Header Baru

dulu sorang...

kini berdua...

malam tadi tak online langsung. bukan tak sempat tapi internet takleh nak masuk. ingatkan streamyx problem, rupenya wire tercabut, adik aku bole tak perasan. hampeh tul. masuk je internet pagi ni tgk blog aku ber header baru. mestila bukan dari hasil tangan aku. tapi dari hasil tangan adik aku si ina. suka aku! nanti aku bagi gambar lain, ko edit lagi ye ina.

baby adel skang ni sangat behave. tak menangis pun. tido, bangun, minum susu. cuma time mandi tu ada rengek- rengek sikit. tapi yang lain semua terkawal. maka, tidur aku pun cukup. alhamdulillah, terasa mudah setakat ni.

nia pulak? macam tu la ye. kadang ok, kadang tak. tapi bila nampak adel, asyik nak cium je, mau tekemek adik dia tuh. tapi dia pun tak menyusahkan. pandai jugak dia bawak diri. kadang- kadang je ada mood swing sikit.

mama nye pulak? is getting better. rasa jalan pun macam dah start laju je ni. bawah pun da tak terasa pedih. alhamdulillah proses pemulihan cepat.

note : nia dgn adel tengah tido. aku lak baru lepas ngurut. sedap tul ada orang urut satu badan ni. lega dan ringan rasa badan..

19 comments:

Ryn said...

cantek header baru...

alhamdulillah memasing tak meragam pandai bawak diri...hehehe...

ko ni tkkn nak terus jalan masuk gear 5 kot...relax arr..baru bp hari...laju betol ko nih...

ada. said...

wahh kak amal semakin pro menggunakan CS3. janji nak ajar, tak ajar pun lagi.

nasib baik nia sukee cium baby adel, ade certain budak tuh jeles tau, die pegi pukulnye baby baru :)

alyyani said...

ryn : kalo aku yg buat tu, tak jadi gitu kot. hehe..

pantang sebut, sorang duah menangis. adel tekejut terus nangis. heheh...

heheh.. tu la, gelojoh aku ni. takpe beb, jalan aku tetap macam miss world lagi ni. nia pun heran dia jalan lagi laju dr aku. hahaha..

ada : cs3? mende tuh? ni ha akak baru pasan dalam laptop akak ade cs3 tuh. dia yg download la ni.

semalam jadi kes gak, dok tarik booties adel. padahal bukan dia punye pun. heheh..

nome said...

cantek header ko alya...i loikeeee!!! syukur sumernyer berjalan lancar...anak2pun cam tau jer mama dia perlukan rest..tu yg memasing behave menjaga ati mama...alhamdulillah...

sonok aku tgk ko berpantang camni...taklah cam kita2 dulu masa banakkan czer...haru tol nak bangun or jalan2....terasa pedih...aku pun nak banak normal gak la nnt...insyAllah...mudah-mudahan dimakbulkan..

alyyani said...

nome : betul tu me, terasa lain nye. dulu masa ceaser 1 badan rasa belengas. nak mandi pun takut. nak jalan pun kena tampung perut. insyaAllah aku doa rezeki ko lepas ni banak normal lak ek.

p/s : tp kan, 1 yg best, kalau pantang time ceaser ni, bole bersila. kalau normal, tak leh. naik kejung punggung aku ni kena kepit je. hahaha...

izzahazfar said...

na o mei tul la anak akak ni..kakak nia walaupun ikut umur tecik lagi..tp mcm dah big girl..

*bestkan kena urut masa dlm pantang...

Elyn said...

wei cik kak... even bawah tu dh ok. jalan kene rapat dan selow ek.... tengok dek mak bidan kang tak pasal ko kene ekekekekk

mamashasha said...

nice header ha.....wahhh ok la tu ade gak tukang design...aku ni?nan ado.......

alhamdulillah syukur bb adel dah tune dgn keadaan sekitar....mama nye kene bg byk sokongan kat dia....bykkan urut/usap belakang dia alya.....

kakak nia pun behave.....ciri2 seorg kakak makin terserlah....

sgt2 jeles beb mengurut itu satu perkara yg aku suka time berpantang....

beb aku pas 100 hari tak berani dok bersila lagi...seriau tau....ishhhhh

Nana Aziz said...

weh aly, ko dh bersalin rupenya. aku br arini dpt bc blog ko.mcm2 mnde berlaku kt aku sejakk akhir2 ni. blog aku sdri pun x terupdate kemain lame.

alhamdulillah ko slmt bersalin normal. tercapai gak niat ko. aku pun hrp aku leh bersalin normal. senang skit nk berpntang.brt bdn pun cpt trn. plak 2 blh berurut blh bengkung, 2 yg bes 2. klu ceaser, xblh kn seme 2?

amboi, bes tul name ank ko. mcm nia jgk aku tgk rpnye. ok la 2 ank2 ko x meragam. seksa weh klu dua2 meragam kn. aku pun xleh byg aku nnt camne..hee..slmt berpantang la ye. elok2 jln 2..hee..

