santai sabtu....

santai nye harini. syok je rasa... harini betul2 takde aktiviti. patutnye nak ikut wan gi shah alam nak jumpe org nak tgk kete. tapi, keliatan melanda. plus nia pun tido lagi. so tak jadi la ikut. kuteruskan la tidur ku ini...

nia lak bangun kul 10.30 tadi. malam tadi mmg dia tido lambat pulak. lepas bangun subuh dia tido pulak balik. mama nye pun ikut la tido sama. :D

sebenarnya tengah tunggu tuan rumah datang repair shower bilik air kitorg. ade kebocoran sikit. kitorg punye tuan rumah sangat bertanggungjawab kat rumah yang kami duduk ni. kalau ade sebarang kerosakan je, call je dia, dia dgn segera dtg repair. jarang nak dpt tuan rumah yg responsible cmni. selalu dgt tuan rumah tak amik kisah pun, yg dia tau, cukup time, baya sewa.

tetibe teringat masa amik nia semalam, cikgu dia tanya, 'akak skang ni amik nia lmbt eh, naik pangkat ke kak' heh...kalau naik pangkat, bukan balik lmbt dik, balik cepat punye dah nama jd boss kan, assistant pun berderet. tp ye la, skang ni, da gelap baru aku smpi amik nia. nak wat cmne, tuntutan kerja.

malam ni opah dgn atuk nia nak datang. sebab nak melawat cousin aku si amir tu. last week diorg tak dapat datang sebab gi jakarta. so malam ni diorg stay semalam kat umah aku. kena la kemas2 ape yg patut kan? ok la, nak sambung mengemas... tak leh nak kemas, sebab aku kemas je, nia punggah balik. adeh...

oh, malam tadi dpt layan nurkasih, last week tak dpt tgk. sakit jiwa betul tgk sarah gedik tuh. makin suka story line dia sebab tak drag. cepat je. tak la rasa bazir masa tgk nurkasih ni.

bubye october, welcome november....november bulan yang sangat busy. banyak aktiviti perlu dipenuhi...

gambar fresh from the camera. setelah seminggu camera terperap dalam handbag, baru je guna ni. yela, takde aktiviti. gambar nia lepas mandi tadi, tgh tgk cite ape tah kat 613 sambil tepuk2 tangan.

dah la tu mama...pegi la kemas umah... :D

7 comments:

Fendy&Fidah said...

wah..rajinnya mengemas..hehehe..smlm kite tak tgk drama nur kasih..nnti nk tgk kat internet jealah..tp blm ada masa lg..best tak cite smlm?oklah..jap g nak kuar..nk blk kg asben jap...

Jiey Mien said...

Ly.. Aku pon rindu gak kat umah ko!!
Hehhehe.. Tetiba je kan!
Ari tu aku gi openhouse member blogger kat apmnt cemara tu la..
bila pusing kat swimming pool tuh, tingatnya memori dulu kala..
=)

Gieyana said...

wah..byk menan Nia..

Alya...Cikgu yg tanya ko tue mybe perli ko sama ler kot..sbb lambat amik Nia..hehehe

ainal said...

pi shah alam nk tngok kete sape?

LYaFRINA said...

wouuuu... b'ground baru lg... yg ni lg cun n fresh.... cantik sgt2.... lya punyer b'ground gak mbosankan jer... dh try buat, tp x mjadi lg... xpe...cuba lg....

fazilzura said...

kahhhh .. cikgu tu tny ke perli tu .. aduyaii ..sabo je lerrrr...
kite pun bayo maaaa, bkn pree ... dh koje bnyk , terpaksa la ambik lmbt skit ye dakkk..

Ryn said...

bagus nia tolong mama 'kemas' rumah...hahahaha...

aku mcm ko laa jugak, kalo dah bekerja, memg masa tu limited laa ngn ank2 kecuali wiken...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in