macam- macam cerita

"weh, tak update blog ke?"
"weh, ko ok ke? lama tak update blog"

tu la antara pertanyaan baik dari family mahupun kawan- kawan kat aku. bila sepi je 2- 3 hari tak update, mula la diorg tanya- tanya ayat kat atas tu. terutamanya adik beradik aku lah. siap ada yang baik hati bagi aku topik untuk cerita. hahah.. ye la akmal, aku update ni.
  • both nia & adel are doing fine. :)
  • khamis lepas adik aku a.k.a paksu nia & adel telah dapat result yang cemerlang dalam SPM. so aku beri dia pelepasan dari tugas menjadi bibik nia, untuk celebrate dengan kawan-kawan dia. makanya, aku sorang handle anak- anak aku. takpe, practice dari sekarang kan? btw, tahniah la asyran ye! pilih course yang terbaik supaya tak menyesal di kemudian hari
  • aku pun dah semakin cargas. selamat tinggal kain batik! selamat kembali track bottom. stokin tetap kena pakai ye.
  • jumaat lepas pulak mak aku a.k.a opah nia & adel telah berlepas ke turkey. rombongan cik kiah la ni. maka, aku kena lebih cergas dalam menguruskan anak- anak. tak leh nak harap sesiapa. setakat hari ni, semua terkawal. mak will be back on sunday.
  • minggu ni wan balik lama sikit. dia cuti sampai isnin. lega sikit papa diorg ni ada. bole la berkejar- kejaran dengan nia.
  • 1 kg lagi perlu dikurangkan untuk kembali ke angka 45kg! aku boleh!
  • oh, wan dah ade facebook! finally! tu pun sebab ada kepentingan. kalau tak, jangan harap nak buat. ;)
ok, untill next update ye. nak tgk all england ni. harap le chong wei menang. penat tongkat mata ni. nia & adel dah tido...

latest them..

latest adel.. upclose..

selamat tinggal kain batik..suka! tapi tu la, asyik nak terbersila je. ke bole je bersila eh? ada gak telepas sekali dua. ke lebih? ehehe..

novel ke-3 yang berjaya dihabiskan. kali ni amik masa lama sikit nak habiskan sebab cerita nya kureng sikit. oh, damya hanna ni coursemate aku masa kat ukm. nak jugak bagitau tuh. tak la rapat, tapi kitorg kenal la. nak jugak bagitau lagi tuh. intan, nanti aku baca buku ko yang lain- lain ye. mak aku ada semua ko!

note : novel seterusnya, adam dan hawa by aisya sofea..

16 comments:

mamashasha said...

Ha aku br ingat nk call esok apa lah cite ko ni alya senyap je!
Org pertama komen nih! Moh layan all england ni
Tgk chong wei.adakah ko jua minat badminton
Mcm aku?kalau angguk another persamaan
Antara kita!

Alya ko dah bersila?tak ngiluke?aku 100hari pun xberani
Lagi!pakai seluar pun masa hari ke 50 tau.

Opah ke turkey eh? Sama cam mak aku asal anak2
Berpantang je ade je rombongan cik kiah kesana
Kemari.

Congrats tu paksu nia..hope terus success
Ye..

Sian ko handle both of them sorang2.take it
As practical 4 ur future ye.kat KL nanti
Kene handle sorang2 jugak..ke ko nk ambik
Made?senang sikit.

Lama aku tak komen panjang2. Hari ni aku
Balas balik since kesibukan melanda.

Wan balik lama sikit at least leh tgkkn
Kakak nia kan..wahh wan dah ade fB ye.aku
Rasa aku sorang je dlm dunia ni yg takde FB..

alyyani said...

bed, satu lagi persamaan! sanggup bersengkang mata walaupun tau kul 2 kang adel akan bangun nak menyusu. jgn la rubber set, tension aku nanti. ni tgh geram chong wei ala2 sengal je ni.

ko busy gak kan? aku tgk pun kureng gak ko update blog.

tak ngilu bed, tu yg aku asyik nak terbersila je. lg pun aku nye kesan jahit tu dah tak nampak. nmpk mcm takde kesan koyakan. maybe tu yg aku rasa tak ngilu kot.

itu la dia bed, time kita pantang ni, kesana sini lak diorg berjalan kan? tp aku ok je. dr sekarang la kena practioce. sampai bila nak harap orang kan? esok2 kita kena uruskan anak sendiri gak. buat masa ni kitorg akan antar ke nursery gak. amik maid bila da dok umah sendiri kot nanti., tah bila.

aahah.. takpe bed, ramai lg yg takde fb..

bed, kita menang! malaysia boleh! :D

fabulous.farah said...

ouh..tak leh bersila eh?
kite tak tahu pon..ilmu baru untuk masa depan ni=)

LYaFRINA said...

hehehheheh.. msa lya pntang dulu x pkai kain batik lgsung.. main pakai bju kelawar n sluar je... kesnya, msa tgh bjln tu, kain batik tu blh t'jatuh... dh pakai tbalik... mmg x pndai sgt2...

Weishhhh.. baca novel Damya Hanna.. Bru2 ni ada gak khatam novel dr Damia Hanna.. best cite tu.. tp x ingt dh tajuknya. pinjam y ank sdara punya..

**Adel nmpak mcm dh besr, mcm bkn dlm pntang jer.. sgt2 cute.. geram la.. nk gomol2 rasa... Ank sedara lya y bru lahir pon nama Adelia.. Kebetulan.. Nama penuhnya Nur Arissa Adelia... Nak pgil adel la.. hikhikhik... best nama tu..

ainal said...

wei, bz gler ke dok kat umah 2, pe aktiviti? smpi 2 3 ari x update blog ni, jenuh nunggunye.. huhu..

