penat menunggu?

korang mesti penat tunggu bila la aku ni nak bersalin kan? bukan kata korang je, aku ni lagi la. yang membawak perut ni.

seriously, i never thought that my pregnancy will reach up untill 40 weeks. even though the EDD is 5 more days. betul la bila orang cakap jangan samakan kandungan pertama dgn yang lain- lain. sebab lain pregnancy lain cara nya.
  • mungkin Allah nak aku luangkan lebih masa dengan nia. bermanja- manja dgn nia.
  • mungkin Allah nak aku merasa makan yang sedap2 dari air tangan mak aku sebelum aku berpantang panjang. aku pantang 100 hari tau makan & minum. bukan 44 hari. tahan nafsu la aku.
  • mungkin Allah nak menguji sejauh kesabaran aku membawa kandungan ini dan dalam masa yang sama menguruskan nia.
  • mungkin Allah nak beri lebih masa untuk ahli keluarga aku menyesuaikan diri dengan nia. alhamdulillah urusan mandikan nia bukan lagi di tangan aku. memula mmg meraung, tapi ok je. yang jaga & main dengan nia pun bibik baru aku a.k.a paksu nia.
esok check-up tgk la da bukak bape cm. fikiran kena positif!

mata tak beralih bila da dpt tgk favorite cartoon

kejap dia baring, kejap dia duduk. ok la, asalkan dia mau stay kat depan tv tuh..

note : lega sebab fun package da masuk kat umah opah nia ni. dari semalam call, pagi ni baru ada. sebabnya bila tuka channel lain nia tak mau tgk, walaupun cartoon. ni bila dah ada. dia tak berganjak lagi dari depan tv. tq to opah dgn atuk nia yg bagi greenlight! :D

32 comments:

Leen Die said...

ly ko kan sm ngan akak aku..suppose due dia on 3 feb lepas tp doktor suh dtg arinie 10hb..so tggu jelah..mlm nie aku balik kmpung2..tgk2 bakal anak sedara aku nak tggu kitaorg sampai dulu br dia nak kuar..hehehhehe..

wanie_putra said...

alya...sabar yek...cepat jer yej dah 40 minggu...selamt yek...dah bersalin nanti cepat2 update tau..hehehe

alyyani said...

leen : yeke? tah2 baby aku ni pun gitu gak. nak tunggu papa dia ade kat sini baru nak kua. sabajela kan..

wanie : tu la, wanie pun da 30weeks kan? insyaAllah akan update secepat mungkin. :)

fazilzura said...

belum time nye lg beb , harus ler bby ko x nak kuor lg.. ibarat cm buah, kalau lum masak .. idok ler dia jatuh lg..

Az Rina said...

baby sonok dok lam perot, tanak kuor, heheh..

pape pon saba ek, nia tak puas agi nak manje2 ngan mama die..

Ryn said...

masanya akan tiba jua...wait je eh dgn penuh kesabaran...

nia sudah ada cartoon feveret, tidak laa dia bosan dah...

alyyani said...

fazilzura : suka ko nye ayat itu. maka nya, kena la sabar kan?

rina : tu la dia. syok betul dia eh. ha'ah mungkin jugak kan. layan je la nia dulu..

ryn : ha'ah. gitu la beb. lega gak aku. kalau tak, aku tak keruan nengok dia ke hulu ke hilir..

LeaKhalid said...

HEHE..kalo ikutkan, mmg penat bwk peyot tuh...rase cam bile lar nak kuar nih...dh tak larat sgt rase nye kan?? :D

nome said...

betol ckp ko tu alya..mgkn Allah nak bg masa kat ko bermanja2 ngan nia dan mkn sedap2 air tangan mak ko...sabar yer...x lama je lg ko bakal dpt anak kedua...aku tumpang gumbira...semoga korang sefamily sentiasa dimurahkan rezeki...

alyyani said...

lea : betul sgt tu lea. duduk ke baring ke semua serba tak kena..

nome : tu la me, kalau aku bole tunggu 9 bulan, tak salah nak tunggu sikit lagi. harap semua nye selamat. amin..thanks beb!

