belum pun sehari..

ni baru nak masuk kul 11. aku dah tak tentu arah dah dalam umah ni. nak kua kang, takut sakit pulak tgh jalan. sebab aku je yg bole drive. adik bongsu aku baru dapat L. mmg tgh gedik je nak drive. tp mak ayah aku tak bagi lampu hijau. aku pun tak mau naik kalau dia drive. hahaha..

bole je nak nak buat keje umah tapi tadi baru je sidai kain sudah mengah. nak masak, mak da siap kan makanan. ape lagi. ngadap internet je la. nak kua pun petang kang kot tunggu mak aku balik keje.

umah opah nia ni pulak takde cartoon network. aci tak kalo subscribe? ade gak terfikir tapi kang lepas 2 bulan bole ke terminate cmtu je ek? mak ayah aku dok be2 je. sape je nak tgk. maka nia pun dok kehulu hilir la mencari idea nak menyeronokkan diri. tapi sekarang nia sedang...

golek- golek depan tv, terus lena lepas minum susu.

note : to along, ainal. akmal & ina, lepas ni tidur2 kita lebih lena. confirm memasing takmo kua bilik. kenapakah? korang balik nanti tgk ye! :D

30 comments:

ainal said...

bantal kekabu semakin betambah ka or tuka tilam vono??? hm...

alyyani said...

ainal : hahaha... aku bagi ko teka sampai 5 kali baru aku jawab. tilam vono? tilan vono dah ade dlm bilik aku. hahahah...

ainal said...

em.. sblm ni tdo x lena ke, rasenye dh telebih lena ni, 2 yg tgh hr br nk bngun! huhu.. ko dok blk mane ni?

alyyani said...

ainal : tu la pasal. lepas ni kalau subuh kul 7, takut tak subuh terus. jenuh ayah kejut. tak caya tgk la. hahaha..

kitorg lepak kat sebelah bilik ko.

iem said...

alahai comelnye tidoo..
geram tgk

ainal said...

hahah.. ktorg betmbh lena, ayah yg x lena2 nnt. dh ade katil ke blk 2?

alyyani said...

iem : tapi kalau dah bangun, siap dgn sound effect tu, lagi geram. heheh..

ainal : ade dah..

Leen Die said...

ly aku tahu apa dia..mesti ada aircon kan sebabnya ayat ko tue mcm ayat anak buah aku (anak kak long aku) bg kat aku..dia kata "kalau ceksue dtg umah kiter mesti ceksue tido lena rasa mcm kat genting,pastu mana2 bilik pun ceksue rasa mcm tue..hahahhaha"tgk2 aku p umah dia masing2 bilik ada aircond. bilik bawah pun ada..hahhaha..betul tak aku teka nie..hhehehhehe..

azi said...

a'a..akak pun rasa ada aircond...sbb benda tu je yg akan sebabkan kita tak mau kuar bilik nak tido sambil bersenang2 menikmati nyamannya udara sejukkkk....hehhe

LYaFRINA said...

waa.. letih sgt tu main kolam...
trus ttdo..
ape kate belikn ajer cd kartun utk nia... cd utk pbelajaran pon lg ok..

ada. said...

tambah je cartoon network. pastu nanti terminate balik :)

selalu buat waktu cuti sekolah. lepas budak2 dah tadek mak terminate sume channel yang dy tanak. tambah tambah channel sukan :)

ibu damia said...

dah tahu dah apa dia...rasa2nya kan install air cond kan...

huhuhu baru separuh hari dah boring giler kan...that's why lah ayu lebih rela berpantang dirumah sendiri....kelengkapan semua ader..terutama tang toilet...kat rumah sendiri jenis duduk...kat rumah mak jenis cangkuk...tak kuasa nak guna toilet cangkung....kang tertetas lak benang,..ekekekek...

take care yer...selamat bercuti...

alyyani said...

leen : hahaha... siap anak buah ko ckp mcm kat genting tuh. hahah

azi : ;)

lya : letih dia explore 1 umah. jalan sana sini. panjat sana sini. sampai cari tak jumpa. tu yg tido tuh. ni pun tido lagi..

ada : yeke? haaa.. ok2, nanti nak cari bill nak tgk no akaun. ingat kena ade minimum bape lama nak subscribe. rupenye korang biasa buat ye. astro tak pening ke?

alyyani said...

