aksi- aksi nia di kedah

masa kat kedah, nia kembali ke perangai masa dia baby- baby dulu. tak mau kat orang. kena pancing dengan kucing baru dia mau. selain wedding yang aku pegi aritu, aku jugak sempat jadi wedding planner kepada adik ipar aku. syok dapat involve dalam wedding ni. aku suka. excited! nanti aku cite detail. nak share gambar- gambar nia yang sempat aku snap sepanjang kat kedah.

gambar ni diambil masa balik dari wedding pa'e. bole tak dia posing camni dalam pada lidah baru lepas tergigit itu. confuse jap. mcm tak sakit je padahal lidah tu masih berdarah lagi.

sampai je rumah, bagi nia main dengan basikal maksu dia. suka dia naik atas basikal. tak mau turun. nia takde basikal sendiri lagi. nanti mama belikan ye. tips dari ibu damia, nak alih kan perhatian dia masa dalam pantang nanti, bole beli kan basikal. :)

ni masa aku dgn adik ipar aku kat tmpt mak andam nak tgk baju utk wedding adik ipar aku nanti. nia tak suka gi tmpt mak andam nmpk nye. takut tgk banyak patung kot buat dia rasa tak selesa.

ni pulak, masa kitorg dah nak gerak. biasa la, kalau nak balik tu, banyak benda nak buat. nak packing barang, nak siap kan makan minum nia lagi. nak make sure takde yg tertinggal. bagi la kat adik ipar aku jaga. tp nia tak mau gak. sekali dia letak terus nia dalam kete, terus senyap. lama lak tu dok dalam tu sementara nak tunggu gerak. punye la tau nak gi bejalan.

note : kepada pencuri- pencuri gambar nia, yg jadikan muka nia sebagai profile pic or wallpaper desktop, nia mintak bayar royalti! hahahah........ pencuri- pencuri itu merujuk kepada adik beradik aku ye. harap maklum :)

23 comments:

mamashasha said...

suke aku tgk mimik muke nia....nampak dia dah beso...yelah tahun ni 2 tahun dah pun...heee peel takmo ngan sesape tu mmg geng sgt le dgn shasha...payah nk bergerak....umpan mcm2 lambat tol engine nk panas.....lg satu bab nk g jalan tu pun sama....tau aje diorg ni bile nk keluar....shasha kalau dah siap mesti tak sabor nk naik car dah....selalunye aku siapkan dia last sekali...kalau tak...haruuuu...

alyyani said...

bed : itu la bed, aku tgk, besar dah nia. bila da jumpa shasha tau la aku yg shasha sama taraf dgn nia pe'el nye. warm up nye lama sgt ye.

bab jalan sama ye. gitu la. kalau kat umah sendiri pun sama, bila da siap cepat2 amik kasut soh aku pakai kan. ko selalu siapkan dia last kan, aku lak siap kan dia dulu kang nak mandikan dia, abis basah balik baju aku. besar skit bole tuka style ko.

panjang lak aku komen, ko tak tido lg ke? ke mmg selalu tido lmbt?

mamashasha said...

heee tau takpe..kang dia beso sikit ko wat style aku pulak...tp nye bepeluh la pulak...ni aku temankan shasha layan cd hi5 dia sambil diselang selikan dgn membaca & menari....kejap tadi masa aku on laptop dia pun sibuk g ambik laptop dia...sabo jelahhh...asyik nk meniru aje....baik perbuatan mahupun perckpan....selalunye kalau aku baring jugak & zzzz dulu...shasha main sorang2 tapi hari ni papa dah tido takkan aku pun nk baring takut jugak shasha ambik something yg bahaya or terjatuh ke.....panjang aku komen ni...aku kononnye nk post n3 tp dah hilang mood sebab shasha asyik tutup laptop ni...biase arrr nk kan perhatian aku.....main dgn dia....nia dah tido?

alyyani said...

bed : ko tau, aku dari kul 9 lebih tadi dok buat posting ni. masa tu dia da tido tapi tejaga then sedar aku takde. ape lagi, meraung la. sudahnye tak tido. sama kes mcm shasha gak. nak kan perhatian. main bukak tutup laptop gak. sendiri punye taknak main kan? shasha pun ade ko belikan aritu kan? nak gak yg kite punye. jenuh gak la td. nia da stgh jam tido. lmbt gak shasha tido eh. kalau gitu, lambat ke dia bangun?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

2 aksi nia di atas sangat lah menarik.. memang sangat cute la nia nieee..

