ahad di alamanda

ahad, kami tutup pintu rumah sebab kami nak berjalan- jalan. bak kata bed, aku dgn wan ni kan panjang langkah. runsing kalau asyik duduk rumah je. kira nya, this was our 1st officially outing with the babies.

tapi tak berani lagi nak melangkah jauh. mulakan dengan yang dekat- dekat dulu. kami ke alamanda je. kebetulan haritu MBSB ada bukak booth nak promote pakej diorg. kebetulan masa sampai tu dapat tgk ajai dgn marsha buat persembahan. tak de amik gambar pun.

alamanda sangat pack hari tu. yela, sebab semua baru dapat gaji kan. especially government servant. tapi outing kali ni kira sukses la jugak. senang nya sebab sorang berjaga sorang lagi tido.

masa ni tgh que kat chicken rice shop. sampai pun mmg tgh lunch time. wajib la pergi makan dulu. time ni nia berjaga.

adel nampak dah selesa dalam carrier ni. so tak la kitorg kelam kabut. adel tgh buat apa tu?

baru je sampai dan letak adel dalam carrier, dia dah lena. ni mmg favorite position dia pun. kalau berdakap, lena je tido...

dah dapat meja. masa ni nia dah duduk dalam baby chair, kitorg transfer adel kat dalam stroller. agak leceh kan? takpelah susah sikit janji budak selesa.

tapi, baru je letak, dia dah mengamuk. kena la aku pegang kejap sementara makanan sampai. elok aku dukung je, dia tido balik. mungkin dia rasa tak selamat tambah pulak suasana sangat bising time tu.

baru lah dia boleh lena...

mana makanan ni mama...lambatnya..nia, bab tiru org mmg pandai. dia nmpk aku tongkat dagu, dia pun buat. tu pasal kita kena tunjuk perilaku yang baik je depan anak- anak kan?

ye, makanan dah sampai, mari kita makan..

dah ada pinggan sendiri tetap nak amik yang mama punya...

we love chicken rice! bila ada tag ni pun tak tau..

lepas je makan, nia pulak tido, adel pulak jaga. senang la kitorg nak beli barang, pusing2 sekejap. tapi tak lama pun sebab org ramai sangat la. balik je dari berjalan 2 2 tido awal. lena lak tu. wah, tau dah lepas ni kalau nak bagi diorg tido awal kena bawak diorg gi jalan- jalan. so diorg penat kan?

19 comments:

Ryn said...

kira kali ni berjaya laa eh...hehehehe...sedap la plak itu ayam...

alyyani said...

ryn : sukses la untuk 1st timer cam kitorg ni. ha ryn, lepas ni ko pantang tgk gmbr makan, mesti ko nak makan punya. tp mula2 ni selera mesti kureng skit kan?

nome said...

cayaklah..akhirnyer trial yg kedua ni berjaya...thumbz up to nia dan adel...

comel nia tiru gaya ko tongkat dagu tu...i loikeeeee...

alyyani said...

nome : ye ye! akan ada yg ke-3 dan seterusnya. hehehe..

sebenarnya tiru meja sebelah tongkat dagu. nia pun ikut, aku pun buat. huhu..

fazilzura said...

aku pun kalau weekend x kuor, rs 10 kg berat aku bertambah .. mana idak nye melepak dpn tv layan DVD baru ..
mingu ni harus terjah mano2

alyyani said...

zura : hahaha... 10kg berat tambah ek? sabo je la. aku pun rasa gitu la beb. lama tak kua, lemak tak berkurang ni. wajib la kena selalu kua :D

~aSHa~ said...

rindu kat alamanda...ehehehe

budak skrg ni cepat tul belajar...pandai meniru bagai..

alyyani said...

asha : rindu kt alamanda? skang dok mana?

tu la, takleh bagi dia tgk bukan2. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

rasanya kebanyakan pompuan pun kalau weekend memang tak leh duduk rumah...panjang ajer langkahnya tu..

ok lah sorang tido sorang berjaga..kiranya slow2 lah nak handle budak2 ni...kira suksess jugak lah kan...

LYaFRINA said...

alya..tomey sgt pic alya n nia tongkat dagu.. suka pic tu.. mmg comel la... dgn memek muka nia tu..mjadi je...

oloo..kiranya adel tdo j la spnjang time kluar tu..

suhida said...

biasa ler tu bb klu letak,mmg kompem terjaga.harus ler gilir2 mkn dgn suami.dulu ku tak pndai,abg cha suka suh aku mkn dulu.so, aku mkn terkocoh2 ler na jaga anak..now...aku suh dia mkn dulu.dpt ler aku mkn ngn senang hati.kah...

nadja said...

wah wah heheeh semenjak dah bekerja nih cuti jer sopping eh.,. best la kan.. cari ketenangan dan spend masa ngan anak2

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

berjaya akhirnya.. pasnie boleh ronda jauh sikit.. hehe

MUMMYAR said...

adel dh g jenjalan ye....dalam nyer lesung pipit adel...cute sungguh

mamashasha said...

akhirnye berjaya pun...huhu makin panjang le langkah korang nih...hehe...so sweet nengok nia tiru gaya ko alya...budak2 mmg gini suka benau tiru aksi org dewasa adakalanya buat kita gelihati.....adel cool sgt dlm carrier...mujur nia nk dok dlm stroller so easy to control kan..

along aishah said...

aly...spec ko yang time matrik tu ko letak mane...ape kate ko wat entry spec ko...perghhh...menarik tu...nape la ko tak laserkan mata wan sekali...leh mengancam sikit...hehe/....

ada. said...

ehh gambar yang nia tiru tongkat dagu tuh lawa laa. soh kak amal edit cepat. hehe dia pro bab bab tuh.

AieZa said...

akhirnya berjaya.. thaniah.. haha..

relaxxx je si nia bile makanan smpai.. mkn.. kalau hana.. dia cepat boring.. puas la nak kena menarik perhatian dia wat menda lain.. wat itu ini..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

wow nia makan tak berterabur eh???
huhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in