ibu damia : rumah ayu complete tu yg senang kot. rumah alya ni tak bape complete tak banyak kemudahan mcm kat umah sendiri. so selesa kat sini lagi. ok tq ye!

nome said...

dah samat sampai ko ke kg ye alya...apa2pun take care tau...ko tu dah ujung nak meneran...gud luck! semoga sumernyer sukses...

amalina binti anuar said...

weyh asal weyh ada pe perkembangan terbaru kat umah. nk tau gak.

ainal said...

ai.. ko kn br blk umah ari 2 ina, xkn x tau pape kut?

alyyani said...

nome : tu la dia beb. time ni la nak rehat kan, nanti da kua baby, komplen lain lak. heehe.. thanks me!

ina : ko balik nanti tgk..

ainal : time ina balik belum ade ape2 lg. arini baru dapat tau..

shah-ila-ain said...

lene betul aku nengok nia tdo...mesti dia sonok pasal mak dia dah bercotii...alahaiii satt lagi dah jadi kakak...alya apsal tak bawak simkad astro dari umah jerr..hehe ..wan lak nnt tak dpt tengok astro erkk..berjauhan dr cek abe..kerinduan tuhh,,

amalina binti anuar said...

ape la ko nie ainal. blik aritu sama je ina tgk. xda pape perubahan pon. time kngah blik nie ada byk perubahan kot.

Jiey^Mien said...

hah ly, kalo boring, ko hapdet la blog smpi 4/5 entri sehari..
mahu mencanak visitor blog ko wehhh..
=)

alyyani said...

mel : weh, kalau aku amik, wan tu lagi la keboringan dok sorang2 je. da la dia tu suka gak tgk spongebob kat 612. siap nia pun da terikut sama. tu la, kat sini macam sunyi. senang je dia tido. lama lak tuh

ina : demi cucu tercinta, sanggup ayah buat ape saja. hahaha...

jiey : wah, macam la aku ade masa nak ngadap tenet je. nak kena ngadap nia lagi ni.

mamashasha said...

ayah ko pasang aircond ehhh???haha susah senang pun aku lebih rela dok umah mak aku....haha comel je kakak nia tido....start from now aku akan panggey kakak nia....gatal je nk drive kamooo ye....haha ko ni alya bawak bertenang dah tunggu hari je ni....ko rasa2 bila kah masanye alya????

alyyani said...

bed : tu la dia bed, setuju dgn ko. selesa dok umah mak aku ni. waa.. ko dgn rasmi nye nak panggil nia kakak ye. aku bukan gatal dah tapi gedik je nak drive. aku ni tak tau la bila masa nye bed. tak dpt nak predict. sakit itu dtg dan pergi je. hehhe

Shida said...

hmm..baru separuh hari dah boring kan..sama lah kita..kalo duk kampung tu mcm nak keluar gi lah mana2 pun..hehehe..
actually shida pun berpantang umh sendiri..umh parent jauh..umh pil dekat tp tak nak lah..huhuhu..
psl komen kat blog shida tu,car seat tu muat dlm keta viva shida..hubby bli sbb nk sama kaler seat keta dia..hehe..

btw..sbr yer..kejap jer lagi nk keluar dah baby tu..nnti dh bleh drive..gi la nak gi mana pun..
org tua mmg mcm tu..bimbang berlaku benda2 tak elok..
byk2 rest,simpan tenaga..

alyyani said...

shida : o yeke. cantik la. brand ape ye? nmpk cozy. agak nye car seat nia skang dia tak mau duduk sebab dia da besar tu yg dia tak selesa. kalau mcm shida tu mmg bekenan..

pantang kat umah sendiri banyak gak problem tu yg decide pantang kt umah sendiri. tp tak kisah kat mana2 kan, asalkan selesa.. thanks shida!

Ryn said...

itu tido memg nagtuk ke @ dia tido sebb dia boring...hehehehe...

nnt nia tolong kemas rumah atuk eh...

alyyani said...

ryn : aku rasa boring tuh. tu yg golek2 terus tido. ok la tu, kalau tak, tak reti dia nak tido siang.

Shida said...

brand My Dear..tapi skrg tak sure ada lagi ke tak..hehehe..

nnti try survey kot2 ada brand lain yg serupa kan..

saiznyer besar..si abg 6 yrs pun bleh duduk..

amalina binti anuar said...

untuk cucu je ker? untuk anak2 dia xda ker?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in