AieZa said...

bermanja-manjalah dgn ibumu.. suh dia masak sesedap skit.. ater pantang 100hari kn.. lama tuuuu.. last yr pantang sendiri2.. thn ni ibu ada..

hana n nia sama.. cartoon channel lain xlayan.. hanya playhouse disney..

sabau la ye.. sat2 gi kuar la anak ko tuh. xlama je lg.. dia tgh syok gak mkn air tgn opah (ater perok panggil opah la kan?) dia.. heheheh

APE said...

tak sabar lahh weihh..haha nak tengok anak ko gak ni...hope semua terurus..hmm betul gak mungkin nak suh ko lebih bersedia mental n fizikal...aku tak sabau tang reaksi nia dpt adik nnt..hehe..

Jiey^Mien said...

bila aku tgk ko online, tau la aku ko tak deliver lagi..
=)

alyyani said...

aieza : mmg laam aku pantang weh. tp baik pulak aku ikut kan. heheh... last yr dpt pantang dalam 23 ari je dgn mak aku.

tu la kan, aku bukak 611 ape tah nama kartun nye. tgk mcm ok, tp dia tak layan pun.

ha sini zon perak, ater itu mmg la betul panggil nye opah. hahhaa...

ape : mel, tekezut aku tgk ape itu. rupeny lagi ko nye blog business yek. aku pun harap semua nya terurus. dalam tak sabar2 ni, banyak benda kena fikir gak kan?

jiey : ko jgn, ade school mate aku ingat aku bersiaran kat hospital. mmg strong will la kalau gitu. hahahha

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kalau blog nayville nie takde post untuk 2-3hari.. taulah mesti dah deliver punya.. hehehe.... tak sabra dah niee...

alyyani said...

jue : ya betul sgt tu jue! :D

Shida said...

nia dh dpt favourite channel..ok lah tu..dah tak boring lagi..

masanyer akan tiba jua..sbr yer..makan puas2..lagi2 kat kampg..masakan emak mesti sedap2 kan..nnti berpantang,telan air liur jer lah tgk org lain mkn...huhuhu...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

huhu
aku pun berdebar2
semoga ko dan baby selamat dan dipermudahkan
aminnnn

ibu damia said...

betul tu...mungkin ader hikmah disebaliknya..kalau dah tunggu hari tu...mesti asyik pk bilalah nak bersalin kan...

Nia dah ader benda yg lekakannya...so senang sikit Alyya nak uruskan diri sendiri kan...

Chik Na said...

bila dah sarat memang tak sabar sabar dah nak suruh baby kuar kan!!!!!

alyyani said...

shida : itu la dia, mungkin itu yg buat baby bagi chance kat mama dia ni. :) lega nia dah ade benda nak tgk, kalau tak bosan dia..

tinie : kalau ko berdebar, aku apetah lagi. heheh.. tq2!

ibu damia : betul la ayu, mmg itu yg alya rasa skang. bila la.. :)

mmg kena amik pakej tu cmne pun. nasib la opah nye sporting

chik na : mmg itu yg alya rasa skang ni..

ainal said...

baby 2 nk tunggu ktorg blk br die nk kuar! heheh..

alyyani said...

ainal : takde kaitan!

ainal said...

ayu tol nia dok tngok kartun 2, ptt fokus ckit tang nia duduk 2.. nia tgh tngok kartun sedih ke wei, sedih je muka nye tym baring 2..

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

hihihi... nisa overdue 1 day masa lahirkan rania dulu... akk kt sana bsalin kt hosp mn ni?

cik mas said...

takpe.. takpe.. sabar ye alya. tk lama lg dah tu... :)

Ibu Mifzal Arsyad said...

lum bersalin lg? x per sabar2..moga2 semua selamat..

alyyani said...

ummi rania : deliver kat yasmin. nisa org perak gak ke ni?

cik mas : tu lah, cik mas nye baby da nak masuk sebulan dah ni kan? huhu..

ainey : masih bersiaran lagi nih :) insyaAllah, tq ye!

amalina binti anuar said...

leh la layan katon balik nie ngan nia.

alyyani said...

ina : tu la pasal...

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

nisa org kedah la kak...

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in