terkejut a.k.a spotcheck

sebenarnye ada entry lain nak post, tapi sebab ada kejadian mengejut kan lunch tadi, aku cite ni dulu.

tak de la ape sangat tapi tgh aku dgn officemate aku syok lunch, muncul seseorang didepan mata. siapakah? wan! husband aku la. hahahh.. serious tekejut. mmg terjerit la aku. dia da agak aku mesti terjerit punya. siap2 dah cakap "dah2, tak yah la sampai menjerit" hahaha...

excited ye tgk laki sendiri. mana tak nya, kitorg keja kan jauh. kalau dia cuti pun, tak penah la kitorg lunch sekali. jarang sangat. kalau dia ada kerja kat area ni pun jarang sangat nak singgah ofis. bole kira dengan jari. dulu time belum kawin, setiap masa nak singgah ye. hehehe... tapi harini, tetiba lak dia memunculkan diri kat anjung tuh.

rindu ek? hahaha... poyo jek. dia nak ke putrajaya tu yang singgah sebab tau aku pun tgh lunch kan. dan dia pun tau port aku lunch. ni pun ala- ala spotcheck kot. kot la aku merayap gi tempat lain. selalu kalau aku gi mines ke mesti aku bgtau dia. ni tak bagitau, dia tau la aku lunch kat mana.

save duit aku lunch harini :D

25 comments:

ada. said...

so sweet. haha.
bile nak kawen nih. hahahahahhahaa.

ibu damia said...

alahai...sekali sekala husband buat kejutan, rasa berbunga2 gitu di hati kan.....

~Firsya~ said...

alahai yani,sweetnye...i loiiikeeee

alyyani said...

ada : nanti akak anto kadm, ko dtg la eh! hahaha...

ibu damia : ish, kalau nak bebunga, kena la bawak bunga sekali. heheheh.. over la pulak! itu mmg mimpi je la. ;)

firsya : ;)

fazilzura said...

beb , betui ler.. b4 kawin laki aku pun rajin dtg lunch dgn aku , even keje jauh2..
now tau arr sebelah2 blok , xpenah pun lunch sama kecuali kalau aku ajak ...

selalu ptg je lepak dgn geng2 dia(aku penah 1 opis dgn dia , so geng2 dia aku kenal)...

** kite sonok sgt2 kalau huby nk lunch dgn kite kan kan

nome said...

wah100x....rindu kat ko la tu...very suwit bile asben dtg nak lunch together...leh save duit banja ari2...kahhhhhhhh..motip???

Az Rina said...

wan rindu le tu, eceh..tapi spotcheck pon iye jugak, hehehe..

Ryn said...

wah romantis gitu...

nasib ko x melompat sama..hahahahaha...sekali sekala wat surprise ye tak?

alyyani said...

fazilzura : ko lg la ye, keje sebelah2 je tp jarang jumpa. dulu belum kawen kemain ye. sama la kite. hahaha...

** tu la, mmg syok!

nome : hahaha.. setuju! save duit aku. bfast je kua duit. lunch dgn dinner dia bayar. i like!

rina : spotcheck tu sebenarnye. hehehe...

ryn : kalau ringan perut ni, terlompat gak aku. hahhaa... a'ah, tu la, surprise yg mmg aku surprise la.

@lfidah said...

wah..bestnay asben dtg..asben fida yang dekat nie pun jarang ler nak lunch sama..satu jalan jea..blm kawin jauh mana pun boleh datang...heheheh

Ezzah said...

makan di anjung??? eehh..alya keje kat mana nihh?? cam dh dekat je kita nihh ;)

mamashasha said...

owhhhh alya nape le asyik sama je ngan aku...laki aku pun mcm tu dulu blh je lunch sesame....time keje ni leh kira lah baper kali....aku kalau dia tiba2 call office pun boleh terkujat taw...siap menyamar lagi....bler dia sebut nama buleh pulak mcm blur-blur.....sama cam aku g jauh dr office br bgtau dekat2 idakle ngabihkan duit je..

Chik Na said...

bestnya bila hubby sesekali buat surprise..mesti malam ni pun tido senyum ;-)

alyyani said...

fidah : macam tu la kitaran nye bila dah kawen fidah. heheh...

ezzah : anjung serdang. kat putrajaya ade anjung gak ke?

bed : hahaha.. sama la bed, part tepon ofis tuh mmg sama. siap tak cam lg. hahah....tu la, kalau lunch je takkan nak bgtau kan. lain la aktivit mengabihkan duit ke mines tuh. kena la bgtau.

chik na : tu sebab dia lapar kot tu yg drop by. hehehe... kalau dia bagi bunga ye kot tak tido lena senyum sampai ke telinga kak mas. hehehe...

haru said...

so sweet..ahahaha..

mne gmba nia T_T

eiNa said...

wahh.. spotcheck lagi haa, tpi mmg best kan kalau asben dtg lunch sesama..
ehh alya serdang sblah mane kah?

AieZa said...

alahai.. cutenye kome.. hahaha.. aku leh terbayang ko ternganga terjerit kecil terkejut.. auuuuwwww... terjerit kecil gituu..

tp best gak.. i loveeee surprisess..

Ezzah said...

ohoooo...di serdang. ingatkan di putrajaya. ehehehheh.. :P

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

statement yang memang boleh pakai..
>> sebelum kawin.. sanggup jerr.. selepas kawin..??? kemanakah perginya kesanggupan itu..?a <<<

den raso sebab ekau nie dah nak banak.. nnt dia kena puasa 100 hari... inilah masa2 kecemasan yang dapat dia gunakan...

so sweett.. i like SURPRISE...!!

elani makrai said...

lama gila tak jenguk blog nurin n alya...

macam2 citer dah termiss out. takper,bole jer back track kan...

heheee kelakar la alya nie, mmg kaki tekejut eh? tapi best la dapat lunch sama....

alyyani said...

haru : ni bukan entry pasal nia ye. harap maklum..

eina : kar seri kembangan. rumah kat equine park depan jj equine :) eina ktne?

aieza : kecilkah jeritan aku? hahaha.. kuat gak kot. tp wan sudah menjangkakan nye. heheh..

ezzah : kat serdang je ade 2 anjung tau :)

jue : hahaha.. statement yg ada org sokong maknanya mmg semua lelaki gitu la kan?

masa2 kecemasan eh? setuju2!

nurin : tu la, nurin pun busy kan. blog still provate lg ke?

mmg alya ni kaki terkejut. mcm senang lemah semangat la. sikit2 je tekjut tau. heheh..

Elyn said...

heheh sesekali buat gini mmg seronok!!!

shah-ila-ain said...

haha...sonok lak aku bace entry ko kali ni....pandai gak hubby ko wat kejutan erkkk...kihkih....

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..bestnya..asben dtg jenguk..sweet sgt...

alyyani said...

elyn : tekejut nye lebih dr seronok. almaklumla, tak penah2. hehehe..

mel : mmg pandai. tak tercapai dek akal ku. eheheh...

ainey : ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in