giant grand opening day

penduduk seri kembangan semalam begitu teruja dengan pembukaan giant. ye la, selama ni dok shopping kat jusco je. bila ada shopping mall lain yg bukak, wajib la excited. dah tu nanti banyak pulak pilihan. dari kawasan tu tanah rata, sampai la pembukaan dia semalam, aku menyaksikan pembinaan dia. sebab hari- hari mmg akan lalu sebelah giant tu.

maka, untuk mejana ekonomi malaysia seperti yang disarankan, semalam lepas keje, terus saja ke Giant. sebab parking dalam tu da penuh, kena parking kat luar yg bole tahan jauh nya. tak amik nia dgn adel dulu. sebab kena jalan jauh + dah maghrib + susah nak angkat barang nanti. dah bagitau kat nursery diorg.

ada selected item mmg harga sangat murah. maka, terus la amik penuh setroli. kedai kat luat giant pun banyak. tempat baru, semua pun sedap je mata memandang. adakah lepas ni jusco akan dilupakan? we will see. :)

keterujaan penduduk seri kembangan. macam ada giant member card day je. semua tempat penuh kereta.

troli pun habis masa ni. semua pakat borong.

troli kitorg penuh dengan drypers. sebab murah RM10.

kedai makan yg glamour ada dalam ni, secret recipe. lebih luas dari kat jusco. then ada la kedai makan lain.

keluar giant pun dah gelap..

hasil belian...

dinner aku malam tadi. currently I'm so addicted to shushi. wah tak saba nak ber-shogun 2hb ni! ;)

18 comments:

Rizziela said...

Wah! bestnya..senang nak shoping nanti kan..>Giant lebih murah dari Jusco kan

az rina a.k.a jaijina said...

rina pon suke sushi..tp husband tak suke mane..

zura@iwan said...

wahhhh.....murah ye drypers....sllnya cm tu la..kalu grand opening ramai giler org kan..

nome said...

2hb ko bershogun? wahhhhhh...best2...shogun mana nih...sile menjamu selera yer...

dinner ko mmg mantop la mlm td alya...

byk brg ko borong...drypers 10 hengget? best giler...berbaloi2 kalau beli byk...padat mampat dgn org smlm ek...ramai giler....haruslah ko sopping ke situ je pasni...sbb dekat sgt dgn umah...

Iela Fazielah said...

ayoyoyo... jauh tu menapak.. tp bab pempers spuloh hinggit tu mmg patu t gi beli n terjah.. siap ada SR dlm tu yek...

ummu luqman said...

giant memang tempat shopingan kami.. tapi diapers dan susu cari kedai lain. giant mahal sikitla..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

drypers RM10 jer? huhuhu
best giler

Chik Na said...

Akak pun mulanya plan nak memeriahkan suasana kat opening Giant tu tapi bila tgk kereta beratur sampai ke main road..malas pulak dibuatnya.. Kalu rajin weekend ni baru nak menjelajah Giant baru tuh

ibuayahdamia said...

masa ayu tgh baca entry alyya ni...ayah damia pun tumpang baca sekaki...dia kata memang power lah alyya ngan wan sebab sanggup bersusah payah ngan anak, tapi gi tempat sesak2 cam ni...hehe..dia kata lagi...yg kita ada bibik pun takkan gi grand opening cam ni..unless gi berdua ngan ayu...ekeke

ni ayu lak yg kata...drypers tu RM10 je ke??? utk berapa pieces tu??/ murah giler tu..

MamaYatie said...

wah...murah giler drypers...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

drypers RM10..?? biar betik..?? murah gilossss....

iCaLoVeZiE said...

pergh! ramai gila pegi giant baru. kalau ayesha ikut tu, confirm takleh beli ape. balik je la..

amal_fc1303 said...

oit sakan ko shopping yer..

suhida said...

alya, smpi bila drypers rm10 tu..gilak la...

pierre_balmain said...

alya, shopping sakan ko eyh...sabtu aku g area sri kembangan gak...terkezut biler nampak deretan keta kt luar giant tu, tp kitorg membelok ke jusco sbb ader feveret thing kt situ..ingat lpas tu nk masuk giant, kuar dr jusco pon dh mlm tgk keta lagi sesak barat beratur nk masuk giant, so cancel...grand opening ghupenyer...

Anonymous said...

bukan RM10 la drypers, murah RM10 dari harga biase..

mrs.spicy said...

masa pergi pasar borong selangor lalu kat giant ingat kat alya.huhu

HaWaAdAm said...

ooo..dah bukak ye..aku dok lalu situ lepas pegi pasar borong tu, tertanya2 gak bila la nak bukak...besar je aku tgk giant tu..hehe..bole la pegi nanti...tapi, br2g2 yg dijual di giant byk yg mahal dpd yg murah, ye tak..huhu...

wajib makan kat shogun beb..byk giler makanan+affordable+reasonable+mentekadarah ikut suka hati ko..hahaha...sedap2 juga...hehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in