Kenyir Fishing X-Treme Adventure '10

sebelum tu, jangan cari gambar aku, mahupun wan apetah lagi nia dan adel dalam entry ni.

last weekend office aku organized aktiviti memancing kat tasik kenyir. semestinya untuk kaum lelaki sahaja or spouses yang nak join.

boss aku : alya, husband u tak memancing ke? dia tak nak join ke trip ni?
aku : oh, saya tak sure dia memancing ke tak, tapi trip ni wife dia tak bagi join.
boss aku : (gelak!) kenapa?
aku : ade 2 budak kecik kena jaga. wife dia tak bole handle sorang- sorang.
boss aku : (senyum je la dia..)

so some of the photos I'd like to share here. ramai staff mahupun ex -staff Bijak baca blog aku. tu yang nak share gmbr2 ni. penat je amik kan tapi tak tunjuk. :D

tasik kenyir yang glamour dengan aktiviti memancing

korang tak mandi ke sampai- sampai je terus memancing ni? excited sgt ni..

cantik gambar ni. tapi aku tgk dah macam nelayan je dak2 ofis aku ni. heheh..

aku diceritakan diorg bole memancing naik sampan or kat boat tmpt diorg menginap tu je.

nak makan, kena bawak makanan sendiri. dapur disediakan. so kena masak sendiri la. tapi kalau dah lelaki kan, diorg ala kadar je la makan nye asalkan kenyang.

memancing pakai kain pelekat, cute je kan? :)

dah malam, memancing lagi..

tak tido- tido ke diorg ni ek?

ada astro tuh...not bad!

mereka dengan hasil tangkapan mereka. hasil tangkapan korang ke hasil tangkapan orang lain tpai korang tumpang nak amik gambar je? :D

bergambar sebelum meninggalkan tasik kenyir.

seronokke memancing ek? masuk shopping mall lagi seronok kan? ;)

11 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memancing ni sebenarnya seronok alya...nak2 hasil nya lumayan..tapi memerlukan kesabaran yg tinggi...

dulu2 b4 ader anak2 ayu ngan ayah damia suka pi memancing..siap overnite lagi....tapi sejak2 ader anak rasanya tak sesuai kot nak overnite kat tempat2 memancing ni...

tapi lagi best masuk shopping complex lah kan...

Ryn said...

hahahaha...ko mcm aku laa alya...masuk shopping mall lg best dr mancing tunggu bagai nak rak...

aku tk pernah laa cuba lg memancing nih tp aku rasa boring kot...hahahaha...

mamashasha said...

alya, laki aku suka memancing ni lebih2 lagi kat laut katanya sgt tenang & best part dpt ikan setelah menunggu....

aku bab menunggu tu yg tak tahan!!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tasik kenyir.. mesti sewa 1night kan.. sehari suntuk memancing. org yg suka memancing mesti sonokkk..

fazilzura said...

adik ipor aku suke mancing beb , sib baik pak ajil x bape suke.. kalau x, tingal le aku lelama di rumah ..

kalau dh start ..diorg leh jd ketagih beb ..

Elyn said...

org ckp memancing ni berhantu. bini nak beranak pun die bule leka memancing. hahah

seb baik la laki aku gile kire lubang je (golf). kalau memancing pun die gile mau aku gak gile nanti hahahha

amalina binti anuar said...

oit best ke mancing nyer? byk dpt hasil tgkapan nyer. ko ada ke x masa nier?

fabulous.farah said...

huhu..bagus lah husband x suka memancing..abah saya suka memancing..kalo dah memancing tinggal rumah 3-4 hari..tapi yang best nya kadang2 dia angkut ank bini sekali..hehe

nadja said...

wahhh tempat yang di idam kan ... bukan laki aku jer minat mancing aku pun dah terjebak sewaktu kecik dulu.. jadi tunggu la aku dah bersalin dah habis pantang baru la boleh g pancing.. hehehe memang layan.. tapi lepas nih dah ader 2 handbag nih tak tau la leh concerntrate ke tak.. huhuh

LYaFRINA said...

alya pegi k???

huhuhuu..lya sndiri pon x pernah smpai lg kat tasik kenyir.. nama j duk trg.. wakkaakkaakakakaaa...

alyyani said...

ibu damia : oh yeke? ok la sebab at least ayu ada experience memancing tu. alya tak penah lagi. tak de kesempatan la nmpk nye. sekarang lagi la susah nak try kan? hopefully 1 day bole try la kan. nak tau rasa dia cmne. :)

ryn : harusla rasa best lagi bila masuk mall. hahaha.. sama la kita, tak penah experience lagi memancing ni. akan ade kah cubaan pertama? who knows kan?

bed : yeke bed? addict tak? ko penah ikut dia gi memancing tak? ye la, kena banyak sabar la kan. dak2 ofis aku ni, ade gak yg tak dpt hasil. heheh..

jue : agak nye la tu jue. alya pun tak sure bole ke tak balik hari. budak ofis pegi 3 hari 2 malam.

fazilzura ; tu la kan. biasa dgr gak sape yg suka memancing bole sampai tahap addict.

elyn : hahahaha... ok la tuh, gila golf jek, kalau ade lagi satu, mmg bini pun naik gila gak. hahaha..

ina : ko baca ke tak entry aku ni? ke tgk gmbr je? baca balik. mana la aku ada. gile ke nak join.

farah : kalau anak2 dah besar bole la nak angkut family sekali kan? mesti seronok jugak kan?

nadja : hehe.. yeke? ok la tu merasa gak memancing tu cmne. lepas ni kena tunggu anak2 besar sikit kot baru leh memancing. nak memancing kena senyap je kan?

lya : ish,tak pegi la lya. tak terfikir pun nak pegi :D yela, terengganu kan. glamour untuk pemancing je la kan.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in