farewell lunch

semalam ofis aku organize farewell lunch untuk 2 org engineer yang dah tender resignation diorg awal bulan april aritu. maka, last day diorg adalah esok, 30/4/2010. serentak pulak tu ye. suratan kah? atau kebetulan kah? tak kisah la, yang penting kami menghargai sumbangan korang selama berkhidmat kat Bij-AK ni dengan mengadakan majlis serba ringkas di mines wellness hotel, formerly known as palace, beach & spa resort. all the best untuk man & jon dan jangan lupa, do keep in touch ye!

tempat makan kitorg sebelah dgn pool. cantik betul pool dia. scenery pun cantik.

yang dirai, jon (berjaket merah) dan man.

sebahagian dari staff Bij-AK. susah sgt nak kumpul semua. ada je hal masing- masing. ni pun last minute plan.

ni la bos - bos besar aku...

tumpang nak glamour kejap...

bila semua dah habis makan, sessi ucapan bermula. time ni, big boss tengah bagi ucapan. jgn sedih boss, patah tumbuh hilang berganti... :D

sebagai menghargai jasa mereka, diorg dapat jam dari pihak pengurusan. (yang aku pegi alamanda tu, beli jam diorg la) nak berenti gak, nak dapat jam mahal! hahaha...

sebelum balik ofis, amik gambar bersama. ni pun tak cukup sebab ada yang kena pegi site balik.

gambar makan? aku menghormati rakan- rakan yang sedang berpuasa ganti so aku tak letak la gambar makanan. aci tak bed? :D

cantik tak gambar? mestilah cantik sebab pakai camera ini..

my senior manager yang jadi photoG semalam.

note : nak share, masa aku keluarkan camera kan, tetiba GM aku cakap, "ha cepat2 amik gambar, nak masuk dalam nayville punya blog ni." aku jadi freak out sebab tak sangka yang boss aku tau aku ada blog. terus jadi tersipu sipu nak amik gambar. apsl tah. adeh, boss, saya takut nak bukak blog time keje la mcm ni. huhu... apa pun nama pun dah ada blog kan, so, semua pun bole access kan? takpe boss, boss nak baca pun takpe, saya takde cerita yang buruk- buruk pasal company kita. semua cerita pasal life saya je. :D

note 2 : esok aku bercuti. malam ni nak balik kedah. adik ipar aku nikah on labor day. so, off blogging sampai weekend ye.

12 comments:

LYaFRINA said...

hahahah..ni confirm bos baca...
lya plok mmg geng2 ofis tau.. bos2 tu xtau ar.. mybe xkot.. heeheh..

tu ar..lya nk kata gak, gmbar kali ni terang n cun...skali tgk pic last.. guna khidmat photoG laaa..
alya..pool tu mmg lawo ar...

**slamat bercuti alya& happy labour day..smoga slamat pjalanan k kedah n slamat kembali...

fazilzura said...

FULAWEI .. besh nye korg ..

heheh hormat org2 pose ganti .. (aku 1 hari je lg , leps raya rajin ganti terus.. so x susah)

mak aii , bos ko tau ko ado blog.. ngeri beb , mmg ler ko x ak kutuk2 company .. tp gambo2 time ko banak tu ..cmner ??? seksi jgk tu

LYaFRINA said...

pssstt..psssttt..
alya..ASHA tu duk KEMAMAN skarang...
hehehehehee... sama tempat..

along aishah said...

aku pon nak resign kat company ko la..leh dapat jam...cheh...statement feeling feeling cantik ok....

btw...tak kesampaian lagi le seru aku nak jenguk anak2 buah aku...

tapi aku memang dah rase ko memang takkan ada di rumah minggu ni....sedangkan kami mak2 dara pon sibuk...inikan pulak mak yang beranak anak2 dara...konpem lagi bz...

weh...wan jadik amik catering same dgn pae tu ke...cheff yang mantop itu...perghh...klu jadik...memang lauk mantop tak hingat la beb...i like n teringat2 lagi lauk kenduri umah pae....anyway...congrat dapat adik ipar baru...haha...

suhida said...

alya:agak ngeri jugak bos tau ada blog.hehe..
patutla gambo lawa,kamera pun lawa...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

agk cuak + segan bila bos tau ada blog... hehehe.. nnt mst pikir berblogging time keje..(mmg ia pun kan).. hehehe..
lg cuak biler bos tau boleh main fb time keje... hehe cmner leh lepas? padahal fb dah kena block kat opis... jeng.. jeng.. ssh nak jwb tue..

mamashasha said...

alya, ini confirm bos ko baca blog ni!!!haha cuak ko....yang penting kita tak nak citer tak baik kan????

wahhhhh aku pulak ternanti2 gambo makanan...ngeee coz dah sms ko siang2 kan...ni mesti nak post entry makanan pas balik lunch kelmarin...

hehe tq alya, ko menghormati aku yang berpuasa,....sebenarnya aku tak kisahh pun ye lah dah byk ari kan....

wei ate 2 org je ke pompuan?

Chik Na said...

dua orang je ke staff pompuan kat opis alya?

shah-ila-ain said...

allya...mcm suasana keliling rumah aku jerr..dgn daun pisang bagaii..hikhik...

izzahazfar said...

hehe..bos baca....zah kat ofz..dah ramai yg baca blog..takut jugak...tak leh nak buat luahan hati dah..heheheh...sib baik jumpa cara nak buat entry pasword..hahhaha...

slmt balik kedah!..kami pulak nak ke kl mlm ni..

amalina binti anuar said...

cntik gmbr nyer, pakai dslr ke nie. hehehhehe...

Aku said...

gambar cantik .....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in