8 syawal 1431H - cerita raya bersambung...

tahun ni syawal terasa pendek bagi aku. begitu jugak dgn Ramadhan. pejam celik kan. dunia akhir zaman kan. masa akan terasa pantas sangat berlalu. bila raya terasa pendek, maka, banyak benda yang plan tak dpt nak buat. takpelah, mana yang sempat kan. 

nak meneruskan cerita raya ni. jumaat 8 syawal, wan sepatutnya bekerja end up tak gi kerja sebab keletihan yang amat lepas beraya marathon tuh. tapi, kitorg yang jenis takleh dok rumah saja ni, kelaur la jugak. siang sebelum solat jumaat ke bank masukkan duit raya nia dgn adel. 

malam pulak ke bandar tun hussein onn memenuhi undangan rumah terbuka pakcik aku (adik ayah). satu rumah je pun tapi sebab lepak lama chit chatting and gossiping, menyebabkan kitorg sampai ke rumah kul 1 pagi. sgt enjoy jumpa sedara mara ni.

on the 1st week of raya, my kids earned RM1,400.00! dasyat la kutipan budak- budak sekarang kan? so kitorg decide tak nak tunggu sampai hujung Syawal. terus ke bank masukkan duit dalam akaun diorg.

sebelum ke rumah pakcik aman kitorg tu, singgah jusco jap beli barang. beli ape eh sampai amik troli ni. tak ingat dah aku..

kitorg sampai kul 9. ramai yang dah sampai. di gambar, paklang, cousin aku iwan, hozair bersama isteri k.yan..

menu haritu, chicken rice shop dan spaghetti. chicken rice shop mmg la kegemaran kitorg kan. so makan dengan jayanya.

and for the dessert, pelbagai kek dari coffebean. mantap!

sambil bersembang, sambil promo apa yg patut. yang baik, haruslah dikongsi bersama ye tak? berminat? let me know ye! bukan aku yg jual ni. tuan umah, makcik ezan yang business.

adel dgn nia haritu kureng sikit. 2-2 nk kat mama. L-R maksu, k.yan dgn angah fidah..

jam dah nak pukul 12, tp memasing rileks je bersembang- sembang. sebab esokkan sabtu so takde hal nak lepak lama.

time ni nia dgn adel dah lena tido sampai la balik rumah... thank to pakcik aman and makcik ezan sebab bagi nia dgn adel duit raya lagi. semalam tu dah dtg, dpt jugak. harini dpt lagi. rejeki...

9 comments:

amal_fc1303 said...

mana tak banyak nye duit raya anak2 ko. 2x pergi beraya 2x dpt duit raya. rupa nye jdi budak kecik macam nia ngan adel lgi bnyk dpt duit raya drpd kitorang yang besar nie. hehehehe

alyyani said...

ina : hahahah.. sah2 la weh. korang tu muka mcm dah keje je. tu yg tak dpt tu. anak2 aku sah2 la kan. tu lah, pakcik aman bagi lagi. masyuk!

Elyn_Sani said...

perghh masyuk!!! wey aku je lom bg duit raya kat anak ko!! heheh tah bile zaman nk jumpe ni...

Iela Fazielah said...

wah.. byk tu duit raya nia & adel.. anak akak sorang beru Rm500++ je.. kalau akak rajin jln kot leh dpt lg byk kot.. tp tu le.. xjln memana pun.. hehe... akak suka gi bertandang rmh org.. cuma en. momoks agak kureng

ainal said...

smpi 30 syawal ke entry raye ko ni? huhu..

Yu'xan Lee said...

fuhhhh byknyer duit raya nia ngan adel, cam nie nak jd budak2 blk la, mesti best kan, hehehehe...

lama tak tgk semyuman cute adel tue, kasi exposee skt, heheh auntie windu la...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

best giler raya korang.. mmg sakan tul.. hehe

mohla ke umah untie laks kat Salak tinggi.. tambahkan duit raya untuk nia dan adel.. :-)

Jiey^Mien said...

Aku sokong Ly, budak skrg mmg bertuah..
Ian nyer duit raya untuk hari raya pertama n kedua jer (tu pun tak penuh 2 hari sbb ter'sakit' kan..) dah RM780..
So aku budget tu je la since ari ry ketiga, kul 630pagi dh gerak balik KL..
Tapi balik KL jer dpt lagi even tak braye beria pun..
Last 2 weeks aku bank in RM1250.. Harus aku menambah sorang lagi ank so that duit pun berganda jadi RM2500 utk dua org ank.. Hahahaha.. Giler keji!!!
:P

zura@iwan said...

wahhh bestnya dpt dwett raya rm1400...bila aku nk ada bb ni..nk kutip dwet raya gk...huhu...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in