alahai ayahanda ku

ayah aku kan, sentimental sikit tau. korang nak tau kenapa? tengok ni...

korang tgk la tu. semalam masa budak ofis aku panggil "anakanda alyyani anuar!" aku tau dah, ada surat la tu dari ayah aku. diorg pun da faham. kalau ayah aku yg hantar surat, mmg gitu la. dari cover envelope sampai ke isi dalam, ber anakanda.

SMS pun kadang gitu. kalau ayah aku hantar SMS kat adik beradik dia pun ber adinda, kekanda. hahahaha.. dasyat tak ayah kitorg? hahahah... zaman bercinta tak yah cakap la. penah terjumpa surat cinta ayah aku bagi kat mak aku ber saudari bagai. ehehehe...

tu lah ayah kitorg. masih maintain berbudi bahasanya sampai sekarang...

19 comments:

mamashasha said...

Alya, mak aku pun sama, kalau antor something dr kmpung
Mesti ade surat. Pastu adala perkataan anakanda tercinta
Tu..tapi sms takde la..haha mesti budak2 opis
Ko usik2 ko kan...

ainal said...

ayahanda mmg seorg romantik gler, suka wat bnda yg di lua jangkaan..
huhu..

msti anakanda (ko) sngat teharu dpt perutusan dr ayahanda 2 kn! hahah..

yg pnting ending nye - AYAH

heheh..

ainal said...

font typewriter yg x tahan 2, oldskool beb.. hahah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

so sweet lah ayah alyya...kalau cakap biasa2 kat rumah pun panggil ankanda jugak ke..

ah ah lah..baru perasan...rajin ayah alyya guna typewriter tulis alamat tu,....

Haru said...

haha..mase den duk mrsm mase form 1 camtu la surat yg ayh anto..bertaip..beranakanda dan berayahanda bonda lg..hoho..tp surat tu msti kompem ade duet la..haha

amalina binti anuar said...

lawak la weyh entry nie. aduhai. tergelak2 la ina di buat nyer. hehehehe. setakat nie ayah xda la bg surta dekat ina lgi. hehehehe. yg pnting tiap kali msg msti hujung ada nama AYAH.

nadja said...

Ok lah tuh kenkadang ayahanda nak bermadah berhelah.. best per dari tak dapat surat langsung nih.. hehehe main sms jer..

LYaFRINA said...

hhehehehh.. anakanda...
tp y x tahannya.. letak anakanda kat sampul surat tu.. agaknya posmen baca msti tsengih.. sguh2 budiman.. hehehehe..

alya.. jgn lupa ambik wasiat tu kat blog lya..

LYaFRINA said...
This comment has been removed by the author.
LYaFRINA said...

ALYA...WASIAT DRP KG SEPENING LALAT:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/04/aku-terima-wasiatnya-cik-moo.html

oYa said...

wah..bijak2...... i like :)

Elyn said...

heheh abah aku pulak kalau bersms ayat mesti macam bahasa buku. kekadang aku baca mesti gelak2.....

fabulous.farah said...

hahaha..abah sy kalo sms habis pendek dan ringkas. kalo boleh 2 patah tu nak cakap semua. tu pon susah. call jer manjang

fazilzura said...

WAHHH SENTIMENTAL Ler ayahanda ko ..

kalau aku xleh ler.. nmpak ayat tu sure tangkap syahdu punye ler... adehhh ... lg2 kalau sekali sekala di gune kan .. kalau selalu , myb x rs sgt le kut... huhuhuuh

izzahazfar said...

oh...ayah saya pun sama....masih berayahanda biler hantar sms sekalipun..dan saya dapat nama anakanda along..hehehhe

sebab itu zah bahasakan diri zah "bonda" walaupun akmal dah lekat panggil zah mama...hahhaha..

nome said...

lahai ayahandamu ni alya..sungguh menyentuh hati...sejuk je hati bile ayah panggil kita 'anakanda'...bangga tau...

alyyani said...

bed : yeke? aku ingat bapak aku je. mak ko pun sama ye. ok la tu kan. zaman dolu2 dah biasa pakai kata nama tu kot kan? heheh.. budak ofis aku usik sekejap je. lepas tu lupa dah kot.

ainal : benda diluar jangka tu mmg la betul terharu aku tgk conver envelope nya. bukan isi dalam nye. hahaha... - KAK NGAH! :D

damia : hahaha.. tak pun. bila time menulis je baru sentimental sikit. walaupun zaman serba canggih, typewriter tetap ada lg tau. heheh..

haru : wah, anto duit pun pos ke? ko takde akaun ke masa tu? ooo zaman sekolah tak leh kua cucuk duit pakai atm ye?

Chik Na said...

he he he ...cutenya dapat surat dari ayahanda..siap guna mesin taip lagi..

麻辣鴨血Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in