wedding @ rembau

ahad lepas kitorg berjaya jugak ke rembau memenuhi undangan kenduri kahwin kawan baik wan masa keje klang dulu. memula mmg tak terfikir pun dapat sampai ke majlis ni disebabkan keadaan wan dgn nia yang masih sakit. serba salah jugak tak pegi, sebab masa kitorg kawen, kawan wan ni turun ke perak. siap bagi present dapur gas lagi. ingat tu! (yela, sebab besar sangat hadiah dia kan)

tapi entry lepas aku bagi tau, yg nia da sihat sepenuhnya hari ahad tu, cuma bergantung pada wan dia larat drive ke tak. tapi wan cakap, dia pun da ok skit & serba salah kalau tak pergi, maka kami tiba di majlis lebih kurang jam 2.30.

kemah pun dah lengang so senang nak makan. tapi kami dipelawa makan kat meja khas tak payah amik buffet dgn ade lauk extra. rezeki! aku je la yang makan dengan berselera nya sebab lauk pauk negeri sembilan, masak lemak daging, ikan bawal masam manis dgn udang tu yang buat aku berselera. wan aku tak bagi jamah banyak, kang muntah pulak. lain pulak jadi nanti. jom tgk gambar sekitar majlis.

masa kitorg sampai, pengantin baru nak makan beradap..kawan wan, azraai dan isteri nya azriah

nia yang da sihat. tapi aku tak bagi dia makan lauk kenduri. nia makan biskut je. lagipun nia da makan bubur sebelum kua umah.

acara potong kek oleh pengantin..

dapat makan kat meja khas. lauk pauk yang sangat sedap. dapat makan kek pengantin lagi tu :)

wan yang makannya perlu dikawal. kalau tak, dia curi limelight pengantin pulak. kalau dia sihat ni, habis sepinggan udang tu kot.

bagi nia makan kek, kita nak suap dia tak mau. bila suap sendiri abis comot mulut dgn baju

bergambar kenangan bersama pengantin sebelum balik. tahniah & selamat menempuh alam rumahtangga kepada abg azraai & akak azriah

on the way back. time ni wan dah start loya- loya. tapi masih bole control lagi. nia landing kat belakang setelah penat..

note : weekend ni kenduri kat muar pulak. patut ade 1 kat penang, tapi tak pegi la..

21 comments:

amalina binti anuar said...

cntik nye tema kaler pengantin nie. hijau nye cantik. muka nia penat berjalan.

mamashasha said...

sempat lagi g kenduri ye alyaa.....hehe

ibu damia said...

wan ngan nia tak sihat pun sempat lagi gi rembau yer...ah ah ayu pun suka bagi hadiah dapur gas kat kawan2 pengantin baru...weekend lepas pun ayu ader attend kenduri kawen gak...hujung minggu ni pun ader lagi...nampaknya penuh ngan undangan kawen jer lah.....dan hadiahnya pasti dapur gas....

Az Rina said...

dah dapat dapur gas tu mesti rajin masak kan, hehehe..dalam sakit2 pon sempat memenuhi undangankan..

fazilzura said...

wahhhhhhh meriah betui ..

** colour2 nye cm ala2 adik aku kawin kat n9 dulu

nome said...

ala ciannyer wan ngan nia...hope dua2 cepat2 recover...ko pun jgn loper jaga kesihatan...x sabar nak jmpa ko ngan nia lagi

Nana Aziz said...

pengantinnya sgt ijou..aku suke that kaler..hee..lauknya pun cam sedap..hehe..

korang sempat lg berjalan wpun xsehat ek. klu pengantin 2 tau korang xsehat pun blh lg pegi mjlis dorang, mst dorang terharu..hehe..

weh, aku ade satu soalan. hehe..kat mn nk cari mee udang kat area serdang, bangi nih. aku teringin nk mkn ni..huhu..help me!!

Ezzah said...

hia dah makin sihat ye? hopefully dia kembali aktif ye! :)

alyyani said...

ina : aku kan mmg suka ijau. lg la teruja dgn pengantin. baru sihat da dibawak ke rembau.

bed : serba salah kalau tak pegi bed. padahal da sms kat azraai tu. tp cam tak sedap, kena pegi gak. tu yg tgk nia sihat, terus bole pegi. wan je ala2 tak ok..

ibu damia : kalau ayu suka bagi dapur gas, alya suka bagi boiler or comforter. mmg banyak betul kenduri kawen bulan ni kan?

rina : rajin ke? tak la rajin sangat. hehe.. kawan baik, tak boleh kalau tak pegi rina..

alyyani said...

fazilzura : mmg meriah. cuaca pun baik. yeke? tah2 org n9 ni suka ijau kot eh?

nome : thanks nome. 2 2 da sihat skang ni. aku lagi la tak saba nak jumpe ko! dah bayangkan cmne keadaan nye nanti. heheh.. nia pun aritu tak sempat nak mesra2 dgn leesya. :)

nana : ijau kaler kegemaran aku gak. mmg diorg terkejut dgn terharu la tgk kitorg dtg. siap peluk2 bagai. punye terharu nye tuh..

alamak, ko ngidam mee udang eh. aku tak jumpe lagi la kat area sini katne. nanti aku tolong tanya2 kan. saba ek..

ezzah : tq aunty ezzah!

JMR said...

cutenyer nia mkn kek tu..

alyyani said...

JMR : tq2! cute tapi comot! ;)

Gieyana said...

cantik pengantin..muka ko pon berseri2 yer Alya..:)

Jiey^Mien said...

dalam tak sehat tu sampai ke rembau ko bwk wan ly..
=)

izzahazfar said...

tak sihat g?cian akak n suani...niapun ye....semoga semua lekas sembuh ya!

alyyani said...

gie : berseri ke? ko bia betul. tu muka tak cukup tido + kepala berat gile tuh. tapi gagahkan jugak ke rembau :D

jiey : sampai jiey, demi kawan yg sanggup datang masa kitorg kawin dulu.

izzah : zah, kami semua dalam keadaan sihat sejahtera. harap begitu la sampai bila2. amin..

Elyn said...

dalam tak sihat ko sempat redah berjalan ek!!

alyyani said...

elyn : demi sahabat! cewah, poyo nye statement ye. hehe..

azyyati anuar said...

pengantinnye sgt la tinggi...congrats yer...

nia muka cam mama dah....tp mama ckp hidung cam papa nyer...aku no komen...hahaha....yg pasti dahi jendul nia cam aku...

ppb_ppkp said...

tq allyani..salam maal hijrah buat ko n family gak

alyyani said...

along : pengantin lelaki je tinggi. yg pompuan tak tinggi sgt pun.

nak gak bab dahi jendul tuh mcm maklong. amik la..

imah : sama2 kite imah :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in