sampai je perak...

sampai je perak, terus unload barang dalam kereta. kalini dapat bilik luas sikit sebab akan ada pertambahan ahli keluarga. syok2! lepas tu terus suruh wan kuakan barang yang aku beli untuk nia kat giant mines jumaat lepas.

wan yang penat tak hilang lagi dari drive dengan kuakan barang dalam kete, telah aku suruh menjalankan satu tugas lagi. dengan gigih dia buat je apa yang aku request.

sebelum ni dok tengok kat blog orang je. teringin nak ada jugak tapi ruang tak mencukupi. tapi sebab akan lepak lama kat umah parents aku ni, aku telah mendapat kan ini untuk nia.

puas hati? nia tersangat la seronok. budak besar nia kan mmg tengah seronok kalau dapat main air. langsung tak mau keluar. size dia pun sedang elok je. bill air melambung la 2 bulan ni. takpe2, opah dgn atuk tak kisah. siap suruh isi penuh2 lagi dalam tu. wan isi tak sampai separuh pun. ni percubaan pertama. nanti kita main lagi ye!

kat jusco, untuk pool size ni rm39.90. tapi kat giant dapat rm14 je. berbaloi baloi kan?

kul 2 petang berendam dalam ni. mmg syok tgk dia berendam. siap nak landing lagi

ok, sekejap je, nak QC menda ni bocor ke tak. sebenarnya, mama dia terlebih excited! hehehe...

22 comments:

ainal said...

br rasmi ke pool ni! sopan la ckit nia klau ye pn xcited gler main air 2.. huhu..

@lfidah said...

wah..syoknya nia...da tak lama lg nia da nak dpt adik..
alya jaga diri...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sexynya diaaa.. heheh.. aktiviti yang pertama la tue ek..? next entry kita tgk aktiviti ke-2 dan seterusnya.. hehe

mamashasha said...

Fuhhh sexy tu nia..nape tak d sensored kan alya?haha
Takpe bb lagi..hehe mmg tak sah kalau tak de
Kolam ni..berbaloi betul regenye tuh...

Ingat ko tepek keli bakar tadi..hehe

Wan dah balik ke?

alyyani said...

ainal : baru beli, baru rasmi la weh. memula pakaikan nia swimming suit tapi rimas lak aku tengok nye. sebab sebelah tu yan tgh bakar ikan. hahaha..

fidah : tu la, tengah bole layan dia ni, layan je la kan. ok fidah, tq!

jue : tu je aktiviti yg baru jue. yg lain2 rutin harian je.. :)

bed : memula ada fikir nak blur kan gambar dia, tapi tak larat lak aku nak edit. heheh.. tu la, memula tgk kat jusco, macam mahal je. nasib tak beli terus.

ooo nanti ade bakar ikan lain lak. heheh..

wan dah balik petang tadi. esok kena kije.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

harga jusco ngan giant memang ader sikit beza...tapi lebih suka beli kat jusco....

ceksinya nia....tapi tak pe kecik lagi kan...

bagus2...awal2 lagi dah leka kan nia ngan pool ni...nanti hari2 dia minta nak mandi dalam pool ni..masa tu kalau alyya dala pantang, dah boleh lekakan dia ni... so tak lah nua dok mengacau alyya ngan newborn nanti...

ainal said...

agak2 ainal muat x nk msuk dlm pool 2, rase nk mand pool la plak! hahah..

alyyani said...

ibu damia : tu la kan, haritu masa gi jusco saja je survey, then pegi lak giant. murah terus la amik. sebab masa pegi tuh bukan dgn wan tu yg tak confident nak beli. nak kena mintak opinion dia dulu kang kalo silap beli, kita lak kena. heheh.. panjang la explain ye..

hopefully teralih la perhatian dia tuh..

ainal : kalo ko masuk bape gelen air la habis ek. bukan takat bill melambung, pengsan mak ayah tgk nanti. hahaha..

LYaFRINA said...

syoknyer main air.. asya pon kalo ltak jer dlm kolam tu.. bila angkat jer trus jerit2.. tp bdk2 mmg suka main air...
wowwwww... seksis2 skali nia....

**kolam nia sama la dgn asya punyer.. pon beli kat giant.. murah j kan.. saiz dia pon mmg ssuai utk usia ank kita.. kalo kt nk masuk pon.. kira blh la lg... hehehehee

alyyani said...

lya : tu la dia, budak2 mmg syok kalau dpt main air. :)

~chekuna~ said...

sonotnya nia dpt main air..syiokkk syiokkk...

alyyani said...

chekuna : kita tgk pun rasa nak join sekali. heheh..

fazilzura said...

seksi NIA in the houseeeee...

haku pun ala2 wajib je nak beli benda tu beb , akil suke sgt main air..

g jalan2 kat tepi tasik putrajaya pun dia nak terjun

LeaKhalid said...

alya..

selamat berpantang

lea doakan smoga alya n baby yg bakal lahir selamat-amin-

alyyani said...

lea : tq lea! moga alya senang deliver mcm lea deliver kipi yek :)

amalina binti anuar said...

weyh ada swimming pool bru kat umah. leh la mandi ngan nia pasnie. syok je tgk nia mndi nie.

alyyani said...

ina : mmg syok. ko nak join pun bole

shah-ila-ain said...

haha...ain pun dah ade pool kat umah...jenuh melayan dia suh kuar tak mau kuar sampai kecut jari semua...samelah nia kalau mandi bogelkan jerr..haha...

alyyani said...

mel : tu la, lg pun sendiri je yg mandi. sampai kecut jari ek. nia belum sampai gitu lg..

Ryn said...

syok syok...nia mndi kolam...kolam private bak kata aieza..hahahahaha...

alyyani said...

ryn : itu la pasal. kolam private. hahaha.. dia sorg je bole dok dalam tuh. org lain tak leh.

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in