nia @ playground

malam tadi balik lmbt. tak habis keje kat ofis, bawak pulak keje kat rumah. konon- konon nak siap kan cek 1 file. konon- konon... tapi tekak ni teringin nak makan spaghetti. nak buat takde bahan lagipun tak bape rajin.

konon- konon nak buat keje. nasib baik bawak 1 file je. selalu bawak balik ber file- file. tapi sebab tak larat nak panjat tangga, bawak 1 je.

so kitorg kua jap nak gi dinner. kua kejap je ye. tapi, end up sampai kat rumah kul 10 lebih gak. da dinner, gi beli ubat nyamuk. lepas tu beli barang kete wan. tah ape namanye. lepas tu beli sandal nia pulak. nia nye sandal dah tak muat. yang jadi balik lambat tu, sebab mata nia tertarik kat satu playground area yg berwarna warni. tanpa dioffer, terus dia berjalan ke arah itu. melayan la nia main kejap.

gembira rasa hati dia..

ok, nak gi main benda lain lak

mama, nak main ni

cubaan memanjat sendiri..

seronok sungguh nia main slide ni.

sekali dia tak mau turun pulak. bila didukung, mengamuk sakan nak main lagi. mama dgn papa mata da kuyu. papa lg penat, penat mengejar nia sana sini. kat level bawah astro ade buat booth gak. ade kids area tuk main lego. kat situ pun da stuck beberapa minit sebab nia nak buat blok kat lego tuh. abang astro bagi belon pun tak mau. nak gi main lego jugak.

lepas tu, pegi kat tempat kasut budak, dekat dgn toys area, tersangkut kat tmpt bear pulak. lepas satu bear, ke satu bear dipeluk nya. semua nak. tapi 1 pun nia tak dapat. sebab bear kat umah nia tak peluk pun. heheh...

gitu gini badan dah penat, kat umah sempat belek setengah jam je keje., mata da berat. nia da pun lena, penat sgt main sana sini.

13 comments:

mamashasha said...

kat JJ ke tuh alya? gitew le kalau bwk balik keje kat umah...mcm aku ye-ye lag berazam takmo bwk blk keje opis....2 hari lepas bwk jugak...terpaksa coz nk siapkan tender...hehehe....playground mmh colourful budak2 mmg xcited aje kalau nmpk....

amalina binti anuar said...

kngah t kat umah soh mak wat playground seblah umah tu. sng la nia nk main nnt ngan adik dia.

haru said...

kalu nk men palyground nia pi umah abg ek..umah abg ade gelongsor, jongkang jongket kolam ikn..bezz nia

alyyani said...

bed : kalau shasha ade ni, sure ko pun sangkut kat sini gak kan? shasha dgn playground kan tak dpt dipisahkan. ni kt jj la bed. aku suka playground dlm shopping mall. sejuk skit. heheh...

aku sejak ade nia ni jarang sgt bawak keje balik umah. sebab tau, takkan berjaya buat keje punye

ina : ini kalau mak tgk, mesti mak beli ni. nanti aku dlm pantang, mak nak set up kan play area tuk nia. bagi dia leka main.

alyyani said...

haru : yeke? tunggu kenduri abg haru kot baru nia sampai. bole? hahah..

fazilzura said...

kat JJ ker.. harus aku nk elakkan . kalau idak akil sure x nak balik huhuhuhu .. tp sekali sekala besh jgk terjah , tmpt tu nmpak bersih jgk ..

alyyani said...

fazilzura : ni baru lag kot. sebab last week pegi takde pun. tapi kalau besar2 akil tuh ade aktivit lain tepi tuh. lg menarik tuk dia main. heheh..

Ryn said...

siap balik keje haa...aku pn kadang ada bwk balik gak tp tgk nya 10min je..hahahaha...

hepi nia dpt main slide...bebudak memg suka laa playground nih...block tu tkyh ckp laa...sebb serlah kreativiti bile derang susun2...

NurShahFamily said...

pasni leh la nia dpt playground sendiri... kongsi ngan baby....

Chik Na said...

seronok Nia main playground ...usah kan yg kecik macam Nia tak mo balik...yg besar cam Faiz & Sufia pun kalau p playground susah nak ajak balik...

alyyani said...

RYN : HAHAH.. SAMA LA BEB, NI NAK BAWAK BALIK LG NI. KALAU TAKDE NAK HONEYMOON PANJANG BOLE JE TAK BAWAK. HUHU..

TU LA, AKU MENDAPATI NIA SUKA SGT BUILDING BLOCKS

NUR : TP KALAU NAK LETAK KAT UMAH SENDIRI TAKDE RUANG DAH. HUHU.. IMPIAN TUH :)

CHIK NA : YEKE? MMG NALURI BUDAK. TIADA MASALAH, INGAT WARNA WARNI, NAK MAIN JE KAN?

amalina binti anuar said...

tu la bg nia main playground jer. xda la ssh nk ngadap dia jer. bg dia main puas2.

alyyani said...

ina : ha'ah. gitu la kan..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in