my girls...

kalau dah kahwin ni, best friend kita semestinya suami kita. dengan dialah kita share everything. tapi dalam masa yang sama, kita perlukan kawan- kawan jugak. org lain aku tak pasti, tapi pada aku, aku perlukan kawan- kawan to have a girl talk. begitu jugak dengan wan. dia ada gang dia sendiri.

aku ada ramai kawan baik. dari zaman sekolah sampai la ke gang tingkap. (u know who you are) untuk maintainkan persahabatan bukan senang. yang penting kena ada keserasian. ni pada aku la. org cakap 1 kepala. kalau dapat bersembang, tak sedar masa berlalu, tak sedar yang semua pun nak bercakap. how havoc is that kan? best ah.

jumaat lepas, mencuri masa yang sibuk untuk lunch bersama gang aku masa kat ukm dulu. tak cukup rasa kalau bersembang. but having an hour to chit chat and catching up with them, feels relief and enjoy. thanks for always be there throughout the 11 years of our friendship!

sessi lunch bertambah meriah bila anak ita join sekali.

ita yang baru 55 hari bersalin dah makan ais! ish2...

our lunch. aku kalau hari- hari makan pizza, suka!

diana with her mama. adik zara tinggal kat umah.

dah full, jom amik gambar. dengan mak-yong lin.

suka gambar ni. ita tetiba lak tgk cermin, lin pegang baby dia. dah 24minggu. kejap je kan. perutnya melebar bukan kedepan. girl kah? :)

sebelum balik..tetiba dian nak pulak kat aunty. syok layan dia besembang. bila nak repeat? sebelum lin bersalin eh!

note : oh, sebelum tu, entry sebelum ni cakap drypers harga RM10? oh silap paham or aku yang tak tulis dgn jelas. harga drypers ada less RM10. instead of bayar RM40 or RM36 untuk drypers, harga drypers haritu RM30 sahaja. sorry ada yg silap paham. ke ada yang dah terjah? tak kot kan :)

note 2 : jiwa ada sikit kacau. esok aku story eh. nak tunggu full result esok. hope nothing serious dan ada penyelesaiannya. tidak la mahu berteka teki, tapi kena menunggu resultnya esok hari.

note 3 : bila masa header sendiri bertukar pun tak perasan. apa pun credit to adik aku la. thanks ina!

16 comments:

mrs.spicy said...

hehe..kelakar la..selalu tak sedar headr bertukar. bagus betul pengurus blog ni. rajin.=p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

haha...memang suka betul blog ni bertukar header kan..hehe..

ic..ingatkan diapers tu RM10...rupanya ader less RM10...rasanya alyya yg silap tulis tak..

best gak jumpa kawan2 lama borak2 kan..

IBU WAFIQ said...

Salam kenal..mmg susah untuk menjaga persahabatan..kdg2 ade sesetengah perkara tak dapat nak kongsi bersama suami, sahabat juga yg dicari..

AieZa said...

semoga persahabatan yang dibina kekal ke akhir hayat.. :)

Rizziela said...

memang syok bila masih berhubung dengan kawan lama lagikan?

Kawan susah senang memang tak senang nak cari pengantinya

alyyani said...

mrs spicy : selalu begitu la. dia buat tgh2 malam, weekend. weekend kalau balik kampung mmg tak online. tup2 dah tukar sudaaa :)

ibu damia : tu je la harapan nye nak bagi blog ni ceria. kalau tak, wan cakap mcm dinding kat umah cat kaler ijau. kosong. hahaha...

tu la, silap tulis tu. mcm bg info salah je kan. huhuh...

ibu wafiq : 100% agree with u! :)

aieza : sayang korang sampai kiamat bak kata nome! :D

rizziela : indeed! :)

LYaFRINA said...

bestkan dpt jumpa geng2 lama..
lya ssh nk jumpa , msing duk jauh2.
tp bila dh jumpa x ingt dunia kan.. x sdr masa blalu..

alyyani said...

lya : bila dah jumpa tak ingat dunia tu mmg ye. anak semua pun lupe dah. hehehe.. one of the therapy gak la kan? :)

yantie said...

ye betul... harga drypers mggu lepas sgt murah... kebetulan drypers anak2 dah nak habis. pergi la survey harga kat jusco...RM39.90. kitaorg rasa mahal la plak. sbb selalu beli kat kedai runcit kk dlm rm 34 ke rm 37 je... sekali tgk kat giant murah. memula beli dua pack pastu soh hubby beli lg dua.heheee bestnya dapat jumpa best frend... :)

alyyani said...

YANTIE : KEDAI KK TU KATNE? PUNCAK JALIL EH? BARU TAU KAT SITU LAGI MURAH. SELALU BELI KAT KEDAI UBAT DERET RESTORAN BALING TU JE. MEMBER BARU BG TAU KAT SITU LAGI MURAH. HARUS JADI PORT BARU! :)

Iela Fazielah said...

akak gi terjah tau alyyani... rupanyer mahal.. tau akak gi care4... huggies dpt RM32 je... sob2.. camne pun.. care4 lg best n murah compare to giant!

alyyani said...

k.iela : yeke kak? tp drypers kt c4 mahal. sama mahal la dgn giant. kat kedai ubat jugak murah. heheh...

nome said...

semoga persahabatan korang kekal sampai ke ujung nyawa..amin!

pizza? wahhhhhhhh best2..aku pun soker gak alya kalau dpt hadap pizza ari2....kahhhhhhhhh

soshylady said...

wah.. ada pngurus blog ke? mnta tolong wat header utk i skali..hihi

Chik Na said...

akak pun kalau dating dengan best fren.. boleh keluar lunch sampai petang..tak habis habis bercerita walaupun kadang tiap hari chat online ;-)

mamashasha said...

alya...baru ada masa nk komen...
to ina...nanti tolong buat header akak ye....boleh kan?hehe

semoga persahabatan korang berkekalan... girl talk kan...memang penting....tak sume leh cite kat laki kita kan...kahhhh

gang tingkap? wahhh gitu....bertingkap2 kamo ye..hebat...sape tu??aku kenal?

bukan senang kan dpt gather2 macam ni...peluang yang ada harus digunakan sepenuhnya...

alya, aku harap ko & family tabah menghadapi dugaan yang datang...ingatla semua tu pasti ada hikmah yang tersembunyi....

psttt ko nak resepi rendang ke?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in