birthday party : adam rifqi

lepas ke majlis pertunangan sepupu aku tu, dari meru kitorg terus menghala ke shah alam. mendapat jemputan dari mama adam. da dapat early invitation dari ryn sebelum majlis tunang ni lagi. alhamdulillah kitorg dapat gak hadirkan diri.

sepatutnya bole sampai awal, tapi ade hal pulak last minute. hal apa? nanti aku cerita. apa- apa pun, kitorg sampai masa game dah pun bermula. sempat la join (tu pun ryn warning jgn nak ngada2 lari2) lupe yek, dah 8 bulan. (aieza, mak ko lagi best, cakap aku baru 4 bulan. hihihi)

majlis yang sangat happening, makanan mmg sedia maklum la sedap. KFC ye tak? ini merupakan kali pertama kitorg attend birthday party kat kfc dan kawasan- kawasan sewaktu dengannya. so sgt teruja nak pegi. lebih teruja mestila dapat berjumpa dgn gang blogger yg lain. yg 1st time jumpa bed & aieza. yg lain- lain nome, jue tak ketinggalan zura (aku baru tau ko tak sihat tau). walaupun lambat sampai.

tq ryn & hubby sebab sudi jemput kami. dengan gift yg pelbagai. mmg macam- macam dapat. to adam happy happy birthday!!!

the banner was designed by adam's papa. aku tgk animal mechanical tuh da tau dah nape ko letak. sebab adam minat kartun tu kan? :)

the cake. tak kempunan sebab dapat merasa kek ini. tq ryn! :D

part of the food. Chicky meal for the cheeky kids!

part of the game. nome dimana?

nome dimana- mana.. :D nome, jgn marah ek ;)

its time to sing the happy birthday song!

the cake cutting session. behave je adam..

the host & mr chicky..

part of the guest with the host. bed, shasha, ryn, nia & me

the bloggers. jue, iman, bed, shasha (shasha, jiwa mu sungguh sensitif nak), nome, aieza, aku & nia. time ni zura tak sampai lagi.

with all the happeing bloggers. gambar dari camera aku. ni je la yg best of the best. tu pun muka aku terlindung. gmbr kat camera jue lagi best. :)

elok je nia bila nome dgn ryn dukung. biasa dia tak mau. mmg aura keibuan la korang2 ni.

hajat dihati nak amik gambar dgn each of the gang mcm jue tuh. tp tak dan sebab nak kena bergegas ke gombak. sempat amik gambar dgn bed & shasha je.

the doorgift was nicely done by ryn. less is more ryn..

belakang tag doorgift kat atas tuh, kalendar 2010 mark with adam's next birthday. sangat kreatif!

dapat souvenir dari ryn jugak. aritu diorg holiday kat langkawi.

dalam pada tuh, sempat lagi bed hulurkan souvenir dari sabah. aritu dia outstation ke sana. terharu aku bed. tq2!

note : aku seronok dapat jumpa korang! hope korang pun gitu jugak :)

21 comments:

shah-ila-ain said...

waalahhhh...bestnyerr..banyaknyerr gift yg korang dapat....huhu..ape nak buek tak de rezekilah tahun nie...hope leh join utk taon depan...insyaAllah...

AieZa said...

sedihh je si mel... huhuhu..

aku nk tanye obat tu obat sape?

alyyani said...

mel : maknanya ryn insyaAllah akan buat lagi dan jemput kite ye? amin.. :D

alyyani said...

aieza : ko dalam banyak2 gmbr, itu yg ko nmpk ye. ubat cirit birit papa nia. hahah..

fazilzura said...

AKU PUN DPT>.


** sib baik ado jgk gambo aku walau sejemput ..

LYaFRINA said...

bestnye blh jumpa geng2 blogger katdgn real skali.. agknya.... kita dpt jumpa x?? heheheheheh...
alya dh 8 bln erkk??? skejap jer kn.. lg sebulan nia jd kakak la... lg pun prt alya kcik j..

** nmpk sgt meriah birthday party tu...

ibu damia said...

best nyer dapat gathering dengan rakan2 blogger....dah lah banyak gift dapat tu....memang berbaloi2 attend birthday party ni kan....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hukhukhuk.. tersedak pulak daku... hehehe... betul la.. macam dapat bontrot kenduri kawin laks.. macam-macam ada..

** next party sape ekk..?

alyyani said...

aieza : silap. tu ubat gastrik aku dulu.

fazilzura : tu yg gigih panggil ko gak walaupun tgh makan. heheh...

lya : kalau lya turun kl, mesti bole jumpa. or kalau alya gi ganu ke? :)

tu la, ramai cakap kecik je perut alya. rasa da tak larat sebenarnye. hehe..

** mmg meriah!

ibu damia : ha'ah ayu, mmg penuh bag dgn mcm2 gift. berbaloi + seronok

jue : hehehe.. wajib la tesedak dah bape kali sebut nama tuh. heheh.. haa bontrot! heheh..

** sape yek?

suhida said...

mana zura?huhu..alya,mcm tak caya ko da na bersalin..maintain je aku tengok.huhu..

Jiey^Mien said...

Owh dari sini ni la profile picture kat fb ko tuh yea..
cute!

alyyani said...

suhida : zura ade kt gmbr yg ramai2 tuh. dia dtg lmbt skit. ish, ko ckp gitu kan, tetibe aku bedebar pulak. sebab banyak tak prepare lg. huhu..

jiey : ini la event nye..

Alfidah said...

wah..bestnya tgk..dpt jmpa bloggers yang lain..

alyyani said...

fidah : ade rezeki, kita jumpa ye :)

Chik Na said...

pernah p besday party kat KFC nih..seronok kan!!! sebab depa buat game and budak budak dapat hadiah toy KFC...

waa...Alya pun dapat banyak dapat give jugak yea

alyyani said...

chik na : ha'ah la k.mas, siap dpt gift dr kfc lg. banyak betul dapat gift. seronok!

nome said...

kahhhhhhhhhhhhhhhh....dekah2 aku guling dpn pc...statement ko NOME ADA DI MANA2 yg x tahan tuh...berbuih molot aku asik ketawa dari tadi...siot ko alya...kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

alyyani said...

nome : hahaha.. baca pun ko. aku tetap suka me! :D

amalina binti anuar said...

meriah nye la besday party nyer. ada siap tema kaler merah lgi yer. nnt nia nye besday yg ke 2 wat la cmtu weyh.

mamashasha said...

lawak la ko alya...nome dimana?ada dimaa2...hehe dia kan wakil tn rumah...sumpah beb aku baru pasan ko dah published n3 ni....subuh2 lg aku terjah ni mencari n3 ni...nmpk sgt aku bzssss last week tak sempat terjah blg kawn....aku pun hepi jumpe ko alya.....aku suke gmbr kite berdua tu....!

alyyani said...

ina : ha'ah mmg best weh. kalau aku buat nanti, ko bole turun tak?

bed : aku agak dah mesti ko tak terperasan aku da buat entry ni. kalo tak, sure ko komen kan. heheh.. takpe2, komen gak ko. dpt begambar be2 je dgn ko. dah kite je yg dok diam2. yg lain2 da merata- rata. ko kena handle shasha sorang2, aku lak, tak leh aktif sgt. hehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in