bertukar panel

what a hectic day today. banyak benda jadi yang buat aku panas hati. berbakul gak aku ngadu kat wan tadi. ni baru free nak update blog. 

ahad lepas, kitorg dah kua umah seawal jam 9 pagi.kitorg ke bangi. adel belum nmpk tanda- tanda nak elok selsema dia. ditambah dengan nia yang dah mula batuk- batuk. tapi yg lega nye nia tak cranky. steady je nmpk cam dah tau nak handle bila selsema dgn batuk tu. lega aku. 


stok ubat pun dah takde sebab nia hampir 5 bulan tak batuk or selsema. kalau dulu kitorg biasa refer paed kat an-nur sebab claim under company aku,  kali ni kitorg pegi kat paed az-zahrah lak. sebelah je dengan an-nur

reason tukar panel? paed an-nur ni mmg lah terkenal dgn kesesakan pesakit yg nak dpt rawatan. maka waktu menunggu giliran pun dah sama level dgn kalau pegi klinik kesihatan. so kitorg decide nak tukar paed lah kan dgn harapan service nya memuaskan la. tambah pulak az-zaharah panel company wan. banyak save disitu

service nya? sebab kitorg sampai agak awal, belum habis wan isi form yang melambak detail kena isi tuh, ater dah free kan terus nama nia dipanggil. wah, puas hati sgt ni. 1st impression dah bole bg A. maka, ni la panel baru kami. 

nia yang sekarang sgt senang dibagi ubat. siap dgn ubat adel pun dia nak mkn. adeh. alhamdulillah, serasi nia dgn ubat yg diberi.

masam nye muka..marah sebab mama dok sedut hingus adel pakai mulut mama sendiri. tak tahan dgr wheezing sound kat hidung dia. doktor bg ubat mkn untuk 3 hari je then stop to see how it works. harap ok la adel. nak gi holiday tepi pantai weekend ni. kang ade yg cancel lak.

21 comments:

lamkasorous said...

wei, jngn smpi cancel dowh, kami dh tergedik2 nk holiday ni.... hahahah

AISHAH said...

NIA & ADEL RAJIN2 MKN UBAT TAU, SEMOGA CPT SEMBUH.

AieZa said...

aku 1st impression dgn az-zahrah pun gitu gak.. tp itu 1st je la.. 2nd.. so-so.. 3rd dtg.. blok terus.. kurang asam itu doc bikin gua hangin jekk.. bencii..tp ni experience aku jumpe outpatient.. doc o&g doc fazlina tu sgt baik.. i likee!!

moga nia n adel cepat sembuh.. susah hati kn klu anak2 ni batuk.. mcm gatal sgt je tekak tu.. tp diorg nih xbole kuarkan lendir sendiri.. tu kena mkn ubat yg kuar kan lendir kut najis.. take care ya!!

Nurnabihah Mohd Nizar said...

semoga nia dan adel cepat2 sembuh~

wah! syok nye dapat bercuti...jgn cancel sudah.

mamashasha said...

tak kisah la kan janji adel & nia getting better..tak salah bertukar paed alya....best part is panel clinic co.wan kan...

fazdarazat said...

alya, moga2 adel n nia cepat sembuh ye.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

semoga nia dan adel cepat sembuh....memang seksa kalau tgk anak2 ni hidung tersumbatkan.....

wahhh...pergi holiday....ke manakah?

Ibu Mifzal Arsyad said...

alahai..sianya...mujur sana byk pilihan doc pakar kan...kalau ainey sini..kena gi ke ipoh la...huhu

mamashasha said...

bab sedut sendiri tu mmg biasa alya...keselesaan anak2 jadi keutamaan kan..

