

amal_fc1303 said...

oit nie semua crita ko masuk kan.
mmg xda msa sungguh ko nie..

raya di perantauan yer..
okey la tu.
raya pon sehari je weyh...

weyh lama teringin nak makan pizza hut 6 cheese tu smpai skrng xdpt2 lgi weyh.
kena pergi nie mcm menarik je tgk ko makan tu.

suhida said...

selamat hari raya alya :) adel nmpk da besar.kejap je kn?

~chekuna~ said...

selamat hari raya alya.. skjp je masa bjlan..adel dah besar pun..nia & adel leh jd saing2...nanti

mamashasha said...

wei n3 ko lately sumer main pukal je ye...kagum seh dengan adel walau tunggang langgang ko kata janji advance! and yg penting development dia selari dgn usia dia....bijak - bijak pandai clap dah dia.....mlm ni nak tunjuk kat shasha entry ni...hehe

ko habiskn stok sabtu eh? aku ahad! hehe pizza delivery tu mantop!!

gambo nia dlm kete tu cute nye lahai...dgn gown & rambut noh tu....i like...pg clinik pun pukal ke wei? kahhhhh

akak ko dh balik eh? lama gak dia kat sana kan...

rendang? harus la menuntut ilmu tu...rugi kalau tak belajar...

akhir kalam, buat sahabat ku yg beraya korban di perantauan..selamat bercuti, selamat hari raya aidiladha....

aku dah rasa last year raya dirumah sendiri....tak sangka pulak tahun ni balik raya dgn family even cuti sehari kan....

wan syamzaima said...

Hi adik.....!!!
selamat hari raya aidil adha....
berkurun lama nya kita tak jumpa kan..
sampai Adel pun dh besar..tak pernah tgk dia dlm gambar,so dpt tgk dia dlm blog ni.ntah mcm mana hari ni teringat kat adik..google la n terjumpa blog adik..
So,apa2 citer terbaru wan blh tau la kan dlm blog ni..ok,start from today i will be ur follower..hihi..

mesti adik tertanya tanya kan sapa nih..ni kawan adik yg nun jauh di kulim...WANNNNN!!!

zteesyahmi said...

samat hari raya aji utk alya sefamily.. oh dh terlewatkan hehehe.


aah btul lah.. mcm baby2 jer lg adel ni... cpt btul kan. masa tu..... :)


eiiii alya ni selim melim jerrr.... lepas beranak mana pergi semua 'perut perut' eh.... :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in