welcoming baby zara to the world...

26/8/2010, tepat jam 7.32 pagi, lahirlah puteri kedua kawan baik aku, ita. si comel itu telah diberi nama adrynzara farlis. what a nice name kan? kakak nya pulak bernama adriana farisa. ish, combination yg sangat best pada aku.

so, malam semalam, aku janji dgn lin, kami pergi melawat baby zara dan ita kat az-zahrah, bangi. sekali lagi, kitorg berhimpun untuk meraikan saat2 yang paling bermakna dalam hidup ita. masa sampai tu, nurse tak bagi bawak baby ke bilik. sebab dia cakap ramai sgt org. ish. mcm tak puas hati pulak sebab tgk kat nursery je.

tapi, bila melihat kan kaum2 suami bersembang kat luar bilik, aku request kat nurse mintak bawak masuk baby ke bilik. yeah, dpt jugak aku dukung baby zara. kecik je, sama macam kakak dia dulu. lahir dengan berat 2.7 kg. 

tak jemu tgk muka baby...
tak jemu dapat peluk baby...
tak jemu cium baby...
tak jemu bau badan baby...

takpe2, ramai lagi kawan2 aku bakal menyusul kelak. korang jangan tak bagi aku dukung anak korang ye. akan aku pastikan aku dalam kesihatan yang baik! and to ita & faizal, million congrats for your  second junior! cabaran membesarkan 2 anak tak sama dengan seorang anak. perlukan banyak kesabaran dan kerjasama. aku tau korang boleh!

we gather again! time ni baru sampai. tgh tunggu baby..

yang lelaki bersila panggung kat bawah. husband ita yang duduk sebelah wan tuh. yg sebelah tu pulak, husband lin.

korang tgk la si nia tuh. adel tu takpe lagi nak melekap kat mama. nia pun nak join sama. lately mmg gitu. bila nampak aku tak dukung adel, dan2 dia mintak aku dukung. ish..

husband lin yang memang suka budak. dukung adel. diorg pun bakal dapat baby bulan 2 tahun depan. time ni baby zara tak sampai lagi ni.

sekali nurse soh kitorg pegi nursery je sebab ramai sgt org. huhu.. sedih kejap tak dpt dukung baby zara.

baby yang tak bape nak baby, dah tido dulu. mmg time tido dia ni. tumpang la katil aunty ita kejap. korang ni mesti cakap, tgk newborn, mana gmbr newborn nye? saba2, cite kena ikut kronologi :p

tadaa.... presenting baby adrynzara farlis. sangat2 comel kan? ta, ko tak nak masuk contest aku? hehehe... ish, comel la..

tak jemu kitorg tgk awak...muka awak sebijik macam muka kakak awak masa aunty tgk kakak awak dulu...

again, ita kena menjalani pembedahan. tak kisah la ta, janji ko dgn baby sihat dan selamat...

lin, yang tak berani pegang baby baru lahir. ko kena practice lin, tak lama lagi turn ko lak..

nia yang pelik, sape la yg mama pegang tuh..

ok lah, aunty nak balik dah, nanti kita jumpa lagi ye :)

one last photo before going home. adel masih lena lagi. bila diangkat, dia mengamuk sakan.

note : ada jumpa aku kat sogo tak harini? jawapannya mestilah tak. sebab plan nak ke sogo terpaksa dibatalkan atas sebab yang akan aku cite di entry seterusnya...

11 comments:

mamashasha said...

Tahniah ita, selamat berpantang..sedap nama
Bb tu alya..zara dah jadi feveret name lately..

Sedap betul tgk adel tido tu, nia tak jeles pulak
Ko pegang bb zara..

Mmg best bau bb, rasa lembut n suci je kan, rasanya
Bukan ko je semua org kot suka dgn baby baru
Lahir..

Plan tak jadi takpe lenkali buleh pegi kan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

comelnya baby zara....tak puas gk muka bb zara..

amboi adel...siap landing katil org lagi yer...hehe

alahai...tak pe lah...nest time leh shopping lagi kan..

ainal said...

la.. xcited dh bukak blog ko ingat next entry pi sogo, dh dok byg dh bebundle2 brg yg ko bli, rupe2nye x jad pi plak n entry lain yg kuar ni! huhu..

Chik Na said...

chik na pun suka sangat bau badan baby ... waa teringinnya nak ade baby lagi..

nome said...

tahniah to ita...selamat berpantang...syoknyer dpt bb raya...

comel sungguh bb zara..nama pun sedap...lebat tol rambut bb zara...mata celik lak tuh..

alya, aku pun cam kamoo gak..suka tol bau bb baru lahir....wangi jerk...

AieZa said...

tahniah kt kwn ko ita.. btul la ckp bed.. lately nama zara sgt byk kedengaran pd newborn.. time adel aritu pun sama gak.. ramai gak kekawan aku buh nama anak diorg adelia..

comel je kn bb baru lahir.. wangii jek baunya.. muka pun suci je.. mata pun sayu je bila tgk.. tp masih ade yg tergamak membuangnya ye.. eh aku dh melalut lak..

sogo tu xpela.. tak shopping kt sogo pun xpe.. tmpt lain byk lg.. jusco dpn umah pn ade tp hrga up la skit dr sogo.. jln dpn skit alamanda ada.. jauh lg skit pkns ada.. metro kjg pun bole klu nak.. hahahaha.. aku pun jarang2 p metro kjg..

k lah yerr.. hehe

Elyn said...

windunyer bau baby.... pinjam sat adel leh? ekekek

iCaLoVeZiE said...

wah! muka baby zara sangat brilliant! mata bulat. comel :D

MUMMYAR said...

wah sedap nama tu....geram tengok bb....akak pun cam nak ada bb lagi ni...tapi x sangkut2 la....kekkeke....kadang2 pikir camni arr perasaan org yg x dpt ank tu kan....so...pada yg dah ada anak cam kita ni...patut sgt2 bersyukur......cute sungguh bb tu.....

Iela Fazielah said...

bestkan lawat org br lahirkan anak.. bau baby n maknyer.. miss that smell.. tp 3@4 thn lg kot.. haha.. neway.. wish kat kwn alyyani congrates ye... slmt menempuh pengalaman anak 2 pulak...

peah @ peps said...

alahai kiutnye...

rambut lebat...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in