cuti 'panjang' kami

lari dah target aku bulan ni. bulan ni azam nye nak anta 1 post 1 ari. tapi 2 ari aku miss. kemanakah kami? bukan balik kampung pun. holiday? jauh sekali. ade je kat rumah. tapi memanfaatkan masa ber-3 bersama.

jumaat, aku dgn nia je the whole day memandangkan wan pegi workshop. malam baru kitorg kua dinner. ade 1 western restaurant baru bukak, tak penah try lagi. sedia maklum kitorg ni suka makanan barat. ;p

ape ke nama restaurant nye. Top 1 kot. our meal.

nia yang khusyuk makan. muncung da sama macam muncung mama tuh. heheh..

sabtu pulak, sepatutnya ade wedding kat muar, tapi aku rasa mcm tak sedap perut nak jalan jauh. tapi dalam tengah hari, masing- masing dah kebosanan. lepas Zuhur, wan ajak beli barang baby kat SOGO. tetiba lak perut ni tak rasa stress. bole? hahaha... kitorg sampai SOGO dalam kul 2.30, terus pegi lunch.

wan nak makan secret recipe, tapi penuh masa tuh, so makan kat food court je la. nia pulak buat hal masa kitorg makan. mood dia tak bape elok lak aritu. nak bedukung je. tak pun nak dilepaskan je. dah la org ramai. bahaya kalau nak lepas kan dia. akhirnya kitorg tak beli barang baby pun, tapi kitorg beli barang kitorg je. hehehe..

kat tepi food court sogo kan, ade waterfall. nia yang buat perangai tu, papa dia bawak dia tgk fish. teruja dia..

muka budak yang bad mood.

setel kat sogo dalam kul 6, terus ke bangi teman wan potong rambut, lepas tu singgah secret recipe bangi nak dinner tapi menu yg wan nak tu tak available lak. pegi pulak ke jj equine, takde jugak. sudahnye dia tak mau makan kat SR. ngidam gamaknye ni. kalau dah ke JJ equine, kemana lagi kitorg dinner kalau tak ke Kenny. :)

our meal..

nia makan spaghetti hingga menjilat jari!

ahad pulak, mmg seharian tak kemana- mana. memandangkan cuaca mendung lepas tu hujan. mmg rehatkan diri kat rumah. rehat tak buat ape2 keja umah pun. kecuali masak tuk nia je. malam kitorg ke padang dinner.

nia dan makan mmg tak dapat dipisahkan..

note : nama je dok umah, tapi makan tetap kat luar.. :)

22 comments:

nome said...

walllahhh...sodapnyer korang berjalan..manyak syiokkk ooo...aku soker part korang mkn kat luar tuh...walaupun dok kat umah, tp wajib ler mkn diluar...barulah nikmat...besh oooo!!!

alyyani said...

nome : hahah...alasan makan kat luar tak larat nak masak. bole? hehhe.. or tak bape rajin nak masak. :D

miemiey said...

cedapnya memakan kat luar....kan begini selaulu best kan....

fazilzura said...

amboi2 .. mak yong...
sempat jgk ko terjah SOGO yek .. sure ramai org kan kan .. aku kompom maleh .. rela laki aku g seremban .. tp aku lepak di kelana jaya jek.. sihat

NurShahFamily said...

wah wah wah ... seleranya ank beranak nie makan hehehehe ....
terasa nak join lak ...

ibu damia said...

makan puas2 apa yg nak dimakan, nanti dah berpantang dah ak boleh nak makan lagi yg best2 ni...kata org lah.....


wah2...memang ngidam tu agaknya...western lagi...nia pun bersemangat jer makan...baguslah kecik2 suka makan.....

LYaFRINA said...

AHAAAA....cuti sakan.. ooo pndai buat alsan beli brg baby erk.................

~~> btl la kot... wan tu mgidam.... nsib baik mknanan y sng dpt... kalu x nayaaa....

Ryn said...

minggu cuti kali ni asik mkn mkn mkn dan mkn...hehehehe....

saper yg ngidam ni, gigih nak mkn SR gak tuh...

kata nak soping je terus tak stress eh..bagus2...hahahahaha...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

tgk pics nia yang last pics tue.. nampak macam dah chubby jer laa..

elani makrai said...

haha biasa la tue alya...
nurin pon sama, klu dok umah sabtu ahad pon susah sangat la nak masak. hehee klu mak mertua tau nie mesti dia reject nurin awal2... haha sebab tak masak tok anak dia kan? hehehee

tapi susah kan, ammar lak klu dia terjaga nurin tak der kat sebelah, nangis lak. time tido dia tue la klu bole nak rest jap. huhu jawab nyer dapur kat luar la haaa haaa...

p/s : larat lagi jalan2 sini sana... baby suke jalan tue sbb tue tak stress pon perot haha. stuju tak?

Chik Na said...

seronoknya makan makan kat luar... K.mas lak asyik makan lauk kenduri je minggu nih...

mamashasha said...

alya...aku pun lebih kurang ngan ko cuti yg panjang dihabiskan kat umah & g umah makcik aku je...hari pun mendung je weekend baru ni....mkn kat luar eh?jauh betul korang berjalan ye....bile la aku nk terjah sogo ni???nia mkn tak henggat tu kecik2 cili api!!!

