cousin's engagement

hari sabtu lepas, adalah hari penting bagi sepupu aku iaitu ayu izuanti a.k.a along. along telah selamat melangsungkan pertunangan dengan rohaizad. insyaAllah majlis mereka akan berlangsung pada bulan october tahun depan. ok, along ayu da selamat, tinggal along aku je, along azy.

majlis berlangsung pada waktu tengah hari. walaupun hujan on off, tapi majlis berjalan dengan lancar. mmg meriah. siap ade lagu lagi macam org kawen. khemah dihias cantik. ade pelamin, bilik pengantin mmg macam bilik pengantin (rugi tak snap pic). makanan kampung yang sangat best! style org negeri sembilan, memandangkan maktam a.k.a mak along, orang negeri 9. ada asam pedas, pajeri nenas, gulai daging, pecal, sila la pilih. mmg best!

kitorg sampai along da selamat bertunang, time makan. sepatutnya plan nak pegi awal, tapi tula, ade je hal nye. ape2 pun kitorg sampai gak kan? to along & izad, tahniah atas pertunangan, semoga kekal hingga ke jinjang pelamin dan seterusnya hingga ke hujung nyawa.

star of the day : ayu ni mmg fotogenik. posing camne pun mmg cun. tambah bila dah make up & dihias cantik, tambah ayu gitu!

hantaran dari kedua- dua belah pihak

bergambar dengan opah kitorg & makcik- makcik kitorg (sebahagian)

cincin dijari menandakan saya sudah berpunya

wajib la bergambar dgn 'pengantin'. takleh nak rapat, perut blocking. heheh..

lagi satu gambar wajib - dgn nia. heheh.. nia biasalah, amik masa nak warm up.

bergambar dgn family pulak. introducing. soon to be the new member of the family, en rohaizad a.k.a tunang ayu, belah kiri tuh. muka diorg sama, tu yg nmpk mcm adik beradik tuh.

lagi sekali dgn sepupu sepapat. tak complete gak ni. ramai dah balik. close up tunang along ayu.

note : dalam pada ramai- ramai tuh, wan telah berjejak kasih dengan member dia. yang sama- sama recording demo tape dulu. refer kat entry nih. rupanya, kitorg ni sedara gak. kecik nya dunia. masa jumpa tu diorg baru kawen, so mmg ingat la wife dia yang polis tuh. mmg ada gaya polis.

11 comments:

oYa said...

auchak auchak tomelnya dia...huhuhuhu

Gieyana said...

comeyy cousin hang..:)

Ezzah said...

nmpk cam x bape besar je kan perut alya.. :)

nome said...

wahh..sempat lagi yer ko gi merayap ke kenduri...ekeeke....aku cam baju merah ko itew...tp dimana ya? kahhhhhh...apa2pun kazen ko cun masa bertunang...berseri2...

mamashasha said...

ko mmg hebat alya...dr satu majlis ke satu majlis...jarak dan cuaca langsung bukan jadi penghalang...aku suka semangat tu....me harus la ko kenal balik kenduri tu alya ke KFC extreme park.....

fazilzura said...

sweet nye sepupu mu ...

alyyani said...

oya : mmg comei!

gie : ha'ah, comel lg ayu. along kalau baca ni, wajib la kembang. heheh...

ezzah : ada org cakap alya pregnant 4 bulan baru. bole? hehehe.. rasa da tak larat dah ni. heheh..

nome : tu kejadian sebelum kite berjumpa. lari tema tunang, nak kena ikut tema majlis lepas tuh. hahaha.. mmg muka berseri2 cousin aku ni.

bed : aku ni bed, kalau org dah jemput, ape cara mmg aku pergi gak. tp mesti well planned. kalau last minute ni aku kureng skit.

iye la, mmg la kenal. aku bukan artis, nak tuka2 banyak2 baju dlm 1 ari. hahah..

fazilzura : sweet kan? sama cantik sama padan dgn tunang dia..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang fotogenik cousin alyya tu....

alyyani said...

ibu damia : ye kan? natural je bila depan camera. :)

mamashasha said...

wahhh janji ikut tema ye alya...aku balik semlm baru aku pasan baju shasha lak sope dgn nia....muke cousin ko ni mcm familiar lah alya..

alyyani said...

bed : yeke? yela sama, cap jusco. dah kite pun selalu pegi jusco. maybe ko penah jumpa kot sebab dia keje kat jj bukit tinggi dulu. skang ni aku lupe dia keje mana.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in