Chik Na said...

tembam nya baby adel ...

K.Mas suka kalau mak bidan urut dan tungku satu badan..siap lena lagi

nomiE said...

selamat berpantang kak..
jgn jln laju2 tau..klu terbukak jahitan yg bahaya..
nnt kne jahit blk..sakit woo...
kakak ipar sy doc, slalu citer cmtu..seram je...

ibu damia said...

cantik header ni...haruslah tukar kan...esok2 dah bertiga tukar lagi...hiks :)

selamat menjalani ibadat berpantang dan ibadat "berpuasa" utk wan jugak...hahahaha
(selalu dgr ayat ni org ckp kat hubby ayu masa dalam pantang dulu)

p/s: cam mana nak pronounce adel tu...a utk ayam atau a utk apple??

LYaFRINA said...

waa..cun la header bru ni... tu la.. ingt kn alya y buat header ni.. tkejut gak... xkn tgh bpntang sempat lg buat header ni.. hehehehehehe...

**Nasib baik kakak nia dh pndai bwk diri yer... hopefully.. nati si nia n adel dpt jd kwn y akrab skali..

alya..slamat bpantang.. n b'urut.. bestnya kalo kna urut.. hilang angin 1 badan..

zura@iwan said...

nice header....

bagus la kan dua2 x buat pangai sng ko yer...hehehe...

gud juga la ko cepat baik nih...alhamdullillah..

@lfidah said...

bestnya tgk alya da bersalin...nie yg excited nak tambah nie..tengah bersemangat berkobar-kobar nie..

jalan elok-elok..pelan2..jgn laju sgt..nnti jahitan terbuka lg susah..dulu ada sorang nurse nie dia ckp menakutkan sy..memang jaga betul ler jahit tue..ngilu pulak ckp..

amalina binti anuar said...

weyh cs3 tu adobe photoshop la. hehehehe. sume laptop kena ada tau cs3 tu. pnting2. hehehehehe.

ye la best la ada org urut satu bdan. xda org urut xda la lega bdan tu.

bgus la adel dah leh behave kan. xda la ssh ko ngan nk tdo kan dia.

yan cmner eyh berfungsi ke masa kitorg xda nie. jaga ka nia ngan adel tu?

alyyani said...

izah : nmpk nia da rupe kakak ye :) mmg best bila ada org urut kan satu badan kita ni. rasa ringan badan.

elyn : tak ok lg le bawah aku ni. ingat dah ok. tp still rasa ngilu2 lagi. jalan masih kepit2 lg. tak yah tunggu mak bidan. opah aku nampak je dah kena jerit. eekkek..

bed : itu desginer bergaji tu. walaupun tak disuruh, dengan rela hati buat. ater dah minat kan.

tu la, sykur 2 2 dah tune.time pantang je la dpt org nak urut bed. kalau tak, tak sempat nye nak gi spa ke bagai.aku gak nye mcm ko gak nanti. bersila lepas 100 ari. kena la jadi pompuan melayu terakhir.

nana : ko busy kan. tu pasal la da lama tak dengar update pasal ko. dah selamat dah aku weh. lepas ni turn ko lak.

kalo ceaser bole gak urut dengan tungku ni. cuma tak usik bahagian perut.

chikna : mmg sampai lena la kak mas. siap mak bidan kejut lg. hehehe..

alyyani said...

nomie : seram dgr bab2 jahit terbukak ni. tu yg jalan sampai sekarang mmg kepit je. nak tgk lagi la takut. harap cepat sembuh.

ibu damia : be3? lama lagi tuh. hehehe.. upgrade header ber2 tu mungkin ye :) oh, pantang dgn wan tu mmg la wajib. hahaha..

A for ayam.. :)

lya : sendiri nak buat? sangat la tak reti. adik alya yg minat bab2 ni. tu yg rajin dia nak buat.

zura : tu la, so far tak terasa susah. mungkin ramai assistant kot. tu yg rasa senang. heheh..

belum fully recover. tp da rasa kurang sakit nye tuh :)

fidah : insyaallah fidah nye turn lak lepas ni ek.

mmg jaga fidah. takut n ngilu bila cakap bab2 jahit ni. nak2 kat tempat yg sensitif kan.

ina : aku tak tebukak pun folder tuh. punye tak minat. mmg best org urut ni. rasa nak soh urut hari2. nanti badan jd mengada pulak. hehe..

adel ok, senang tido. lega la. tak nangis.

yan setakat ni berfungsi la. walau pun performance dia tak bape nak puas hati. tp ok la kan.

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in