saya sibuk tapi saya nak update blog jugak

kata hardcore kan. kena la tunjuk kan ketegaran tak kira apa rintangan. tak leh blah nye statement! ok, serious folks. biasa lah, hujung bulan, awal bulan sama dengan sibuk bagi aku. ditambah dengan kerja- kerja terkejut beruk yang datang.

ceritanya, nak update blog kat rumah tapi ada masalah nak upload gmbr. dah try pakai i.e dgn google chrome masih tak boleh. tanya pada pakar yg tak bape pakar i.t, adik aku ainal. dia cakap try pakai mozilla. oh, begitu rupanya. bole pulak pakai mozilla. 

cerita nya lagi netbook acer aku masih dalam wad. tah apa jadi tak follow up. maka aku telah mendapat netbook baru hp. tapi maxis masih berukband lagi. we are now considering to switch to streamyx. baru amik form. harap bole settle la this week.

lagi aku nak cerita, last weekend was another hectic yet fun weekend. tapi hari sabtu seharian lepak- lepak saja dirumah. meng-qada penat balik kampung haritu. sian jugak kat budak- budak yang dihangkut kesana sini. maaf pada hawa, yaya dan rizal sebab tak dapat memenuhi undangan korang. but our sunday was awesome! nanti update detail ye. tah bila..bole-bole.. aku boleh!

thanks to uncle ainal nia dgn adel yang bagi netbook ni kat mama. ha'ah, betuah la bagi ye. rumah adik aku masuk streamyx pakai pakej university student c/w free netbook. maka, sebab seisi rumah diorg dah ada laptop, dia offer kat aku. memikirkan tgh patah kaki ni, beli la kerana harga yang dioffer pun sangat lah menarik. 

teaser : last friday lepas balik keje, terus ke gombak, ofis papa nia dgn adel buat jamuan raya. time ni la nak bersosial dengan officemate wan yang sporting- sporting belaka. adel happy je. janji mama yang pegang ye..

teaser : semalam yang sanggat happening lepak dengan ex-dorm mate aku masa matrix. kalau cukup la sedorm, mau runtuh rumah fadia ni. 

teaser : RA meets TRA yesterday. hat ni lagi seronok. gang husband pening je tengok pe'el sebenar bini- bini diorg. sampai demam- demam alimin ye jiey :p

 selain itu, kerja- kerja berblogging dirumah juga tergendala disebabkan baru dapat dvd grey's anatomy season 6. ye, baru nak tgk ye. selalu ter miss je kat ntv 7. so malam td baru habis 1 cd, ada 7 cd lagi. tak sabar nak balik rumah! ;)

note : cam biasa, detail story akan menyusul ye :)

13 comments:

iCaLoVeZiE said...

erk! Jumpa rayyan! time gini la rasa nak pindah kl. sebab senang nak jumpa semua. dok kat kampung ni, terperuk je la.. :D

amal_fc1303 said...

ko nie kngah penat je ina download grey's anatomy tu. delete blik la pasnie.

alyyani said...

ICALOVEZIE : OH, JUMPA EX-MATRIKS HARITU. TU YG JUMPA JIEY SEKALI. RUMAH DIORG PUN DEKAT2. DPT JENGUK IAN. :)

INA : KO BUKAK DONLOD EPISOD 1 JE KE? ORG NAK SEMUA EPISOD LA. KE ADA SEMUA EPISODE? AKU TAK TAU PULAK..

Fieza said...

hmm lama gak nak tunggu alyya update blog yer. Tapi tak per fiza tetap pembaca setia. Ooo Alyya n jie kawan yer dulu

Iela Fazielah said...

biasalah kan hari minggu hari berelex2.. akak ni lg la.. nak hapdate blog xleh.. harap kat opis nyer komp. je sbb laptop dah rosak gak.. huhu

nome said...

alhamdulillah...dah ada pengganti lappy yg rosak aritu...

meriah dgn undangan nampaknyer beb...maklumlah...wiken lepas adalah wiken last raya...sure penoh dgn undangan...comel la adel ikat toncit camtu..ada pokok kelapak....

zura@iwan said...

blogger tegar la katakn...kena la update...hahaha....

dpt laptop baru....best le kan..

suhida said...

slm alya, aku pun problem nal upload gambar. tu yg sengal je nak update blog. knp ye?

Ibu Mifzal Arsyad said...

ainey dulu pun sama.. x leh upload gmbr kt pc opis..pakai mozilla la..last2 uninstall n then install balik br buleh..x tau la sebab apa..

amal_fc1303 said...

mmg la bru siap episode 1.. kan sume nye ada 24 episod.. so lmbt skit la nk abeh download nyer,

Affieza said...

Salam knl K.Alyyani..nice blog. I list u one of my blog list.Lets visit mine too.

:- best tgk gmbr2 kt blog akak ni
mcm2 ragam..hehe..

Jiey^Mien said...

Aly, mak aku cakap, banyak betul dia cakap.. tak penat ke dia? hahahha..
mesti wan tanak dtg dh umah aku.. pening kepala..
:P

shah-ila-ain said...

eeee...gerammnyerr tengok adel ni..potihhh melopakkk....comelllll....sesangattt..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in