funfair for the first time

buntu la nak update blog lately. kadang tu, mengadap je kat create post ni, lepas tu close balik. tak tau nak tulis apa. gambar pun tersadai je dalam camera. tgh free- free tadi, baru la tegerak hati nak update sikit ni. weekend lepas masa balik ke kedah, ayah mertua aku ada dapat tiket free nak masuk funfair. sebab ayah mertua aku tak dapat bawak adik- adik ipar aku ke situ, dia suruh wan yang pergi. tambah pulak nia, adel mahupun mama diorg tak pernah pergi ke funfair. teruja la jugak. seronok dapat main beberapa permainan. untuk funfair yang bertaraf 'funfair' ni, aku boleh kata, persiapan dan equipment dia complete. game pun banyak. so rugi la kalau dah dok area situ tapi tak pegi. tambah pulak ada tiket kan. hujan yang on and off tak menghalang adik- adik ipar aku mahupun nia main. adel je tak dapat main apa sebab lena tido.

ni masa baru sampai. bercahaya sana sini. orang pun ramai. meriah!

nia dgn mama naik chuggington kata nia.

1 round je. gegar- gegar tapi ok la. budak2 pun teruja. nia je la tak teruja. takut.

masa kitorg naik train tu, adik ipar aku 2 orang dalam kaler kuning tu tgh naik 'eye on kulim' ewah!

elok je lepas naik chuggington, hujan turun dengan lebat nye. mujur la banyak khemah tempat berteduh.

hujan sekejap je then berenti. pusing- pusing lagi cari tgk apa lg nak main. nak masuk sini? takde la aku. kalau takde anak pun mmg takkan masuk ghost house / train ni.

ada banyak jugak gerai jualan.

nak soh nia nak marry go round ni tak mau nye dia. camne nak naik genting ni?

maisarah dgn munirah naik game ni. antara tarikan jugak. sebab laju. thrill la sikit kan.

us on eye on kulim. cuak gak naik benda ni. dah lama tak naik.  nia macam biasa la. kejung terus. tak terkata.

maisarah dgn munirah ni nak benda2 yg thrill je. kalau tak, nak masuk rumah hantu tu, tp aku tak bagi. bole? hehehe..

last sekali naik game ni lak. naik game ni, nia steady sikit. sebab ada handle nak pegang kot. lepas je main game ni, hujan turun dengan lebat nya semula dan tak menunjukkan sebarang tanda akan berhenti dalam masa terdekat and we decided to go home.

asalkan anak- anak happy, kita mak bapak pun happy kan?

7 comments:

Gieyana said...

best jer tgk Nia naik menan suma tue...kalau anak aku just cuci mata jer tp x brani nk nek..hehehe

alyyani said...

gie : kalau dgn aku dia ok kot. kalau tak, tak mau gak dia tuh..

Iryani Noor said...

aaa best nyer.. lama dh x p funfair =p...

Yan said...

da lame tak p pampei

~chekuna~ said...

funfair ni kedah tang mana..budak2 mmg sonok kalau dpt main mcm2 mainan ni...

zura@iwan said...

betui2..anak2 hepy..mak bapak pon hepy kan...

wan syamzaima said...

alah...kalau tak wan blh join..
dekat jer kita...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in