Ezzah said...

moga dua2 cepat sembuh! :)

Ryn said...

semoga nia & adel cepat2 semboh...ater nak bercanda di tepian pantai kan...hehehehe...

p/s : saper thn dgr ank wheezing...aku pun sedut...susah hati ooo...

fazilzura said...

mak aii .. adel x sihat lg ke?

kalau dua2 nye x sihat serentak ..mau mak ayah dia pun ala2 nak demon di buat nye..

adel kene sdut hingus yek , bagus jgk .. sekugr2 nye hrp selsema dia hilang cepat

Chik Na said...

dah lama tak singgah rumah alya nih... akak cbuk sampai tak sempat nak on lappy. Baca N3 pasal San Francisco Pizza, rasa nak pergi plak.. makanan kat situ sedap kan!!..

baguslah Nia suka makan ubat macam abg Faiz dan kakak sufia... nantikan berdehem sikit da nak makan ubat ;-)

Chik Na said...

lupa lak nak bagitau..ade award untuk alya

az rina a.k.a jaijina said...

isya pon macam nak kembalik demam jah..alya sedut hingus pakau mulut je ek? hubby suruh try tp blom penah buat lagik..balik nnti kene coba ni..

fabulous.farah said...

babe, azzahrah dah naik kan angin husband i 2-3 kali..staff ngan doc die mcm kurang ikhlas sikit..tak tahu lah kalau setiap kali kita pergi semua org pms kan..hehe

nome said...

mmg masa dtg umah ko aritu, dgr adel x selesa ngan selsema dia...hope adel serasi ngan ubat yg doc bg...

nia mmg gud girl...dah pandai mkn ubat yer....hope anak ko dua2 ceapt sembuh alya

alyyani said...

lamkasorous : korang mmg gedik! abg wan gedik gak nak gi. hehehe...

aishah : insyaAllah. tq aunty!

aieza : ramai gak yg aku dgr ade bad experience. cuma part nak nunggu kat an-nur tu terasa sgt la bazir masa.

tu la yg aku bawak gak pegi paed nak amik ubat. sebab aku tgk takde kesudahan selsema adel ni. so lendir & kahak boleh kua kot najis kan.

insyaAllah. thanks weh!

nabihah : tq. nia ok. adel masih lagi. jmaat ni cuti kan, amik kesempatan nak rehat kan minda :)

bed : tu la bed, yg penting anak2 sihat. kite usaha je. tu la, baru tau az-zahrah ni panel co. wan. bole tak tau lak sebelum ni. heheh...

su : ko pun mcm tu gak ye su. moga izzat dgn razi cepat sembuh. ko sekali :)

ibu damia : mmg kesian. especially baby mcm adel. so kita kena la bantu dia kan?

insyaAllah ke pangkor. dkt je dgn umah parents. hehe..

alyyani said...

ainey : mmg la kan. sgt limited la kst perak tu. mcm alya lak kena pegi lumut tau. sama la masa bersalin dulu. huhu..

bed : aku ni menyedut dah pro beb. bole dpt pingat emas la skang. hingga ke akar umbi aku sedut. kahhh.. sila jgn geli ek.

ezzah : insyaAllah. tq!

ryn : tq ryn. hopefully kan. cmne nak nak gi pantai ni kan? huhu...

mmg aku sedut. nia je tak penah aku sedut lagi. dr aku amateur je sedut samapi tahap pro dah. hahaha..

fazilzura : belum lg. nia tak risau sgt sebab tak heavy pun. aku risau kan adel ni je. mmg ku sedut sentiasa

chik na : tu la kak, tertanya2 gak mana kak mas pegi ni. ehehe.. baca ye entry tu. mmg tgk blog akak la tuh :)

yeke? senang kan? harap sampai ke besar la senang kan? nia pun tak sakit nk ubat gak. sy bagi la scotts. :)

ye, alya da tgk. nanti alya amik ye. tq!

rina : oh yeke? mujur budak ber2 ni tak demam. memula mmg tak reti rina. amik masa gak. lama2 dah pro dah. hehe..

farah : tu la babe, ramai gak i dgr ade bad exp. 1st time ni ok, in future mana tau turn i lak kan. huhuh..

nome : ye la kan me, ko pun dgr kan. dia nmpk tak selesa. harap gitu le.

nia skang dah steady skit. harap gitu la me. tq!

~aSHa~ said...

dia marah tetap cute...

alyyani said...

asha : kalau org tua marah buruk. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in