LYaFRINA said...

waaa... dabommm la ank dara ni sorang... Ermmm blh k tarik perhatian dgn basikal baru?????
hehehehe...

Reena said...

comel nia nie....memang cute sangat...bergaya jugak..dah besarkan..senang la mama nanti..nia boleh tolong mama jaga baby kan...

Elyn said...

makin pandai posing nia ni aku tgk!! ngikut ko ek?? hehheeh

Nana Aziz said...

ala cutenye nia wat aksi mnja...hee..ariana jenis xnk ngn org gak. tp mule2 jela. lebih kurang sejam br la leh join ngn org lain..hee..

alyyani said...

jue : susah nak amik gmbr nia skang. tu pun sebab dalam kete tak leh gerak kemana :)

lya : hahaha... tah la. budak kan cepat boring. tp antara gadget yg wajib ade tuk budak2 kan? kena la beli gak

reena : harap begitula reena. nak aja nia jd independent sikit. bole ke? :)

elyn : ewah, ikut aku ke? aku takde la pandai posing beb. huhu...

alyyani said...

nana : lebih kurang sejam kira ok lagi tuh, ni sampai 3 malam duk sana tak mau kat org gak ape cite. huhu..

nome said...

comel...comel...cam tau2 je dia hampir menjadi kak long...tu yg nak manja lebey...ikutkan je alya...cian dia...

fazilzura said...

amboi .. manje nye posing nia kali ni ...

** beb , aku pun ada jgk 'pencurik' cm ko ado tu .. heheh masing2 jd kan akil wallscreen diorg ..

alyyani said...

nome : aku ikutkan je me skang ni. nanti dalam pantang, nak dukung dia pun tak leh kan?

fazilzura : hehehe..sejuk perut tgk jap.

** ade gak? tu la pasal, kadang aku tgk gmbr nia merata- rata. hehehe..

ibu damia said...

lagi satu tip alyya...jangan beli sekrang...beli time2 nak dekat due...masa tu tak lah dia nak berkepit ngan kita jer....

p/s: nia makin besar makin comeyy dan ayu....selalu practice kan Nia pakai skirt , gaun dan pin...insyallah...nanti besar nampak lebih feminin...(tu ayu lah tu)

Chik Na said...

k.mas suka tul tengok rambut nia masa pakai baju hitam tu...cute je...sepit rambut can tu... ayu sangat

Anonymous said...

cute sgt baju nia kaler itam putih ni..geram tgk anak ko nih aly..

isha said...

weh..slh t'tekan Anonymous..hehe..ko kenal aku kan..aku pengikut setia blog ko weh..

alyyani said...

ibu damia : yeye! tips itu mmg akan alya ikut sebab budak cepat boring kan?

p/s - nia ni mama dia suka pakai kan jeans. hehe.. tebalik dgn ayu :)

chik na : baju tu nia dpt masa bday nia. :) skang rambut nia kena sepit, kalau tak, tak nmpk mata. hehe..

isha : weh, pengkut setia blog aku ke? heheh.. terharu aku weh, mane bole aku tak kenal ko. kembar paling cun dalam ukm. :D

izzahazfar said...

kak...syok nyer amik gambar anak biler pandai posing....msa zah g jakarta ada sampai satu masa tu...zah terpaksa pegang muka akmal bg nengok camera...huhuhu.....

nia ni umur berapa ye kak...?risau la akmal dapat adik...dia makin manja skrg...

[I][T][A] said...

Sukalah tengok pic nia yang first tu... nampak cute sangat...

~chekuna~ said...

comelnya nia... so feminin..
dah nak jadi kak nia tu..:)

alyyani said...

ita : susah nak amik gmbr dia skang. tu pun nasib baik dpt capture :)

chekuna : kakak nia ye lepas ni :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in