dah lama tak pegi jj equine

sejak bersalin, ahad lepas la pertama kali masuk jj. apsl tah lama sgt tak pegi. sebab adel kecik lagi nak kua kejap2 ni pun banyak benda kena siap kan. lagi pulak jj tu sekangkang semut depan rumah je. 

so, ahad lepas, kitorg lunch kat jj. menengok kan mama adam nye entry dia tapau kenny, tekak ni dah terasa- rasa nak makan kenny pulak. bukan ibu mengandung je bole ngidam, aku ni pun bole terliur. 

 tengah fikir nak makan apa. nak makan apa ek?

sebelum dish sampai, refill adel dulu. kang time makan senang la, tak la dia rengek- rengek.apa aku tgk ek? ayam tgh bergolek- golek tgh masak. ayam dia semua sama size.

 muffin dah sampai. kesukaan nia..

my dish. segala pasta aku amik as side dishes. kalau ada spagetthi harus aku amik. tp nak bagi nia makan nasi aku add nasi.

mac & cheese, his favorite. belum penah buat dgn air tangan sendiri. nanti nak try la. bila gaknye nanti tu ek?

sekali suap mesti cakap "nyum nyum nyum.." letih gak nak melayan. ater dah sekali suap nak kena cakap nyum nyum nyum. huhu..

adel pun, kenyang perut suka hati.. mama nak makan pun lagi lah senang hati :D

sebelum bayar parking nia naik ni. kemain kuat gegaran nye. dah naik motorboat ka. konon betulla atas laut ye. pandai tul diorg letak benda2 ni kat tepi mesin bayar parking. budak- budak pun ramai la nak naik. sekian...

17 comments:

amalina binti anuar said...

yes jadi pengomen no 1. hehehehehe.. kemain skrng nie tuleh blog. tulisan ada saja garis2 tu. heheheheheh...

ko besarkn gmbr nie nmpk mcm dslr punye gmbr jer. cntik...

alyyani said...

ina : apa ko ingat jd pengomen pertama dpt hadiah ke ha? strikethrough namanye. tgh kemaruk nak guna tu je skang ni. tp kadang2 takde idea gak weh. hahahah...

berangan je la pakai kan. konon je. tp tak pun. :p

Ryn said...

ewahhh..KR npk...itu mac & cheese memg menggiurkan betol tak...aku suka ooo...dgn garden pasta tu pn aku suka...muffin pn aku suka...eh sumer laa aku suka...

alyyani said...

ryn : ye la weh, lama tak mkn. lepas tu nmpk lak ko makan. nak gak. hehe..

time selera dtg semua suka ek, time fenin2 lalat dtg, ko jeling pun bole mual ye. ;)

fazilzura said...

beb , kalau nak lg 'panas' .. g nandos.. sure peluh2 punye wakakak..

aku suke NASI dia .. sodapppp

nome said...

akhirnyer dpt mkn your peberet restoran....lg2 dpt mkn mac cheese tuh....perghhhh heaven!

alyyani said...

fazilzura : nandos & kenny masing2 ade specialty nye kan?

nome : tu la dia. dpt gak aku. mac & cheese kalau dpt xtra cheese, xtra heaven! :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu pun suka nando's berbanding kenny's...ayah damia cakap kenny's ayam dia tak sepedas dan segaring nando's..tapi lain org lain tekaknya kan..

nasib ler adel tu baik hati duduk diam...kalau tak berjam2 gak nak habiskan quarter chicken tu..ekekekke

AieZa said...

alamak aih.. tetibe terasa nk mkn gak kenny rogers.. hmmmmmmmmm.. tp kena tunggu papa blk dr outstation laa.. esok la kut..

amalina binti anuar said...

mana la tau kan. bkn sng tau nk jdi pengomen no 1 kat blog ko nie. payah la sgt2. skali tgk dh ada 7 komen. cmner nk dpt yg 1st.. hehehehe...

xpe la xpakai dslr pon. dh nmpk mcm dslr dh gmbr ko nie. ina pon xreti buat nyer

Jiey^Mien said...

*org diet kena pejam mata*

fazdarazat said...

alya,kelakar tgk nia bukak mulut luas2 na mkn muffin.gambo tu leh masuk cntest tu.hik3..

mamashasha said...

ya allah macaroni & cheese tu....memanggil-manggil je....

bagus alya up skill hari-hari, alah bisa tegal biasa kan..

ko jangan alya, sekangkang semut tu kecik nooooo tau....

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

terasa lapo la pulok...!~

LYaFRINA said...

bestnyer!!!!!!

fabulous.farah said...

huhu..comel ah nia..gambar last dia senyum tu comel bangatttt~

fiza said...

Wah sedapnya KR..Nak kena pi makan gak ni..nia nagn adel ada kecomelan tersendiri..hi..hi..dua2 leh wat menantu nih..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in