unplanned sunday

ahad lepas, seppatutnya ada appointment untuk adel's 5 months check-up. sebab atuk nia dgn adel ada rumah, and also paksu diorg, kitorg tak kua awal la untuk check-up tu. so, gitu gini, lepas zuhur kitorg kua rumah lepas atuk dgn paksu diorg balik. unfortunately, klinik tu tutup dah. rehat dari kul 2 sampai kul 7. hai, ni kalau balik rumah balik, takut tak keluar je ni.

mujur la, anak- anak dan mamanya berpakaian senonoh. so decided to go to alamanda. kalau gi jusco depan ni je apa nak dibuat sampai 5 jam kan. kot la nak ke floria pulak kan. tapi cuaca mcm mendung je, sure hujan. to be safe, tak pegi la. just pusing- pusing kang alamanda je. sebab nak beli groceries macam biasa.

sape kata aku tak masak? aku masak la jugak kan. ok la ni kan. hehehe..

atuk yang datang kl pun penuh schedule nak jumpa org sana sini. yela, semua adik beradik ayah aku dok area kajang je. tu yg dah turun tu, mesti jumpa.

pusing- pusing cuci mata di carrefour.

tersengih- sengih wan dapat mainan dia ye. nia ni melanguk la tgk papa belek mainan papa, bukan mainan dia. ceh!

adel sekarang pun dah pandai, kalau berjalan je seronok. kalau dibiarkan, mula la rengek2.

mama, nia nak ni... amik lah, papa bayar! - ni kat toy city.

cam biasa, kalau pegi alamanda mesti bawak nia main kat fun land nih.

barang yang nak dicari takde kat carrefour. lepas bawak nia main kat playground tuh, belum kul 7 lagi pun, patah la balik masuk jusco gak. tapi mak ai, apsl lak jusco equine aritu susah sgt nak cari parking. ade lah 13 kali pusing. selalu sekejapan je dapat parking. rupanya TM bukak booth lepas tu ADAM A.F tuh tengah buat show. patut la penuh. sedap gak suara ko nyanyi live ye adam. banyak pulak lagu ko yang aku tau. kira glamour la ko ni. mmg pun. haaahaha..

tengok dari jauh je lah. tak kuasa la nak dok front stage. buat malu je. dah la kendong anak. hahaha...

masa tengah jalan- jalan kat jusco lepas beli barang tuh, ada sorg akak ni cuit bahu aku. sekali pandang tak kenal. 2 kali pandang pun mmg tak kenal. rupanya akak ni cakap dia selalu baca blog aku. dia pun sempat tgk adel yg masa tuh aku tgh dukung. nia masa tu dengan papa dia tgh makan ice cream. alamak kak, terharu saya akak tegur saya. nanti kalau jumpa lagi, tegur la lagi ye kak. :) check-up nia 5 bulan next entry ye.

12 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

lamanya klinik rehat, dari 2-7? menan yg nia dok ngendeng2 tu macam echa punye..abah dia jugak yg belikan tu..

alya dah ade peminat ni, hikhi..

nome said...

pemes belog ko alya..sampaikan ada org kenal..perghhh....udah glamer nih..ekeke..barulah di namakan blogger tegar...

nampak sedap mee goreng ko masak tuh..tingat kat chinese kue tiow yg ko masakkan aritu...sedap giler! sapa kata org bz x leh masak

fabulous.farah said...

wah..xpernah lagi jumpa orang yang bace blog..huhu. fames dah.

aqel memang muka manjang senyum. suka tengok.huhu

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..hebat tuh..ramai peminat ni..hehe..best gak kan jumpa sesama blogger..even x kenal pun leh jd kenal..

huhu 5 jam nak tunggu..kalau ainey kematu la menunggu..dah la kat sini x de tempat best..rela ku balik umah..hehe..

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..hebat tuh..ramai peminat ni..hehe..best gak kan jumpa sesama blogger..even x kenal pun leh jd kenal..

huhu 5 jam nak tunggu..kalau ainey kematu la menunggu..dah la kat sini x de tempat best..rela ku balik umah..hehe..

