sama dan serupa

semalam kawan baik aku masa sekolah telah mempublishkan gambar aku masa kecik kat fb. bila aku tengok tak terucap dengan kata- kata bila tgk muka sendiri masa kecik. kenapa? mmg nia klon aku la rupanya.

kalau biasa dgr org cakap je especially sedara mara la sebab diorg tgk aku membesar kan. "mmg sebijik muka ko dik". gitu- gitu la. aku tak nmpk pun muka aku dalam muka nia. cuma tang mulut je kot. heheh..

tapi bila tgk gambar yg kawan aku tolong scan kan then upload kat fb aku, mmg tekejut aku. (kitorg mmg tukar gambar masa dulu. dah kawan baik kan. aku pun ada gambar masa kecik dia. sebab kitorg banyak sgt gmbr masa kecik). oh gambar kat atas tu masa aku umur setahun lebih masa raya.

balik rumah dengan excited nye tunjuk kat wan. wan pun sengih- sengih cakap mmg sebijik! aku cakap la, semua sama, hidung je ikut papa. dah begaduh part hidung itu. hehehe...

sama kan?

note : terharu bila member aku tolong scan kan & editkan gambar aku tuh. tq ekin!

29 comments:

Ezzah said...

a'ah la alya...mmg sejibikkkkkk muka alya!! :)

Az Rina said...

memang same2 cutelah..anak mama lah katakan, ye tak..

cik mas said...

hehehe.. mmg samala alya..

alyyani said...

ezzah : heheh.. tu la, tak sangka pulak sama sgt.

rina : mmg anak mama. papa jgn jeles ye :D

cik mas : hehhe.. nanti nak tgk anak cik mas cam muka sape lak :)

LYaFRINA said...

waaa alya... serius.. mmg sebijik la... mmg 99% nia ikut muka alya..
tp kn, kbiasaan kt dgr kalo ank pompuan ikt muka ayh.. ank llaki ikt muka mak.. tp.. skarang mmg tbukti.. fakta tu xleh dguna pkai kn???

Alfidah said...

a'ahlah alya..samalah..mmg sebijik muka alya..tp adriana org kata ikut muka papa dia..bukan ikut muka mama dia..tp selalu sy kata muka ikut papa..warna kulit jea ikut mama..hehehe..

zura@iwan said...

mmg ada iras2 ea....cute2 la....

alyyani said...

lya : memula nmpk nia lebih pada papa dia. tu yg mcm bila org ckp muka nia mcm alya tak de nak pecaya. tp bila tgk gmbr, tekejut habis. heheh..

fidah : heheh.. adriana mcm papa ye? betul la fakta yg anak perempuan muka mcm papa. tp alya ni tebalik. :) mcm alya muka sebijik mcm mak alya..

alyyani said...

zura : seiras kan :)

mamashasha said...

kat mana tumpah nye kuah alya...dah ko acuan nye...dah tentu serupa kan...mcm aku la sekali tgk takde rupe aku tp kalau sedara mare sumer ckp muke shasha mcm muke aku kecik cuma mata je tak sesepet shasha...hehe

Nana Aziz said...

a'ah la aly..ade iras ko. cume hidung je lain skit..hehe..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Ya Allah.. memang sebijik laa..nak tanya la.. Nia rapat ngn sapa ekk..? macam? biasa org kata berlawan.. kalo anak muka mak, anak rapat ngn ayah.. Nia..??

alyyani said...

bed : shasha tu sekali pandang aku da nmpk iras ko tau. jumpa live aritu mmg sah la. jiwa sentimental pun sama gak. hehe..kalau adik nia ni girl, 2 org la klon aku :D

nana : hidung lain? papa nia, take note! :D

jue : mmg tekujat tgk gmbr ni jue. heheh... hmm..tak tau la fakta tu betul ke tak jue, tp nia rapat dgn mama dia gak. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ah ah lah..nampak ader iras.....tapi tak semua part lah...kena lah juga ikut acuan muka papanya jugakkan...

~chekuna~ said...

alya...mmg iras la... sejibik...:)

fazilzura said...

FOTOCOPY beb ...

alyyani said...

ibu damia : kalau org belah kedah tgk, cakap macam muka wan pulak. tah la. tah2 kitorg be2 ni muka sama kot masa kecik. hehehe...

chekuna & fazilzura : like mother like daughter ye :D

shah-ila-ain said...

ohhhh anak omak rupanya nia nie erkk..haha....comeiillll....

Chik Na said...

ha ah sama sebijik...kata orang macam "cut and paste"... k.mas tak sabar sabar tunggu nak nengok can ne la rupa si kecil dlm perut alya tuh

alyyani said...

mel : mmg anak omak la nia ni. tu yg nak melepek kat mak je. huhu

chik na : cut & paste ek k.mas. heheh.. sy pun tak saba k.mas, aritu masa 3d scan, mmg sama mcm muka nia masa dok dlm perut nih ;)

ainal said...

dh name pn mak dgn anak kn, xkn la x same plak ye x, mstila slg x tumpah antara sa2 same len, huhu.. so, aku tau la camne muka nia ble die umo 27 thn nnt! hahah..

alyyani said...

ainal : cun mcm aku la kan? hahahah...

ainal said...

cun la, klau x cun xkn abg wan nk! hahah..

alyyani said...
This comment has been removed by the author.
Jiey^Mien said...

sejibik sejibun ly..
panas tinger wan neh..
:P

alyyani said...

jiey : hahaha.. sulu masa nia baby, tinge aku yg panas. skang? ;p

nome said...

wahhh seiras la..especially tang tocang rambut tuh..

alyyani said...

nome : tocang pesen gitu je yg paling sesuai dgn rambut aku dgn nia kot. hahaah..

amalina binti anuar said...

weyh sebijik weyh muka korg mase 1tahun. aduhai tegelak ina tengok nyer.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in