belum jugak bersalin...

hehehe.. penat tak? penat weh, aku lagi penat yg bawak perut. dengan pe'el nia yg tak yah la nak di elaborate bagaimana. wan pun da selamat balik ke kl nak keje esok. penat dia tunggu bila la baby ni nak kua. tapi muka memasing maintain cool.

pagi tadi ade show tu lagi. semacam lendir. sakit makin kuat banding yang sebelum ni. tapi by noon sakit tu main acah- acah lak. gitu je la perkembangan aku yang makin mengembang ni. baby's movement ok.

ingatkan dah ada sakit yg constant, tapi nmpk nye belum lagi. asyik tgk jam je nak kira kekerapan sakit. kejap selang 10 minit, kejap kang selang 20 minit. kejap kang tak berselang dah. sampai bole tido tunggu.

tarikh aku kena serah diri 22hb. kita tunggu la ye. tapi kamis ni ada check up utk 40minggu 3hari. kalau dah kena serah diri, kena la mentally ready nak kena induce. aku ni semacam fobia nak kena induce ni. tapi, for the sake of baby, mama tak mo jadi selfish, yang penting both of us selamat. amin..

note : mood blogging merudum..harap korang faham yek..

26 comments:

mamashasha said...

Ingatkn dah selamat.jgn give up sabo think
+ive ye.

alyyani said...

bed : kalau dah, dengan senang hati aku sms ko bed. ni menanti dalam debaran. huhu..

Elyn said...

hehe matik2 aku igt dh settle hehhe. Takpe aku sedia menunggu..

suhida said...

lum besalin lagi alya,wah....sabo ko menahan sakit ye.ya allah,permudahkanlah urusan bersalin kawanku ni ya allah..kesian dia..

mamashasha said...

Apa yg aku blh katakab bersabo kang kalau pk sgt tekanan darah
Naik pulak..aku dulu pun mcm tu..bb belum nk kuar lagi
Tunggu tanda dah ada cuma xtau bila je lagi.
Bykkan baca laillahailaanta tu...insyallah semuanye selamat.
Ryn sms aku tadi tny ko..terjawab sudah..

Jiey^Mien said...

hehhehe.. sbb internet connection slow, aku ta dpt bukak blog..
dok tgg gak mms dr ko cam nia dulu..
since takde ape2, aku assume lom bersalin la.. skali betul..
takpe ly, baby nk kasik ko peluk cium kak nia dulu la tu..

alyyani said...

elyn : tak setel lagi beb. suspen2!

suhida : tq weh atas doa ko itu. terharu aku. harap segalanya lancar.

bed : tu lah, aku skang nak bertenang tenang je. seisi rumah aku ni naik tension gak tunggu aku bila nak bersalin. hehehe.. tu la, banyak baca ayat tu. oo ye, korang sms aku tak reply. hp dok dalam handbag jek.

alyyani said...

jiey : ya betul, kalau da selamat, mesti aku bagi mms kat korang punye :) tu la dia, makik ujung ni, nia makin... paham je la weh.

mamashasha said...

Alya..kahh hp dlm beg tu antara preparation nk zass ke sepital eh?

Chik Na said...

akak pun da tak sabar RA junior

Ibu Mifzal Arsyad said...

ainey pun ingat alya dah selamat bersalin..x per...sabar2..sampai masanya kuar la 2nd RA tuh nnt..

@lfidah said...

sabarnya alya..pk positif..semoga alya dipermudahkan untuk bersalin..kalau da selamat semuanya jgn lupa sms kiter...

Shida said...

ingat dah keluar..hehehe..sabo jer lah..
induce ke tak,yg penting both of u selamat..insyaallah..
believe me..induce pon sama mcm sakit semulajadi..
nia dah makin terasa nak share sbb tu pe'el menjadi2..budak2..
semoga selamat semuanyer..:)

AieZa said...

harap xdela tunggu smpai 22 hb baru indue nk banak.. lama tu.. klu aku dh induce awal rasanya.. xpe kita tunggu esok doc kata ape.. no wonder ko xreply sms aku.. rupanya hp dlm handbag.. aku dh terbayang ko dl LR tgh push.. hehehe.. laki ko dh balik ye.. xpela.. sok keje.. ape bole buat.. tp nnt ko dh nk p spital dia bole je rush blk umah kg kn? hope sumenye selamat n berjalan dgn lancar.. aminn..

AieZa said...

errrmm lope plak.. jgn lope mms aku skali yer nnt... tq.. hehehehehe..

Ryn said...

Hehehe..siap aku sms bed lg..wondering...senyap je tkde kabar berita...hahaha...

hope semua ok...tgk khamis camne result cek up...

+ve thinking...jgn ngeluh2...insyaAllah semua selamat...AMIN...

LYaFRINA said...

uishhhh...
ingtkn snyap smlm tnpa sbrang post dh bsalin.. rupanya belum lg.. sabo j la...
kiranya... skit main2 jugak la alya ni..
xpela.. byk2 la bsabar.. sampai msa keluarla dia.. dia nk kali pluang kt kakak dia dulu tu manja2.. kang nanti bila dh kuar kakak nia dh xleh nk manja lbh2...

**heheehehehe..... lya pon xde mood lg nk b'blogging buat msa ni..

izzahazfar said...

semoga dipermudah kak..!mana tau bisday anak akak yg bakal lahir sama ngan bisday anak zah..23/2..hehhee

tp bukaan dah bukak kan.sebab masa zah ari tu..dah 3cm bukak tp contraction mmg selang 5 minit..

shah-ila-ain said...

salam allya...mcm mane hari ini....hope ko beranak hr ni yerr...haha...aku doakan segalanya berjalan lancar..ko n baby selamat..amin...

ibu damia said...

sabar yer alyya....pasti ader hikmah disebaliknya tu...mungkin salah satunya ialah dapat bermanja-manjaan ngan Nia wlpun peel dia tu kadang2 boleh membuatkan darah kita menyirap...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

huhu belum bersalin lagi??
sabar2.. nia belum ready nak jadi kakak tu
hahaha

apapun..semoga semuanya selamat k

LeaKhalid said...

he3..lea dok pikir2 jugak..
mase cuti arituh alay dah bersalin
rupe nye lom lg..
takpe2...mmg tak lame dah tuh

Iryani Noor said...

sabar ekk alya..
Yani doa kn mummy n baby 2-2 selamat....
insya-Allah =p

Leen Die said...

Selamat mendapat bb baru semalam 17/2/2010. Alya dah dpt bb gurl semalam dlm kul 7.58pm seberat 3.35kg dia bersalin normal.so kiter tggu next blog dr dia..tak sabra nak th nama anak ko aly

nomiE said...

wah, tahniah kak alya..
bday bby akak same ngn bday anak sy, muiz..
cume tahun je lain..
bleh sambut bday same2 ni..hehe..
anyway,congrats..

eiNa said...

tahniah alya..
R A apa plak kali nih@@

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in