sunday : back to normal routine

bila dah habis bulan puasa dan raya ni, ahad lepas kembali kepada rutin asal. keluar rumah, bawak budak- budak gi jalan- jalan, beli barang dapur dan makan kat luar. sebab takde program kitorg pun keluar ber-leisure on sunday.

asalnya nak ke leisure mall cheras, nak ke maxis terminate broadband. sebelum tu singgah jj equine dihati makan pizza. bulan puasa langsung tak dpt makan. kempunan ni. huhu... bila tgh makan, tgk hujan lebat yg amat kat luar. so pusing- pusing dalam tu gi maxis center kat siru tanya bukak tak maxis center kat leisure mall tuh. sekali tak bukak. mujur tanya dulu. kalau tak, pegi sia- sia jek.

maka, pusing- pusing dalam tu je. nmpk ada kedai p1 wimax. menarek la pakej dia. terus decide nak register. kalau balik rumah try dan tak ok, bole return dalam masa 7 hari. so kitorg decide nak try lah. lepas tu pegi beli barang dapur. gitu gini, malam gak sampai rumah. macam bejalan jauh je. padahal sekangkang semut je. 

ingatkan ber-shawl tak mau tanggal dah. masuk je kete, kepanasan gak nya, terus nak bukak..

terus tuju ke pizza hut. nia yang tak mau pakai bip sedang makan garlic bread cicah sup kegemarannya. 

adel lak tgh lentok sambil minum susu

aku nye dish lak sampai. spaghetti. 

kalau korang nak tau, wan kureng dgn pizza hut. sebab takde kambing kot. so dia order lah nasi. sebaliknya dgn bini dia, kalau tnaya nak makan apa, mesti nak makan pizza hut. kan long kan? :D

pizza super supreme. tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas... kan?

beginilah rupa bila dah anak 2 ye. glamour seketika...adel yg nak bedukung pulak. niapulak nak suap adel. ish2...

dah janji dgn nia mau bawak dia naik ni. dah pandai mintak naik ni ye..

dah naik moto, nak naik scooter lak. comel jek scooter ni kan?

sedang mendengar instruction pasal wimax. tapikan, aku dah terminate sebab tak de coverage. hahaha..

sedang lepak di bench sambil minum float. pusing- pusing sini pun penat. handle sarjan hasan dan sarjan husin bak kata papa diorg.

nia punya senjata.. kalau dia muncung gini, mmg luluh la jantung papa dia. nak marah terus tak jadi marah. 

13 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

huhu...ayu since balik dari kg, belum pergi mana2 shopping complex lagi ni...rindu gak nak ke jusco makan pizza ni...boring ah asyik2 kalau open house, nasi, soto, sate...

suka tgk nia ngan adel sedondon...

Gieyana said...

comey anak2 ko..sedondon..lamanya x makan kt pizza hut..

Jiey^Mien said...

Alahai.. Comey nya pakai sedondon..
=)

ummu luqman said...

nia.. nia.. nmpk mcm dah remaja jer.. :D

cha said...

comel je, jejalan dgn dua org anak... huuu... syoknyaaa.

zura@iwan said...

mmg after raya...back to normal..hehe...aku br ni gi mkn pizza ngan my hb...haha..

kinna said...

selera sungguh tgk nia mkn..

nome said...

nia dgn adel cam adik badik kembar plak sbb pakai baju sama...comel arr...

pizza hut? kepingin yer..sedapp ooo..lg2 mkn time panas...kan alya kan?

muncung nia leh gantung hanger wooo...dasat arrr...comel gilak..sure papa cair tgk anak wat cenggitu...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nampak gayanya kena pakai strymex gaks niee... hehe

Iela Fazielah said...

akak pakai celcom braodband!! the best!!! laju lak tu.... skrg ni pakej dia semua 5G.. pakai kat hp or mana2 semua dpt...

since raya smapai la ni xgi jusco.. rindu oooo...

az rina a.k.a jaijina said...

kitaorg lagi lah, dok kat kampung pon terasa macam biasa..tak terasa pon macam hari raya..mybe pasal tak bnyak merayap kot..

wah, baguslah anak² alya ni, leh collect duit raya sampai 1k++..echa setakat 150 ajelah..

Sricahaya said...

dah lama tak jejalan cam ni..
comel adel senyum..

MUMMYAR said...

wah,bersungguh tengok nie suap mknan tu....hehe....gaya mcm habis je nnt

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in