gaji pertama...

dulu masa dapat 1st gaji, mesti belanja family dgn kawan- kawan kite kan nak open table. mesti belanja makan tgk tgk wayang. meraikan gaji pertama yang kita dapat kan? token of appreciation tuk diri sendiri la kan.

haritu kan wan tuka tempat keje baru, so aku pun telah mengetuk gaji pertama nye utk belanja aku gak. bole buat2 lupe lak yek. aku yg tolong ingatkan tau. dia bole buat- buat lupa lak. tapi tak la meraikan dihotel ke mana. mana tempat yg pegi je la.

ahad lepas kitorg ke alamanda sebab nak cuci mata. aku nak cari kasut & handbag. then makan kat nandos. tapi nye kasut & handbag yang dicari tak jumpe pun. hahaha... gi jalan2 je la. nia pun mmg bejalan betul la. bahagia dia dpt tempat yg sangat spacious.

kalau dah ade sudu garpu depan mata mesti nak pegang. lepas tu ketuk2 meja. adeh, glamour la kejap...

our meal, best nye nandos nih, mushroom soup dia sedap, fries dia besar, sos peri- peri dia sume sedap & air leh refill! :D

ayam adalah kegemarannya. ape2 pun mesti nak makan ayam. anak nye pun da ikut sekali. langsung tak mau ikan...

nia tolong mama dgn papa habiskan fries yg banyak tuh...

ok, saya sudah kenyang, saya pegi berjalan- jalan dulu ye, mama dgn papa makan je la.. sebab nandos ni kat corner lot, tak banyak org lalu lalang, bole la lepaskan dia pusing- pusing kejap...

terlalu kecik nia di celah- celah org ramai. aku takut diorg ni lalu lalang langgar je nia. tapi, ramai lak yang menyapa dia. bahaya gak, nia lak sampai siap nak ikut pulak tuh...

ok mama, jom kita balik...

note : harini harijadi adik bongsu aku asyran yang ke-17. happy birthday to you...umur makin meningkat, perangai pun kena makin matang...


adik aku yg berbaju oren, yang berjubah oren tu kakak aku...picture was taken during her master convocation the same day nia was admitted. so, da 4 kali ko konvo aku tak dpt datang kan? hahahah....

22 comments:

mamashasha said...

ketuk alyya jgn tak ketuk...haha...nia sso cute & behave aku tgk....takpe weekend ni cari lagi ye handbag & kasut tu....

nome said...

wan, jgn loper banja aku sekali yer...kahhhh...aci ker aku nak kecek laki ko banja aku ni alya? jgn mare yer...ekeke...

zura@iwan said...

aaa sll kalu 1st gaji kite mmg nk banjer family kan...org kata berkat betui x..hehe

nia suker ketuk yer...ketuk jgn x ketuk...kang patah garpu tuh sapa lak kena gnti kan..hikss

fazilzura said...

heheh betui2... gaji baru aku (di naikkan).. aku banje pak ajil dgn akil g makan sate kjg..

wahhh nandos ... dh lama x g telann

LYaFRINA said...

hahahha.. 1st gaji lya... ntah..melayang kmana.......
makin jauh pjalanan Nia....

--> walupun xknl...alya tl wish j la birth kat adik bongsu alya tu...

alyyani said...

bed : dah nama laki kan, wajib la ketuk. ye tak? hahah... tu la, time ni terkawal gak. aku tak tau la dia bole maintain gini ke tak. tak dpt kat alamanda tuh, aku terjah jusco lak, sekali handbag yg aku nak tu da abis sale nye. wan jd tukang gelak nye. tension aku..

nome : aci je me! hahaha... beropen table beramai2 mengopak kan duit suami. kahhh...

zura : ha'ah berkat kan? gaji pertama belanja family nih. kitorg siap kena mintak cutlery set extra nak bagi nia ketuk. org nandos tu pun da usha2 je. huhu..

fazilzura : ha tu pun kena belanja gak tuh. ape2 yg bole diraikan melibatkan gaji ni, mmg kena belanja makan je kan?

lya : itu la, kena monitor selalu takleh telepas. ok, nanti alya wish kan ye. tq lya..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

anak aku aku kalau p kedai makan, mesti kotorkan semua lantai..huhu


nia dh macam awek la..chumell betul dgn skirtnya

Elyn said...

terkedek2 si nia berjln ek!! dulu jumpe sume kecik2 lagik kan beb??

Ezzah said...

alamanda? ishk...dh dekat sngt dgn izaaaahhhh...lainkali kalo dtg lg, leh la jumpa eeekkk :)

opsss....sudi ke nk jumpa izah nih. :">

alyyani said...