KIRIS's mom.. said...

wa..syoknyer..makan kt luar jerk.. rindu rasanya nk mkn kt luar.. kat sini.. nk mkn luar bpk2.. kot nak pun kebab or pizza la.. lain2 kang.. tk kene tekak lak.. huhuhu.. time2 ni la nk ada kt msia ni.. syurga makanan!!

alyyani said...

mimiey : skang ni, mmg selalu begini.. :) tp takleh la selalu kan :)

fazilzura : memula aku ingat wan mcm main2. rupenye sampai gak kitorg ke sini. nasib jalan tak jem. tp umat dalam sogo tetap jem beb.

nurshah : balas dendam dah last week masing2 takde selera nak makan sebab sakit. so papa nia dgn nia balas dendam. :)

ibu damia : yela, lupe lak nanti pantang, banyak kena sekat. 100 hari lak tu kena pantang kalau alya ni. nia tu skang beselera makan ape saja. tp tetap kena pantau.

lya : this week cuti panjang lagi, next week pun kan? :) nak survey2 la konon nye. tp tak tebeli pun :) rasanya dish yg wan nak tu, da takde kot, since 3 SR takde menu tuh.

alyyani said...

ryn : itu la ryn, balas dendam gitu dah last week masing2 lemau sakit2 semua kan.

wan yg ngidam. aku kalau da masuk SR tu mesti nak makan kek, tp tak kesampaian la. heheh..

pompuan dgn shopping mall tak dpt dipisah kan. hehehe..

jue : weekend ni jue tgk nia live ye :). chubby, tp rendah je. ;)

nurin : sebenarnya kan, dlm fridge pun mmg takde barang basah. ade barang utk masak makanan nia je. ok la tu kan, alasan kukuh makan kat lua. tp wan tu lately, selera western, kite ni mana la reti masak. heheh.. alasan kuat gak tuh :)

sama la kite nurin, kalau weekend ni, perangai diorg ni lain macam. asik nak bekepit je kan. angkat bontot je da nangis. ish2..

p/s : tu la, nia pun da ikut mcm mama dia, tau nak gi jalan, terus amik kasut dia tau. baby dlm perut ni da train awal gak. heheh..

alyyani said...

chik na : teringin gak cari nasi minyak. insyaAllah new year ni dpt la makan. :)

bed : yela, kalau dah mendung tu, nak jalan pun kureng. tp bosan gak kalo melepek kat umah je. ko mesti selalu gi area shah alam dgn klang je kan bed? tu la dia, tapi aku tetap control gak tu, tak nak bg dia makan sebarangan.

kiris's mom : la yeke? dengar pun kesian. so mas ni, all the time masak je la ye? takpe2, kaseh makan air tangan mama dia je kan ;)

KIRIS's mom.. said...

alya.. camtula gamaknya.. dok kt tmpt org ni la br nak berjinak2 ke dapur..huhu...selama ada kt msia dulu..weekend je la pun masuk dapur.. skang ni..ngn pizza2 pon la homemade..hahah..
btw.. kt msia mas stay kat puchong prima.. so, kalau balik bercuti mmg ada kat puchong for a week.. lain2 masa kat kg muar n melaka.. :)

izzahazfar said...

kak..hhehehe...hujung tahun buat zah pun dah malas ke dapur..hahaha..maklumlah mood cuti2 malaysia dah bermula...

sonok kan kalau hari2 keje 4 hari jer...hehhehe tak sabar bercuti...

zura@iwan said...

owhhh korang sklrg suker western ek...aku suker jugak..tp jarang la mkn. hikss...

best kan manfaat kan cuti bsama2 org tsyg...

shah-ila-ain said...

hamboiii ko alya dok masuk blog ko nengok korang nyerr menu westenfood jerr...badan slim gak kan walau pekene keju n cheess tuhh...jelous aku tau..pasal laki aku nie tekak dia tak mau mendealah tu sume...kalau kuar mkn pun carikk nasii jerr huhu...

* nia dah mcm ain kejernyerr kalo p memane jalan dan jalan...haha baru tau penangan anak tgh kemarok jalan nie...jenuh ko..haha..

Elyn said...

jalan selagi daya beb..... kang dh beranak 2 bulan ko kene kuarantin ekekeek

alyyani said...

kiris's mom : laa dekat puchong prima? dekat la.bole la jumpa nanti :). waa pizza pun homemade. mmg da terror masak la mas ni. alya je la, skill masak, makin berkarat. :)

izzah : zah lagi best, nak gi over sea lagi. lg la tak saba rasanye kan? enjoy your holiday ye :)

zura : sekarang? kitorg mmg dari dulu minat western. nak masak tak bape, makan lua je la. heheh.. ha'ah, mmg best.

mel : ish, mana slim nye. ko lagi slim lah. nasib la selera aku sama dgn selera wan. kalau tak, susah gak. skang da sama dgn selera nia lak :)

** mak borek anak rintik! hahaha...

elyn : betul beb, selagi daya, aku melangkah dan makan. hahah.. lepas ni kena pantang..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in