tag gaji oh gaji dari bed

korang layan kan je la entry tag yang berturut- turut ni ek. dah dapat, kena la buat dengan segera nanti banyak lagi yang tertunggak. tag kali ni ciptaan bed. jom tgk..

1. anda makan gaji?
ya saya.

2. bila kebiasaannya anda dapat gaji?
antara 25 - 30 haribulan setiap bulan.

3. pernah dapat gaji lambat?
rasanya tak pernah.

4. perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?
hari dapat gaji aku akan buat bajet setiap bulan. tolak semua hutang, ansuran then tgk available balance untuk aku berjoli- joli. dengan ada nya bajet, aku stick to that bajet je.

5. anda happy dengan gaji yang anda dapat?
syukur dengan income yang aku dapat.

6. apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu mula- mula bekerja?
balik kampung belanja my family. satisfaction to the max!

7. berapa anda simpan dari gaji anda?
paling banyak masa sebelum kahwin RM700 sebulan, lepas kahwin RM500 sebulan. ada lebih macam bed kalau time bonus, simpan lebih. aku disiplin sikit bab- bab savings ni. sapa ajar aku? wan le.

8. apakah barang yang paling berharga dapat anda beli hasil dari gaji anda?
aset yang aku ada kereta je setakat ni.

9. berapa gaji yang anda impikan?
cepumas nye soalan ni! takde specific figure tapi cukup untuk aku hidup selesa.

10. tag 5 orang yang anda rasakan sudah dapat gaji?
suhida, jue, along aishah, tinie, ainey

sekian tag pasal gaji, again, tq bed sebab tag aku.

7 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak der nama ayu yer...hiks...tiba2 teringin nak buat tag ni...

mamashasha said...

Takde keja namanye alya tiba2 lak nk cipta tag bab gaji
Ni..anyway tq ye buat tag ni..sorry la aku
Ingat ko dh gaji..aku sgt kagum cara ko
Manage duit alya 700 sebln byk tu.even
500 sebulan pun byk bg aku..bagusla macam
Tu..

along aishah said...

aly...aku mau buat ini tag kerana aku ditag juga...hahaha....camner nak wat weh....kene copy paste ke ape?????dengan rasa rendah dirinye aku bertanya...ahakkksss.....

suhida said...

alya,maceh bg aku tag.nanti aku buat ye.
ko leh saving svyk tu, ptutla lehkirim beli beg tgn tu kat mk ko.bagus bagus...

alyyani said...

ayu : takde nama pun bole je nak buat. sila2. :)

bed : tapi terro gak la ko cipta ini tag. interesting jugak. makin berkembang skill ko berblogging ni bed. aku kagum! aci tak? heheh..

along : ko copy balik soalan2 dalam tag ni then ko bagi jawapan ko lak. tajuk nye ko tu kar la. tag dari aku. ha buat2..

suhida : kalau ko free, buat la ye. aku sejak kenal wan yg jadi disiplin. kalau tak, hanyut gak. huhu..

Ryn said...

good ada saving...aku pn nak contohi ko laa pasni..susah betol aku nak disiplin...ater asal npk SALE je mula laa gatai...

LeaKhalid said...

boleh tahan jugak gaji alya eyh..smp leh buat simpanan rm500 sebulan...alhamdulillah...

(^^,)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in