TINIE : SAMALA, DATANG LANTAI BERSOH, MASA BALIK, BESEPAH HABIS. HUHU...

ELYN : MMG TEKEDEK2 CAM PENGUIN PAPA DIA CKP. ITU LA, BILA MAU JUMPE LG NI YE?

EZZAH : ISH SAPE KATA TAK SUDI. AGAK2 KALAU TERSEREMPAK TU JGN TAK TEGO TAU. SAMA LA DGN ALYA GAK :)

ibu damia said...

comelnya Nia ...lagi2 kalau dah pandai jalan ni....dengan punggung tonggek yang penuh pampers mesti mencuit hati org yg tengoknya......

bestnya nando's....suka ayam peri2...

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..bestnya kan..bila 1st time gaji..tingat pengalaman mula2 dpt gaji dulu..

Ryn said...

Nak wish gak...Happy Birthday to adik alya...hehehehe..

ketok tu cam wajib je...hahahaha..mende2 gini mn leh wat2 forgot kan...

amboi nia kalo berjalan tak pdg belakang dah...laju je eh...tkper2 pasni kasik lari2 plak ye...

alyyani said...

IBU DAMIA : HEHEH... TU LA, TONGGEK2 DGN PAMPERS DIA TU. ORG LALU LALANG TGK JE GELAGAT DIA..

AINEY : HA'AH, SAMALA KITE, SEBAB 1ST TIME DPT DUIT BANYAK. HEHEH...

RYN : TQ RYN, AKU TLG WISH KAN NANTI. HEHEH...

ITU LA, MANE BOLE AKU LUPE, KALAU DIA LUPE AKU WAJIB INGATKAN. HAHAH...

NIA DA MCM ADAM LA RYN, TAK PEDULIK KAN CAMERA. SUSAH TUL NAK AMIK GMBR DIA SKANG NI. LALU GITU JE. HUHU..

ainal said...

xpe2, make sure klong konvo phd nnt ko dpt dtg ek! InsyaAllah.. heheh..

[I][T][A] said...

nia dah pandai memilih makan yer... nak makan ayam yer.. nanti bila besar sikit lagi hari2 nia minta belanja KFC yer.. :) Nia suka makan fries gak ker? Raisha suka sgt makan fries kalau pegi mcd bila dah nampak fries terus tak makan bubur nasi.. nak makan fries jer...

Sampaikan salam bday wat adik alyya yer... bday dia sama dgn italah.. bintang scopio ni..

Chik Na said...

K.Mas pun baru balik shopping kat alamanda ptg ni ..

Bukan main seronok lagi Nia berjalan jalan yea, al maklumlah tempat luas..

Gieyana said...

ko mengingatkan aku ....utk diri aku ar..tiap2 kali Qtr bonus mesti aku banjer si somi utk makan sm2 kt tpt special..mmg best sgt!

Owhh..Nia mmg hepi giloss kat tmpat luas cenggitu erk..bleh jalan2 dgn jayanya!

amalina binti anuar said...

weyh bila nk blnje kitorg plak nie. hehehehehe...

syok nye nia dpt jln tmpt besar...

*MaMa HeRdA* said...

mengetuk ko yer...hahahaha..

azyyati anuar said...

dik..asal la ko letak gmbr konvo aku tu...rs mcm diriku begitu tua..

n 4 the first time, ainal give a good comment...

to nia....klau balik bota..x akan jumpe la kwsn besar mcm ni ek...maklumlah...kampung...hehe...

to yan, happy 17th birthday...do the best for ur upcoming spm...bg pecah rekod family ...

alyyani said...

ainal : tu la, kalau kat over c ke, bole la jalan2 kan? cewah, berangan!

ita : itu la. panadai memilih, kalau alya masak tak sedap pun, dia tak mau. hehe.. so kena la masak sedap2 utk dia. raisha suka fries gak eh? senang kan. junk food diorg gorengkan fries je. heheh... tu la, dok mintak kfc, sama la mcm papa dia tuh..

chik na : yela, tempat luas, org tak bape ramai. kalau lepaskan kat mv ke, bole hilang kot. heheh..

gieyana : kalau dah bonus, wajib la makan lg besar beb! :)

ina : ko tanya la abang wan bila dia nak belanja korang? heheh..

mama herda : ketuk laki sendiri hukum nye wajib :D

along : kalau konvo nmpk tua ke? biasa je aku tgk.

itu la pasal. baru la komen pasal topik ni.

ala, ok la banding dgn umah aku yg sekangkang kera je.

yan wajib bagi pecah rekod family. lepas ni takde chance dah. hahah...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in