entry harini..

proper entry harini hanya akan muncul pada petang or malam karang. tajuk nye nanti update on check up. ikut kan nak pegi pagi ni. tapi takde driver. so pegi kul 4 petang karang. bedebar? tak gak. cuma eager nak tau dah dilate ke belum. kalau belum, bersedia la aku nak melanguk lagi beberapa hari kot or kena induce.

kena induce da penah rasa. 2 kali. masa nia dulu. tak kisah la janji semua selamat. hari ni aku jadi incredible hulk sebab melayan kerenah nia yg makin menjadi. mak aku lak naik risau. aku ckp jgn risau mak, dia tak sakit ke ape ke. mmg time mengada dia datang. gitu la perangai dia.

pagi ni 1st time berjaya menggosok gigi nia. dah beli berus dgn ubat gigi dah berbulan tapi tak mau dia gosok gigi. pagi ni saja try, mau pun dia gosok. tapi, asyik mintak letak ubat gigi je. kes makan ubat gigi la ni. tak kisah, janji mulut tu tak berbau. skang kan da makan macam2.

sekian...

nia tak mengada la mama...gigi nia nak tumbuh..oo patut la. baru perasan malam tadi

note : nia tgh main fishville kat fb dgn paksu dia...

17 comments:

izzahazfar said...

kak biler nak bersalin ni..heheh..zah pulak yg berdebar2...semoga asemua dipermudahkan ya!

wanie_putra said...

allya..semlm asyik dok citer pasal deliver..wanie sampai termimpi2 allya dah bersalin..cute je baby..muka mcm nia..hehhe...penangan ibu2 mengandung ni hebatkan..terbw2 dlm mimpi...

alyyani said...

izzah : zah bedebar, akak yg bawak perut ni lg la zah. heheh..

wanie : heheh.. yeke, alya pun sama tau. bila tau member pregnant kadang termimpi2 yg member tu dah bersalin. kite nye turn je tak tiba2 lg. :)

ELLY said...

ally, suker nyer tgk jari2 nia...geram!!

Ezzah said...

bila mak buyung nih nak meletop nihhhhh...ehehehe :P

Az Rina said...

nia nak tumboh gigi ek? berdebar macam kite lak nak salin ni, hehehhe..

Chik Na said...

ingat ke alya dah bersalin sebab nampak komen hari tuh da rasa sakit sikit-sikit :-). Take care

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

pasal nak gosok gigi budak nie, jue tak gosok kan lagi gigi iman.. dah try sekali tapi susahnyaaa... sebab gigi dia kecik benor laaa.. hehe..

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah...ainey lak rs berdebar..kdg2 rs cam x sbrkan..nunggu baby kuar..kalau buleh nak paksa2..tp tu la..kalau lum tiba masanya..mmg la x mau kuar...

sian nia..gigi nak tumbuh ya..

Ryn said...

tu dia nia main fishville tuh...heheheh...makin dekat nak dpt adik makin mengada dia yee...hehehehe...

hope cek-up OK semuanya...

nome said...

kecik2 lg dah pandai main kat fb yer...ekeke..

nia dah soker nak berus gigi ek...elok la tu sbb skrg ni kan derang dah pandai mkn mcm2...layankan je alya kalau dia nak ubat gigi..janji gigi elok diberus

LeaKhalid said...

a'ah,,ajar nia gosok gg dr awal..bagus...lea since abg khalif tumbuh gigi sebatang lea dah gosokkan gigi die..hehehehe..

adik kipi dh nk msk 8bln, lom tumbuh2 gg..lambat tul...arap biar cpt jln..(^^,)

mamashasha said...

alya.....takpe ari ni penentuannye kan....what ever it is terima je...hanya allah yg tahu bilakah masanye.....aku doakan ko & bb selamat...

bab takmo berus gigi tu mmg mcm penyakit kat budak2 alya...asyik nk ubat gigi je

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

baguslah nia nak nak gosok gigi, kalau fatin, ikut mood o

amalina binti anuar said...

weyh cm kenal je spongebob belakang tu kan. hehehehe. bese al nia dh besar wat hal la kan. makin besar makin menjdi2 la perangai ney kan.. hehehehe.

fazilzura said...

wahhhh aku pun x sabo2 beb ...
ngilu2 pun ado bile kenang zaman dh nk due huhuhuhu

Elyn said...

beb gigi tang mana nak kuar?? jgn lupe bg die NF so susah sikit die nak demam.... alhamdulillah wafiq tumbuh geraham tak demam sebab aku sumbat NF. ko jgn lupe ek!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in