MUMMYAR said...

muka nia cam takut ke segan tu ngan atuk tu?hehe...
adel asyik senyum je skang nih ye...geram tengok lesung pipit nya tu..bukan senang nk dapat...eeii..geram tol..
wah rasa cam artis la plk bila di sapa oleh org yg x di kenali nih...hehhe...kira femes blog alya...kira ok la,org yg baca tu sudi tegur kan...tandanya dia ikhlas tu...bukan la setengah org baca,condem..tu je yg diorg tau kan...at least dia ikhlas suka baca blog alya..bila ada peluang dia tegur...bagus org mcm tu akak sukey....

amalina binti anuar said...

oit ayah dtg sorg je kl tu? mak nye mana? g alamanda best nyer. jumpa adam pulak tu. 2 in 1 la yer. dpt jumpa adam dengn blogger yg ko xknal pulak tu. hehehehe. ko kan artis. pergi mana je org kenai ko. ko je xknai org. hahahahahaha..

alyyani said...

rina : tu la pasal. pelik jugak. ingat tutup terus. risau gak. nasib bukak balik kul 7. kena la meronda dulu. o yeke? sama taste la nia dgn echa ni ye :)

heheh.. peminat ke? ish tak la :)

nome : tekejut gak aku memula. aku tanya akak blogger ke? dia cakap tak. mmg selalu baca. ok la, kot terserempak lagi lepas i bole aku lak tegur. umah kitorg pun dkt.

tu la me, usaha jugak la nak masak walau sesibuk mana.

farah : sama la farah. tu la 1st time org tegur bukan blogger. terharu sgt. eceh. adel, tgh mood ok mmg murah seyum. tgh mood tak ok, murah gak, murah nangis. huhu..

ainey : yg akak tego alya ni bukak blogger. kalau blogger bole lagi nak cam2 kan muka. tak sangka gak.

mujur gak ada tempat menarik. masuk mall je la. kalau tak, confirm baluk rumah jawabnye esok pagi baru gi jumpa doktor. huhu..

mummyar : kak, muka nia tak puas hati nak main hp atuk, tp atuk tak bagi. kang kalau dpt kat nia jd coklat lak hp tuh. huhu..

adel tgh mood ok kak. kalau tgk bad mood, nak amik gmbr pun tak sempat. hehe..

ye la kak, sy pun suka kalau org yg ikhlas gitu. kalau baca blog lepas tu nak kondem tu yg tak best tuh. tu la kak, org ni macam2 kan. kena la hadap. sabajela.

ina : ayah sorg je. mak gi kursus kat cameron. oit, akak yg tego aku tu takde blog la. bukan la blogger. tu la, tak sangka lak jumpa adam. terlayan kejap la. hahaha.. aku artis ye na? ko glamour gak la adik artis. hahaha..

amalina binti anuar said...

hahahahah. tu la pasal kan. ina tumpang glamour ko gak la. la igt kn yg ko jumpa tu blogger gak ker. ye la kata dok usya blog ko. haah lupa lak yg mak g cameron. kursus ker? bukan ada kem perdana ngan dak2 skola.

alyyani said...

ina : tak. akak tu takde blog. kalau blogger, sure aku cam2 gak. ye tak kak? eceh. ntah tak tau la ada ape gi cameron tuh.

ayuZack said...

alya,
rajin p alamanda yer.. nanti singgah la umah ayu.. dekat dah tu..

sonoknya ade org luar kenal.. ni barula dikatakan blogger tegar ye tak?? hahahaha..

alya, ayu berkenan la tgk sling dokong adel tu.. beli katne yer?? bape erk al?

alyyani said...

ayu : tu je yg paling dekat. sebelah seri kembangan je ayu. dekat eh? insyaAllah bole singgah. :)

sling tu alya beli kat babyloft.com ayu check out kat website tuh. beli masa nia dulu tuh. masa belu tuh RM105 kot. sekarang tak tau berapa. tgk dulu la ye ayu. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in