saturday night : bowling

lepas ita and her family balik, lepas maghrib kami bersiap siap nak ke Endah parade kat seri petaling. baru aku tau namanya Endah parade. selalu cakap carrefour seri petaling je. company wan ada buat bowling tournament antara unit. satu selangor kot. selaku presiden sukan unit gombak, haruslah hadirkan diri walaupun tak bermain. 

meriah sangat malam tuh, kitorg sampai pun game baru je bermula. tapi, dok tgk org main je, tangan ni gatal jugak nak main, so riki riki kat kaunter kot ada lane kosong. memula takde. tapi bila jam dah kul 10 tuh, ade pulak kosong. ape lagi, lepas dinner kat kafe kat situ, terus mengasah skill yang berkarat ni. sangat lah horror bila main. strike nye sekali 2 jek, yg banyak ke longkang. last main pun masa baru kawen kot. lepas tu pregnant back to back. wah, back to back tuh. hahahah.... so, malam tu baru berkesempatan. apa pun, sangat enjoy! 

sampai je mmg game baru je mula. ada 5 unit bertanding. unit gombak, unit langat, unit pantai, unit shah alam dgn unit ape lagi satu. lupa dah aku.

team unit gombak yang digeruni. kalau time carnival sukan mmg diorg champion. kata wan la.

perut dah lapar, dinner kat cafe situ je la dulu. sambil- sambil tgk game. diorg main 3 game so lama la kalau nak tunggu habis. our dishes.

terkejut nia bunyi gedegung gedegang. memula macam cuak2, lepas tu baru ok. nia tgh makan roti bakar. papa khusyuk tgk score board.

adel yang time ni tak ngantuk lagi. mama makan dulu ye.

nia yang tertarik dengan bola bowling itu. tapi tak mampu nak mengangkat nye.

bila ada lane kosong, kitorg terus booked. paksu nia yang tak lah terror sgt main bowling. hahaha..

aku pun mengasah bakal yang da lama tumpul. majority balingan aku ke longkang. takpe, aku redha..

oh, berbalik pada game antara unit tadi, unit gombak menang dengan bergaya nya.mmg terror2 la tgk diorg main. kalau wan yang main, tak de dpt jd champion kot unit gombak. hehehe..

settle tournament, kitorg sambung main game kitorg. wan lak continue main. tak terror jugak. hehehe..

aku  lak terpaksa stop main sebab adel sudah mau tido. kena la b/f.

jam dah kul 11 malam, aku ingat teruslah nak balik, sekali diorg berenti kat satu lagi pitstop ni. nia dah tergaru garu ngantuk tuh. layankan aje la. lagi pun saturday night kan. dah puas enjoy, kitorg pun balik rumah. sampai rumah takleh tido lagi sebab atuk nia dgn adel lak nak datang nak tido umah. nia pun lewat tidonya. adel dah selamat tido.

18 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

isk, rina pon dah lame betul tak men bowling..last dlu seblom kawen, agak dah tajam dah skill ni..

kalau rina maen bnyak masok longkang..baru strike 2,3 kali dah terlompat2, ekekeke..

fabulous.farah said...

hahaha..farah pon kalo men bowling lagi banyak ke longkang.tangan xbetul ket? hehe

miemiey said...

wah bestnya maen bowling...aku bukan ke longkang tapi dgn aku sekali masuk strike..ganaz tu..kahhhh....

alyyani said...

RINA : TU LA DIA. SAMALA KITA. MAIN PUN ALA2 JE. KALAU DAPAT STRIKE MMG SENGIH SMPI KE TELINGA LA. HEHEHE..

FARAH : ISH JGN SALAHKAN TANGAN KITA, SALAHKAN LANE TUH. HAHAHA..

MIEMIEY : HAHAHA.. KO MMG GANAS! MMG STRIKE SOKMO LA TUH

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

aku pegang bola bowling pun tak pernah

alyyani said...

tinie : hehe.. gi ajak husband ko ber bowling ye. ajak fatin sekali :)

amalina binti anuar said...

uit main bowling best tu. lama dh xmain bowling nie.

syok la yan dok sana leh dpt lepak ngan ko main bowling pulak tu.

alyyani said...

ina : sekali ni je. lepas ni lepak umah aku, lepak umah je ye. tu pun kebetulan company abg wan ade tournament. kalau tak, lepak umah tunggu ayah dtg je la.

nome said...

alya...x kisahla masuk longkang..janji semangat nak bersukan tu ada...cayaklah!

penoh je aku tgk xtvt korang tiap2 mgu...ada jer...mmg best...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu pun dah lama giler tak asah main bowling ni....confirm lagi tumpul dari alyya ni...ekekek

wah sekarang adik alyya selalu lepak2 kat rumah alyya lah yer...best ah, ader gak peneman wan kan..

alyyani said...

nome : semangat tu ade me, tp tu la, teknik tak betul. ke longkang la tuju nye. tu la dia me, ade je aktiviti. tak dan nak regat kadang.

ibu damia : hahaha.. tu la kan. rasa mcm terror, tp bila baling, hampes! heheh..

baru sekali. banyak lagi bakal menyusul. ok la, dekat kan. :)

suhida said...

alya,aku tgk ko nyusu adel mcm ada bju 2 lpis je.cuba cter ckit. tula,tiap2 minggu ado je xtvt korg ni.cayala..

alyyani said...

suhida : oit, cmne eh? camtu la. tu la pasal nye. rumah pun mcm hape je. tu yg org nak dtg umah kena bagi notis 2-3 jam dulu. bole aku clearkan apa yg patut. hehe..

MUMMYAR said...

wah bestnya main bowling...hehe...ala biasa la alya kalau dh lama x main sure bnyk ke longkang...hihi..tapi lama2 ok la tu..kena selalu main gaks....
baik sungguh budak 2 tu ye...g mana2 mmg x meragam ye...kalau ank akak...aduh silap2 x jadi main...dok keja diorg je

kak mas said...

adel da ketap2 bibir ye.. mcm luqman ritu la. rupanya nk tumbuh gigi. gatal agaknya gusi dia tu.. :)

~aSHa~ said...

asha pun suka sgt main boling...bila beranak mmg cuti main...setahun..

comey nye adel pakai gitu...

Iryani Noor said...

wahh best nyer..
yani dh lame tak men bowling..
since pregnent kn sofia sampai la skrg..
agak2 reti lagi ke idak nk baling bola tu.. heheeheh...

alyyani said...

mummyar : tgh kecik kot kak, tu yg tak berani lagi nak lari sana sini. esok kalau dahbesar paris or reeve tuh, mmg tak leh main kot. dok kejar2 dgn budak2 ni je. hehe..

ye kak, haru tul sy main haritu. ke longkang je. sabajela.

kak mas : tah la kak. kalau tumbuh gigi kena monitor la kot2 demam. heheh..

asha : sejak2 jadi mak ni banyak aktiviti terpaksa cuti gak. contoh nya tgk wayang dgn bowling. sacrifice la tu kan? huuh..

yani : tu la baru main setelah beberapa tahun yani. sgt la horror. malu kat lane kiri kanan. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in