alhamdulillah, segalanya lancar

salam. kitorg selamat sampai di rumah jam 9 malam tadi. percutian yang tak dirancang berjaya dilaksanakan. betulla ramai yang cakap, yang dirancang tak jadi. tapi yang tak dirancang lak jadi. biasa jadi kan?

khamis lepas, lepas balik kerja, kitorg terus balik perak. jumaat lepak2 rumah je. menikmati masakan mak yang sedap & catch up dgn semua adik beradik aku yang dah lam tak jumpa. dalam pada tu aku mmg dah ajak ayah aku gi pangkor. cuma ada halangan bila mak aku ada meeting lak hari sabtu.

time tu, dah rasa tak jadi program ke pangkor ni. bole je family kecik aku nak gi sendiri. tapi rasa kurang enak la nak berjalan kan. dah la balik kampung lepas tu gi tempat lain lak. apekah?

maka, dengan pujukan anak- anak, mak aku escape dari meeting tu dan terus ayah aku cek hotel mana yang available. sekali semua pun fully booked! adeh, merudum lagi harapan.

pagi sabtu, ayah aku gigih lagi call kot ada yg cancel ke. sekali ada! yeay! cerita bersambung... ni aku bagi teaser je dulu. :)

us at pangkor island. ye, aku bershawl

17 comments:

Nurnabihah Mohd Nizar said...

alhamdulillah~ dah balik umah ye kak~...wow! seronok pi pangkor..

xsabar nak baca next entry~ heheh

mamashasha said...

Apakah??? Yeayyyy aku yg pertama!

Alya ohh alya..
Akhirnya dpt gak bercuti w\pun unplanned kan.
Sometimes yg tak dirancang lg best tau.

Itu payahnye dpt mak bekerjaya ni..ade saje meeting x hbis2..
Cemana tu.? Mak aku pencen pun bz lagi ngalahkan
Masa keje dulu.

Akhirnya ok je bershawl! Sebijik shawl aku wei
Apakah kita ' serasi ' byk persamaan kita kan?
Aku harap statement ni takde yg terasa ye!

Akan ku nantikan story dinner maggi tu alya..

mamashasha said...

Huk huk komen panjang sgt dah jadi yg kedua..

ada. said...

yeahh gang selenadang sedunia. ;DDD

izzahazfar said...

kena bagi tips pakai shawl tu...teringin...tp tak reti nak pakai...huhuhu

alyyani said...

nabihah : selamat sampai dah dik. coming soon. sabar ye ;)

bed : baik mak, baik ayah aku yang nak dekat pencen ni lagi busy aku tgk. tp apa pun jadi jugak plan tu. mmg tak jangka bole jadi sebab banyak gadget aku tak bawak balik. tunggu next story eh.

shawl tu la aku beli kt suhida. aku cakap nak design yg mcm ko tuh. best lak pakai nye selesa. tp horror gak la. sebab 1st time pakai. hahaha..

ko yg ke-2 daaa..

ada : lagi murah dari tudung bawal kan? :D

izzah : belum sempat google youtube lagi cara pkaia shawl tuh. main belasah je tu yg huru hara gak. hehehe..

LYaFRINA said...

woowwwww..pegi pangkor island.. bestnyer!!!! teringin gak nk g ke pulau..

**yeaHHH!!! 1st time tgk alya b'shawl... ok jer.. hehehe

kak mas said...

mama dan papa yang ranggi.. :D

AieZa said...

elok je rupa ko bershawl.. aku tak reti nk ikat laaa... tolonggg2 nk pkai gakkk..

wah best tuh nasib baik ade yg cancel.. sonok gak eh keluarga besar mcm adik badik ko nih ramai.. pastu diorg pun dh besar2.. best je jln2.. family aku very small (aku je yg tinggal) pastu in laws pun xbrp nk rapat plak..

Nurshahfamily said...

gi pangkor ...best byer hehehe... mmg seronok cuti yg tak dirancang nia hahhaa.. byk kejutan

suhida said...

hik3..alhamdulillah dpt jalan2 sama2 ngn famili.mestila mak ko cancel join meeting tu,klu aku pun..aku cancel.ahak...
hik3...da bershawl da nmpk. tenkiu alya. :)

Ryn said...

1st of all...cantek shawl...elok je ko pkai...

best nya berjaya ke pangkor beramai2 eh...gambar teaser yg cantek...adel tgh tido eh..

MUMMYAR said...

cantik alyyani pakai ye..akak je belum pakai tudung ke ape ke lagi...hehe..
bestnya g cuti kan..apalagi dgn family,ye tak....alhamdulillah dh selamat smpai ye

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya pi cuti2......

cantik pe alyya pakai shawl...

alyyani said...

lya : pegi lya. dapat rehat menenangkan minda. cewah! :)

ok ye? tq!

kak mas : :D

aieza : ko ingat aku reti ke? ko tak tau disebalik kejadian tu mcm2 jadi ko. tertanggal brooch la, tercabut sana sini la. nasib baik la banyak bantuan kecemasan. kahhh

sonok za. lagi ramai lagi sonok. bole hand son. aku imagine kalau pegi dgn wan je, mau tak beli apa2 or tak kemana. sebab penat nak handle budak lagi, angkat barang lg. takpe, mana tau one day kita bole gi ramai2. possible tak?

nur : ye nur. tp tu la, banyak gadget lupa nak bawak. tp seronok la last minute tp menjadi

suhida : susah gak memula nak convince kan mak aku tu. tp akhirnya mak aku setuju gak join. sama2 su. suka lak aku bershawl :)

ryn : ok eh? lepas ni bole cari stok shawl lagi :)

ha'ah ryn, adel tgh tido. mmg tido je sepanjang tour pulau tu.

mummyar : tq kak. heheh.. seronok kak. alhamdulillah semua nye selamat. :)

ibu damia : jarang dpt gather 1 family. ni baru berkesempatan. ok ye. tq ayu.

Iryani Noor said...

cantik la shawl tu... sesuai ngan muka alya...
yani xleh pakai sbb muka kembang.. hehhe...

alyyani said...

iryani : memula segan gak. lama2 rasa best lak. takpe, nanti muka yani dah slim bole pakai :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in