bila weekend lebih dari 2 hari

last weekend kan kita dapat extra sehari, so bila anta balik anak- anak ke nursery, agak chaos la sikit. nia ok lagi. mau je dia nak pegi 'tun' (school) dia. kalau adel, mak oi, bila sampai depan pintu nursery sampai senget tudung mama ditariknya tak nak bagi lepas. menangis tu tidak. tp menjerit sebab tak mau lepas dari dukungan mama dia. sampai pagi tadi pun begitu. skang adel mcm tu la. kalau kat rumah mesti ngadap dia je. ish, dulu cool, skang ni? dah mmg fasa membesar dia mcm tu. dulu nia pun mcm tu jugak. so dah immune. ni baru cuti 3 hari, kalau cuti lama lagi, confirm meraung...

pagi tadi...mama 'wok' (work), adel nia 'tun' (school). papa awal lagi dah gi 'wok' harini aku anta nia dgn adel sebab aku ramai assistant.

ni la nursery nia dgn adel. ada anak korang kat sini? roger2 ye. bole kita kenal kenalan.. apa eh nama taska diorg ni. taska islam mawaddah rasanya. sebelah tu tadika dia.

adel yang tak mau kat orang. tak semua orang dia nak la. tp kat nursery, ada mak angkat yang bekenan ke dia. mummy bear aku panggil. suka sangat menggomol adel.

current mode : becinta nak tunggu aku update ye...

9 comments:

BIONIC WOMEN said...

adel comel sebab tu ada yg suka gomol..hehehe
kiut2 semua anak akak

Rizziela said...

tu la..samalah mcm anak saya

dah sedap dok berpeluk dengan kita..bila nak hantar pagi2...meraung plak

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adel yg kiut....rindu nak tgk pics kamu...hehe..

budak2 membesar..memang gitulah cabrannya...kat rumah ni ayyunie yg agak notty2 sikit..hehe

mamashasha said...

Alya bercinta wei tunggu page berubah! Sabo jelah..
Standard la budak2 kalau lama dgn kita bila mama start
Keje mmg agak mencabar sikit during h/over tu..mcm2 peel!
Ade je..lagi lama cuti lagi sadis!shasha kalau tido
Aku kejut dh smpi rumah mak! Dia siap buat2 dengkur lagi ko!
Kalau aku hntr jarang la nangis tapi kalau aku dgn nizam
Yg hantar dia sure meraung! Dia seolah2 rasa mcm kitorg
Nk g jalan tanpa dia..sabo jelah..

Ooo glamour taska nia ngan adel ari ni.hehe
Nia ngan adel yg makin comel..wei adel putih melepak
Kan? Dah pndai apa wei? Pagi tadi ramai assistance bole
La buat liputan eh!!hehe

mamashasha said...
This comment has been removed by the author.
alyyani said...

bionic : mummybear tu pun comel gak. suka tgk dia. thanks! :)

rizziela : tp tu la, nak pegi keje rasa tak best je bila tinggalkan begitu. tp kalau dah mmg ari2 gitu dah paham kan :)

ibu damia : wah ayu, welcome home. :) sibuk sikit tu yg tak terupdate. ayyunie tu nak explore lebih tu :)

bed : sila jatuh cinta ye bed. aku pun becinta nak update. tak tekejar. ko lg la ye. ate dah skang ni gi keje dgn nizam harus la shasha meraung. arini ada org ambush taska derang. tekejut diorg aku bawak rombongan. kahhhhhhhh... adel dah pandai duduk. merangkak setempat je eh. diri2 la dia.

ainal said...

x cukup lg gmba ni, dr bnyak2 begmbo pg td, 2 keping je yg msuk latest entry ni, upload lg!

Fieza said...

Muaha..ha..hari2 bukak page alyya coz alyya dah sinonim ngan bloger yang suka update blognye.. Tak per anak dua tak sama ngan anak satu..fiza faham hi..hi..
Baper ek hantar nia n adel ketaska sebulan

wan syamzaima said...

comelnya adel...putih melepak...
kalau balik kedah calling2 and msg la kami..
InsyaAllah kalau kami tak kerja,blh keluar minum2 ke apa ker...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in