double celebration..

salam maal hijrah kepada semua. semoga tahun baru memberi azam dan semangat baru kepada kita semua.

kalau cakap maal hijrah, mesti la teringat lagu nasyid yang selalu kita nyanyi time sekolah dulu kan? 1 muharram detik permulaan.... lepas tu ending yang paling best, kita sebut, HIJRAH! hehehe..

dalam pada tu, malam tadi, pasukan bola sepak malaysia telah meraih emas yang pertama selepas penantian selama 20 tahun. syabas kepada pasukan bola sepak malaysia & jurulatih nya. kami bangga dengan kesungguhan korang. aku rasa diorg main all out semalam sebab aku tak rasa boring pun tengok 90 minit game tuh.

dalam pada kita terutama aku yang tak penah amik port pasal bola sepak tu, (yela, sorang pun tak kenal dalam team malaysia tuh) tak ketinggalan mengikuti perlawanan akhir malam petang semalam. sangat enjoy tengok bola semalam. mmg rasa semangat 1 malaysia la. cayalah!

penyokong cilik yang turut sama menyaksikan perlawanan semula. banyak terganggu sebab dia dok blocking tv. ish2...

15 comments:

armouris said...

tahniah Malaysia!! hati-hati jangan tercedera semasa bermain bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

mamashasha said...

Hehehe masa gol smlm shasha pun melompat mcm papa!!!tahniah to malaysia team harimau muda!

NurShahFamily said...

mmg susah nak percaya tapi tu la kenyataan hehehe ... terasa bangganya jd rakyat malaysiakan hikhikhik ... ank dara yg comel nia pun minat bola ker????
sampai panjat2 hapy

alyyani said...

armouris : rasanya yg paling teruk injured semalam keeper vietnam kan? tp tetap tak mau kua padang. ish2..

bed : nia lak, tak tau ape yg kitorg sorakkan. dia join2 tepuk tangan gelak2 je la. masa gol tu aku siap dukung nia lg punye happy. poyo tak? hahah..

nur : kalau ikut game smm, malaysia perform kan? eceh, macam tau je cmne team malaysia main sebelum ni. heheh.. anak dara nia tu nak attract mama dgn papa dia nye attention la tuh. hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehehe...layan bola gak yer alyya ni..siap Nia pun sibuk2 kat depan TV gak...

maaf ler...ayu ngan hubby bukan kaki bola....padahal semalam dah ternampak channel perlawanan bola tu, tapi ayu buat donno jer...hubby cepat2 nak gi masjid, ayu lak cepat2 masuk dapur masak..

tahu malaysia menang pun tgk dalam FB...

btw congrat Malaysia.....

Gieyana said...

Salam Maal Hijrah yer..mmg sonot la team mesia psl menang kan!

lamkasorous said...

kau tngk bola kau bc x doa akhir ngan awal tahun????

zura@iwan said...

slm maal hijrah..

weii...aku pon smlm lyn bola ngan laki aku...smngt giloss tgk arr....mmg x sia2 aku tgk bola smlm..kekeke..

amalina binti anuar said...

nia amik tiket dok kat sit dpn tu. tu pasal la dok dpan tv tu. hehehehehe.

mamashasha said...

Sama mcm laki aku punya le suke melompat2 seronok punya
Pasal.laki aku kata diorg main bagus mlm tu compare
game dgn laos. Aku pun suka tgk bola tp mlm tu
Aku smpi umah dah minit2 terakhir..

ainal said...

nia, jgn tngok tv dekat2, nnt kene mewarisi penyakit keturunan plak.. heheh..

alyyani said...

ibu damia : oh, hubby pun tak layan bola, ayu lagi la kana. kite ni follow je wan. hehehe..

gie : salam maal hijrah tuk ko gak. mmg syiok! rasa mcm 1 malaysia we unite masa tuh

akmal : wei baca la! tau la korang gi masjid. kat umah bole baca gak kan.

zura : salam maal hijrah tuk ko gak. yela, tak sia2 tunggu 90 minit game, berbaloi baloi!

ina : nia tiket tak bayar tu pasal siap nak panjat- panjat tuh

bed : bed : kalau sampai minit2 terakhir pun ko sempat tgk goal tu kan? sebab da nak abis baru score. sape yg konon balik awal, amik cuti tuh, mmg poyo la. hehehe..

ainal : aku bagi nia makan carrot dgn tomato banyak2. tak nak la nia join the club gak. hahaha..

Nana Aziz said...

salam maakl hijrah & thniah 2 pasukan malaysia..amboi nia, semangat tul nengok bola ye. siap block mama papa die nk tgk tv 2..hee...

nome said...

wahhh...peminat cilik nih..siap panjat2 meja lagi ko....mmg fanatik nih! ekeke...

aku pun soker beb bab mesia lawan aritu..bangga sampai kembang montot aku setaman...yelah, dah 20 thn mesia x menang camtu...haruslah kita berbangga kan! thumbz up to mesia team!

alyyani said...

nana : salam maal hijrah tuk ko gak. mmg ye, dia lak sama excited tgk kitorg excited :)

nome : hahah.. skang mmg gitu pe'el nye. cita yg dia suka, dipanjat nye la.

mmg bangga sangat!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in