AieZa said...

wahhh panjangnya bed komen.. silalah buat FB bed.. aku sokong ko buat FB..

aku juga sudah lama xupdate blog..

anyway tahniah to ko sebab berjaya menguruskan diri sendiri time pantang.. ye la time nia dulu pun mak ko xde kn g haji.. time adel ni pun mak ko on off ade di samping.. kira ko hebat ahh.. klu aku ntah..

tahniahhh.. ko lg 1kg nk smpai berat badan ideal.. ko kecik.. senang le nk turun.. ok la tuu.. good2.. tahniahh..

LeaKhalid said...

waaa...mudah bangat berat mu turun!!

huhuh..jeles...

waaa...adel nmpk begitu matang dr usianya..

slalo mcm tu lar erk..adik nmpk lebih cpt matang dr yg sulung!!

nome said...

panjangnyer komen bed...berkobar2 jd pengomen tegar..aku soker...

wahhhh...no more kain batik ko yer..sonok kemain ko alya...opah lak dah wat rombongan cik kiah ke turkey...dasat mak ko...

tahniah paksu nia adel..semoga terus sukses...

x sabar lak nak tgk ko secara live alya...aku nak pi lawat ko ngan adel nih...adel sgt cute di mata ku..soker tol tgk mata dia...bolat...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wah wah sanggup bersenggang mata semata2 kerana all england...huhuhu ayu tak minta lah sport2 ni...

mana leh duduk bersila...selagi tak cukup 40 ari tak leh...tapi depends lah..kalo rasa tak sakit bolehkan ajer..

yer yer..sama ngan ayah damia ader FB semata2 utk kepentingan company jer...disamping boleh buat spotcheck apa status isterinya ...hehehehe

nizza-abira said...

alya,
kalu lah nizza leh turun berat secepat alya tentu sonok kan =)

Shida said...

wah,alyya dah pakai track bottom yer..ok lah tu,kalo dah confident boleh jer..bersila??tak ngeri??kalo shida still gneri n ngilu2 lagi..penakut tul kan shida ni..
owh,peminat badminton rupanyer..

Shida said...

alyya..adam dan hawa by aisya sofea tu best tau..shida dah baca..

amalina binti anuar said...

congrate tuo abg wan sbb dh ada fb. akhir nye dah ada fb dah yer. bpe fb leh add. hehehehe.

tu la tuk yan pilih la kos yg terbaik untuk masa dpn ko yer. jgn slh pilih kos. jgn ikut ckp org sgt. ikut la ckp hati ko. hahahahahaha.. smyg la istiharah ke kan kot2 dpat petunjuk lain selain UniKL tu.

nadja said...

heheh hah kak chong wei menang ker kalah,.. tak sempat plak nak tengok.. ehhehe

alah kak pakai suar dah ok dah time dah nak last2 pantang tuh.. n bersila tuh takut terkoyak plak.. heheh akak bersimpuh la.. selesa sket kot..

Chik Na said...

bestnya opah nia & adel jalan jalan ke turkey..teringat zaman K.mas dan anak-anak dok istanbul & ankara.. pening belajar bahasa turkish, kalau tak, susah nak membeli belah barangan dapur sebab tak ramai yg pandai cakap omputih..dan semua barangan supermarket di translatekan ke bahasa turkish..

alyyani said...

farah : kalau da sihat bole je. tp kalau bole dalam tempoh pantang, jgn dulu la :)

lya : kain batik selalu terlucut tu mmg la betul. tu yg rasa tak selesa. hehe.. novel tajuk ape tu lya? best tak?

ainal : eleh ko, aku update bukan ko nak komen pun! busy la, handle budak2 ni. lg pun wan balik tak la boring. ade gang sembang. tu yg malas online

aieza : mari kita aktifkan diri balik. hhaha.. aku memula risau jugak. tapi sebab da 2nd time kan, so da ade pengalaman. dah steady la. tapi kalau mak ada lagi best kan? tapi aku nanti kena independent gak. ater dah jauh dari mak.

tak gak za, kadang tetibe je berat naik, amik masa gak nak turun balik tuh.

ye bed, mari la buat FB! heheh

lea : nak maintain tu susah sikit la. kena disiplin bab makan lgpun alya b/f skang ni kan. huhu..

cepat la adel besar. heheh..

nome : adel lg tak sabab nak jumpa aunty nome yg hot gitu! heheh

ayu : kalau malaysia main je. kalau tak, mmg tak sanggup tunggu. tu la dia, rasa mcm dah ok, tappi tak bak bersila lagi la. ye ke? sama la husband kita kan?

nizza : eh nizza slim gak la kan? :)

shida : skang rasa dah tak sakit langsung. tu yg kadang2 terbersila gak. tambah pulak bila pakai selua kan. sokong malaysia! :D

masih baca lagi. macam cite nurkasih la pulak kan? hehe..

ina : ko tgk la nama abg wan kt fb aku tuh. akhirnya yan telah mendapat hidayah nak ami course apa. hahaha..

nadja : menang! straight set lagi.

ye betul tuh, tapi akak nye dah ok. tu yg rasa selesa bersila. bersimpuh ni cepat lenguh kaki tambah pulak kalau tgh nyusu anak

chik na : skang suhu kt sana 8degree kak mas. tak leh tido mak alya. sejuk sangat. kak mas penah tinggal sana eh? best nye dpt merasa tinggal kat negara org kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in