berita terkini

salam. lamanya tak blogging. apa jadi cerita raya aku eh? semua tertangguh dek netbook aku yang dah nazak jumaat lepas. dikala aku sedang berskype sambil membuat kerja sambil minum setin milo. tiba-tiba datang boss ke bilik aku. dek terkujat agaknya, aku tersiku tin milo dan habis separuh keyboard aku kena milo. akibatnya, keypad aku sudah bengong- bengong. mmg tak boleh pakai dah. benda nak jadi kan. tgk la japgi sempat hantar repair ke tak. nak hantar pun takde hati sebab mcm takde harapan je.

bila lappy dah takde, nak duduk kat kerusi mengadap desktop kat rumah amatlah malas. sebab mmg takkan jadi kerja. nia yang conquer. maka terbataslah segala aktiviti. memburukkan keadaan lagi maxis berukband buat hal. puchong area dgn seri kembangan area ade coverage problem. ish nyampah tul la. nak register streamyx rumah kena register fix line. leceh la sebab rumah sewakan.

selain itu, kami sekeluarga tengah risau kan keadaan atuk kami dikampung. pagi semalam atuk tak sedarkan diri. berada dalam keadaan hampir nazak. mujur segera dibawa ke hospital. organ dalaman atuk kami perlahan- lahan sudah mula tidak berfungsi. mohon dipermudahkan segalanya. amin...

lain- lain akan diupdate kemudian. nak sambung cite raya ke tak eh? ke korang dah tak larat nak baca dgn tgk gmbr? :)

besar halangan nak pakai desktop... "tepi aa mama....." ish..

atuk bersama opah dan anak- anak perempuan nya dipagi raya. berita terkini : atuk stabil tapi sangat lemah

teaser on last weekend activity. semasa aku sedang bersiap nak pakai tudung..."mama, tudung, cantik" (read : mama, amik tudung ni pakai, cantik.). lepas tu "nia, tudung cantik" (mama, nia nak pakai tudung ni. cantik). maka bertudung la anak dara aku sorang ni. masa nak keluar rumah tu, wan bukak tudung dia, mengamuk sakan, pakai kan balik. tapi bila masuk kete udahlah panas. terus bukak. ish...macam- macam nia ni..

19 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

wah² nia, tau ke tu nak pakai cumputer tu? abeslah, pasni nia pon akan jadi blogger jugak macam mama, tunggulah ye..

harap² atuk alya takde pape ye..

alolo, tomei sungguh nia kai shawl..macam mama jugak..

alya, walaupon alya off makeup tp tetap cun..kalau muke rinalah tu, kelaut sudaaa..

ainal said...

ainal yg tangkap gmbo di pagi raya 2.. huhu..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

wah, sama la macam anak aku.

susah nak guna pc kalau dorang bangun. guna laptop? mula2 dia pakai tangan tekan2 lama2 dia guna kaki pijak2 hukhuk

terus kojol

azi said...

lama tak tinggal jejak kat blog alya nih..he...tak jemu baca..update la lagi. Pastu kalau alya nak subscibe streamyx pun ok ambil fix line..skang ada promo bb deal, takde sewa line tau....pastu kalau pindah boleh buat permohonan pindah tak perlu tamatkan...ok per..hehehe..tolong promote bg pihak jer...hehe

Iela Fazielah said...

amboi.. pandainyer nia main komputer.... sungguh advance budak tecik nie... bila la akak nak smapi rmh kamu ni ye.. ari minggu aritu nak dtg.. tp xsempat

Fieza said...

dah lancar si nia bercakap yer alyya..cute jer 2/2 beradik ni. Bestnye ader anak dara.

alyyani said...

rina : haish, tau nak merosakkan pc je dia tuh. semua benda nak ditekan nya. harap macam tu gak la rina. hahaha.. tu bebedak sikit tu rina. kalau tak mmg macam zombie kampung pisang.

ainal : patut la tak sharp!

tinie : hahah.. lagi dasat si fatin. smpi pijak nye ek. jenuh kena ajar la kan. sama la mcm aku weh..

azi : thanks kak. yeke? menarik promosi tu kak. bole consider. thanks!

alyyani said...

k.iela : bila kak? tp nak dtg call 3-4 jam sebelum eh. mau clear umah. heheh... tp last weekend pun takde kat umah. minggu ni bole kot :)

fieza : dah faham apa dia cakap. tp kadang payah jugak nak faham apa dia cakap tu. hehee.. takpe, mana tau adik syakil nanti girl lak ke kan? :)

amal_fc1303 said...

cite raya ko xabeh lgi. berya kat umah pak cik aman xda pon. yg pkcik aman wat open house tu.

MamaYatie said...

semoga atuk cepat sembuh..

alyyani said...

ina : next entry la ye. heheh...

mama yatie : insyaAllah. thanks yatie!

nome said...

alya: aku doakan semoga atok ko dipermudahkan segala....aku doakan ko sefamily bersabar yer...

cian lappy ko yer...camne la keadaan beliau (lappy) ko skrg? kena antar bengkel kot...baru ok...ni semua gara2 boss ko la nih, dok surprisekan diri dpn ko..sure la terkujat kan...

yantie said...

moga atuk alya cepat sembuh...
cantik nia pkai tudung... :)

nadja said...

cantiknya adik n kakak baju sedondon.. heheh

ainal said...
This comment has been removed by the author.
ainal said...

kat mane ade ltop, d c2 ade nia, klau x d bg ltop, siap sedia la cakaran harimau drpd nia! huhu..

cakaran nia sudh tesemat di pipi ku ini, adehhh..! heheh..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mula2 sekali nak komen yg buku penjagaan anak dan ibu tu pun ayu ader....dapat hadiah anniversary masa tahun 2006...tapi malangnya masa tu bb dalam perut gugur...heheh...kenangan...

dah uzur sgt dah atuk tu...apa2 pun kita doakan yg terbaik utknya...

comel nia bertudung

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mula2 sekali nak komen yg buku penjagaan anak dan ibu tu pun ayu ader....dapat hadiah anniversary masa tahun 2006...tapi malangnya masa tu bb dalam perut gugur...heheh...kenangan...

dah uzur sgt dah atuk tu...apa2 pun kita doakan yg terbaik utknya...

comel nia bertudung

Elyn_Sani said...

nia pun dh pandai posing@melawa cam mama nyer!!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in