17/2/2010-17/10/2010 adel dah 8 bulan

salam. harini genap lah adel 8 bulan. 8 bulan dah bole makan heinz pasta. bertambah la lagi solid food yg adel bole makan. gigi je takde lagi. kalau ada, macam2 kot bole bagi. mungkin sama rekod dgn kakak dia kot nanti. umur setahun, gigi baru 2 batang. dan genap adel 8 bulan harini, adel sedang...

terbaring sambil badan dijeram dengan kain basah. masih lagi demam. huhu.. tu la org cakap, kalau jenis yg susah nak demam, sekali dia demam, bole drag berhari- hari. huhuhu...

kalau nampak adel bebungkus gini, nia pun cakap 'mama, adel umam'... pandai pulak dia tak kacau adel time adel demam.

pagi tadi, sekali lagi bawak ke klinik sebab nak cek nape drag demam adel. so tadi doktor bagi antibiotik nak bunuh kuman. batuk, selsema & kahak dia heavy, tu yg menyebabkan dia demam. alahai, all in, sekali sakit semua kena. bangun, minum susu then tido je. itu je dia buat harini.

bila dah jadi cmani, nak keje esok terus takde mood. i wish tomorrow is still sunday. harap adel elok2 je esok. demam nak alih bulan la ni sekali kan? skang mmg tgh sakan nak berdiri. tu yg kena hadap je sentiasa.

15 comments:

Abah Yie & Ummi Na said...

alala...siannya adel :)

samalah ngan auni, baru2 ni dia demam panas. Adalah dlm 6 hari. Kesian sgt. Saya tak boleh tgk dia jatuh sakit. Setiap kali sakit, saya doa agar sakit dia tu Allah beri kat saya.

Mmg tak lama lepas tu, dia baik saya pula yang demam. Samapi menggigil kesejukan dan panas :) Doa ibu sentiasa makbul kan?

alyyani said...

ummu auni : owh sampai 6 hari ke? tak sanggup nye anak demam lama macam tu. kalau batuk selsema rasa bole handle lagi. kalau demam, mmg tak tenang terus. betul tu.. :)

mamashasha said...

Alya, rajin ko update ni..line dah ok eh? Bagus la at least
Bloglist aku ada citer baru nk di review..

Pity for her ..berbungkus napkin aje..janji dia selesa kan hope
Cepat sikit kebahnye..bila demam package ni drag la sikit.
Harusla kita hope long weekend kan..

Takpe take it positive adel demam nk pndi tambah lagi
Satu kelebihan pas ni..satu kemajuan yg penting development
Adel seiring usia..bagus nia tak kacau adel dia dh big girl
Tu yg memahami tu..

Pict last tu pengubat stress!!!auntie suka sangat..

mrs.spicy said...

demam nak boleh jalan kut..huhuhu..nia kakak yang bagus..

nome said...

lahai..adel masih demam yer...demam nak menginjak bulan dan nak pandai belajar tuh...mudah-mudahan cepat2 sembuh...nia pun mmg kakak yg baik, x kaco adel pun masa dia demam....

Iryani Noor said...

org tua2 ckp, bile anak demam tu tanda nyer die nk belajar benda baru.. hopefully adel cpt sembuh.. sedih tgk die terbaring mcm tu...

3hari lepas pon sofia demam.. tak lalu mkn, asyik merengek jer.. tidur pon nk berdukung... nie demam dh ok, dtg pulak batuk... hisyhhh tak sampai hati nk tinggal kt bbsitter.. tp nk wat camner, keje tgh bnyk..

hati nie tak tenang kn bile teringat kt anak yg tgh sakit..

@lfidah said...

hai alya..lama tak meninggalkan komen..selalu baca jea..adel demam yea..kesian adel..cepat baik yea..
suka tgk gmbr nia sebelah adel..bagus jea jaga adiknya..naknya nnti adriana mcm tuelah jugak..:-)

iCaLoVeZiE said...

susah hati bila nengok anak tak sihat kan? kalau ayesha tak senyum hari ni, mesti esok tak keje punya. kalau terpaksa kerja, akan cabut setengah hari.pasti!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

adel lum sihat lagi ekk..?? demam nak pandai tue. takpe, janji monitor suhu badan dia ekk.. Take care adel.. semoga lekas baik ekk..

So Shy Lady said...

cian dia....anak i pun demam gak. tgh update cerita dia dmm jugak nih. hati mmg tak snang klau anak jatuh sakit. bykkn minum air kosong ye!

zura@iwan said...

sianya tgk adel demam......tp ttp cute arr...hehe

moga adel cepat sembuh ye

Sricahaya said...

sian adel..semoga adel cepat sembuh yer..

mlm tadi pun badan zahirah tetiba panas..nasib baik ada ubat punggung, terus masukkan..siap ngan batuk sekali lak tu..

Chik Na said...

siannya tengok muka adel yg demam tuh..layu je..semoga adel cepat sembuh

az rina a.k.a jaijina said...

hope adel cepat² sembuh..demam nak berjalan lah tu..

mmg susah hati kan kalau anak demam ni, kesian..

AieZa said...

alahai.. sian nye adel.. aku taktau pun dia kureng sihat.. ko coti mesia la hari nih eh.. xpela.. cuti jaga anak.. semoga bos paham..

wish adel cepat sembuh.. insyallahh.. nia jgn kaco adel eh.. jaga adel semoga cepat sembuh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in