bayar zakat & dah start shopping sikit...

ralit dok layan cerita contest. sampai tertunggak entry2 harian hidup aku sekeluarga. so, contest pun dah selesai dengan jayanya, present pun dah beli, dah pack, esok nak poslaju. yg masih belum bagi details, sila email aku dgn kadar segera ye. takut tak sempat dapat before raya. sebab puan penganjur cuti raya sakan tahun ni dari 8 - 19hb. 20hb baru masuk kije. wallah!

so, ahad lepad kitorg ada majlis berbuka puasa dgn gang bas sekolah kat wau penyu, solaris dutamas (next entry). tapi kitorg kua awal sikit menghala ke jusco mahkota cheras. keadaan lengang sikit berbanding dengan jusco lain. lagi pun tak penah sampai ke situ lagi. patut la lengang, barang pun tak banyak lagi. baju budak ada brand kiki lala dengan kiko je. puas gak dok belek2 kot ada brand lain. tapi nan ado.

maka, pilihan agak limited. tapi sebab agak desperate sebab baju anak2 satu hape tak beli lagi, kitorg dapat jugak la barang sehelai dua utk anak. untuk mama diorg pun dapat gak la 2 helai baju casual. papa nye jugak takde yg berkenan dihati. kebetulan org tak ramai, nampak pulak kaunter zakat. wajib la ditunaikan ye tak. tepat kul 6, kitorg terus menghala ke dutamas...

papa sedang akad zakat untuk kami berempat..

alhamdulillah, selesai sudah kewajipan di bulan Ramadhan..

hasil tangkapan tak seberapa. 2 helai baju adel, sehelai denim dress nia dengan sepasang kasut nia. best shopping dgn nia, tunjuk kasut nike, adidas then tanya "nia nak tak?" nia cakap "tanak" sambil geleng kepala. siap tak nak fitting lagi tuh. muahahaha... harap maklum, no more pink for this year. papa diorg cakap, asyik kaler pink je, maka, dapat lah kaler tuh.

dapat angpau banyak ni. beli nye bape helai tapi angpau kemain banyak. menunjukkan kos baju budak2 makin meningkat!

then kitorg pegi redeem jusco point. dapat lah voucher sebanyak RM190. nak raya ni elok la di redeem, bole la guna beli keperluan lain kan?

then tadi, shopping baju nia dgn adel lagi tadi kat poney masa beli baju untuk pemenang contest aku.

baju untuk pemenang yang dah aku pack kan. termasuk duit raya dengan kad raya. harap semua suka ye dengan pilihan penganjur ni :)

sebelum ke poney tadi, sempat singgah bank untuk tukar duit. so, satu lagi check list raya dah setel. duit raya, beres!

14 comments:

nome said...

wahhhh....aku pengomen pertama..ekee...

amik ko..sekali sopping...byk giler...dpt plak redeem voucher jusco sampai 190 hengget...byk tu beb...mmg puas hati

aku tau ko mmg penggemar poney...beli utk anak2 pakej sekali utk adiah contest...best2...

byk ko tukar duit raya beb...ada dlm 700 hengget tuh...raya sakan nih...lega kan bile byk list2 raya dah settle...

amal_fc1303 said...

uit byk nye duit raya ko. boleh la duit raya kitorang up tahun nie. hehehehehe. shopping untuk nia ngan adel je ker? korang xshopping ker?

mamashasha said...

amboi pengomen pertama tu...hehe
wehh satu entry mcm2 story! alhamdulillah syukur we all dah settle gak zakat fitrah tu..dah start shopping kan...cun la denim dress nia tu...aku suka la..

wahh ini memborong sakan namanya weh...baper ratus habis kat poney tuh?

byk gak korang shopping kat jusco tu alya...dekat 500 tuh...hehe

mak ai tebalnye duit raya.aku esok baru nk tukar..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu yg tak settle lagi cari baju raya + bayar zakat ....insyallah..hari ni boleh settle kot..

banyak tu tukar duit singgit2...ayu semua tukar RM5...sebab sikit2 ader lagi balance tahun lepas..

best kan poney...aleesya + ayyunie ader lah 3-4 helai baju poney...sebab kat JB ni jenama poney susah sikit...kena gi shopping mall jauh sikit...

Elyn said...

perghh leh thn byk gak ko shopping ek sampai dpt byk voucher beb.

Fieza said...

wah dah settle beli baju raya yer..Banyaknya alyya tukar duit raya ek..samapi 700 tue..mmg raya sakan la yer

Iela Fazielah said...

wah.. dah stat soping akhirnyer.. akak pun dah pegi jusco mahkota cheras tu.. kecik jekan... akak pun suka barangan poney ni... tp byknyer tukar duit raya!!! oh ye.. dpt bonus .. wajib bg sedekah byk2. ehehe
oh ye.. no tipon sate kajang hj samuri : 0387371853

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ambooii.. syoknya jalan2 shopping.. atk dapat ke sogo, sekali terjah jusco and poney.. hehehe..

tapikan, jue skang tak larat nak sesak2 kat sogo.. lebih sanggup terjah jusco jerr... hehe..

tang duit raya tuee.. banyak gilosssss gie tukarrrr.. Abis ker tueee..?? ramai anak sedara eekk..??

selamat hali laya...

shah-ila-ain said...

dah shoping erkk..ape2 satle utk anak2 dulu yerr...mak bapak kemudian tak ape...

ehh..banyak betul tukau duit raye erkk...aku pun baru tukar semalam huhu...

@e_da said...

wahhh banyaknya redeem jusco.. bestkan shopping dpt point

BIONIC WOMEN said...

cantik ler denim dress tu...
anak kita pun x pasan...beli2 then balik umah tengok banyak pink..huhuhu

'NuReeN' said...

akak saya baru email alamat contest new born baby

sorry lambat reply

ayunaufal said...

wah... tak sabarnye nak tggu baju poney tu sampai.. baju ape la gaknye yang airis menang 1st runner up ye..

Haru said...

pergh duet raye byk nie..kak nak duet raye..sy bdk kecik lg

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in