makan- makan..

macam suri rumah biasa, sabtu adalah hari mengemas. sekali dapat dok umah tanpa sebarang aktiviti mmg bahagia. takde temu janji dengan sesapa kan. maka amik kesempatan membersihkan rumah.

cadangnya baru nak masak hari tu. tapi wan dengan baik hati cakap 'tak yah masak la, kita makan luar je' wah..bahagia sungguh, laki aku yg cakap tak yah masak. kesian tgk aku sapu umah kot. padahal tak la penat mana pun. heheh...

seawal sarapan kitorg da besarapan kat luar. hehehe.. tak lengkap la rutin suri rumah aku sebab tak memasak. tapi arahan suami takleh ingkar ye tak? cewah..heheh... cepat nya kemas rumah pagi da bole kua ye? sama2 kemas, nia pun tolong 'kemas' gak..

jarang nampak aku ikat rambut nia kan? skang bole la nak ikat pony tail cuma kiri kanan kena sepit. nasib baik bole la kekal lama, nasib tak baik, dia tarik2 la sepit tu...

nia makan roti telur, aku makan maggie goreng. ni kat shah alam, nak singgah ofis lama wan sebab nak amik barang... sarapan kat restoran mamak khulafa shah alam

tengah hari pulak, kami lunch di McDonald kat depan umah...ni dalam kete ondway nak ke bangi teman wan potong rambut. oh leen, ni baju yg ko bg nia. :)

malam pulak, kami ke pizza san fransicso bangi sebab wan nak makan kambing tak mandi. hahaha... nia tgh makan spagetthi..

mengamuk sebab lambat suap kat mulut dia. letak dalam baby chair dia nak panjat atas meja. so duduk la dia dalam stroller...

note : gambar makan nye takde, penuh dgn gambar nia je. jgn marah yeee :)

note 2 : motif entry? nak letak gambar nia je sebenarnya. baru perasan hari sabtu tu asyik snap gambar dia je. lagi sekali, jgn marah yeee :)

22 comments:

Gieyana said...

alaa...belasah jer kalau nk taruk gambar Nia byk pon x kisah tau! Nia comeyy bila rambut dier nk sm cam Nureen..curly2 gitu..hehehe

^^ Mmgh bahagia kan bila mkn kt luar..psl x yah susah2 cuci pinggan mangkuk

nome said...

beb...baju yg alya pakai dok dlm stroller tuh, anak aku pun ada sejibik2 camtu punyer fesyen tp kaler cokelat...kahhhhhhhhhh...moh anak2 kita joen sehati berdansa...kahhhhhhhhh

ainal said...

cun2 nia ikat rmbut 'pony tail???' 2, br la nmpk paten br ckit rmbut nia 2, ade klainan, klau x asyik betoncet.. je nia!

LYaFRINA said...

HEHE..MSTI AMBIK KSEMPATAN TU BLA SI SUAMI BKATA " X YAH MASAK LA ARINI"..... HIHIHI..TRUKNYER LYA.... Xpe la..kdg2 kna rest jugak kan.. hari2 bkerja..kdg2 smpai k rmh mlm.. harp ari cuti ajer nk merilekskan diri..lya lg la..semuanya nak kna settle ari Jumaat.. waaaa..sgt2 letih... x ckp 1 ari ni... Pasal motif tu..cam nk tgelak jer... lya pon g2gak, kdg2 xder citer nk citer..tp nk sgt2 ltk pic ank... pahtu main redah jerr buat entry tu.. sama la kt.. dlm kamera gambar ank lg byk.. n paling ksian..gambar lya skit skali..sgt2 x aci asyik2 ambik gmbr fain+asya.. pah ni nk boikot.. hehehe.. nia makin besar makin cute.. harp nia dpt jaga adik dgn baik..

Ryn said...

comey nia ber'ponytail' gitu...

amboi sabtu ko, penuh ngn mknn di luar shj...ate mamanyer pn tgh sarat gitu...redha je laa kan...tkkn nak derhaka somi plak..hehehehehe...

mamashasha said...

ALYYA...kalau husband dah kata tak payah masak kira bonus lah tu....wahh aku suker sgt.....awal lagi korang dah sampai shah alam ye...khulafa seksyen 3 eh?ke 7 ?aku suka nia berponey tail...bagus la nia nak ditocang rambut dia...shasha jgn harap alya rimas aku taw!!!best dr pagi smpi ke mlm makan kat luar......syorga!!!

ainal said...

br bujang mkn kat lua! hahah..

alyyani said...

gie : hahah..redha je la ye gie. aku tgk lately penuh gmbr nia gak ni. suka la adik beradik aku. diorg ckp takyah letak gmbr aku pun takpe. nak tgk nia je. mmg confirm rambut nia tu cam nureen. ko tgk je la tu..

wah, mmg la bahagia, biasa aku yg ajak makan lua, ni dia lak yg nak makan luar. hihi..

nome : baju aku pakai? baju nia pakai la. ko cepat benau type nye ye. heheh.. sama eh? nia pun ade kaler coklat tp design lain. marila kite bawak nia dgn leesya ber sehati berdansa. confirm kalah sazzy dgn laki dia. hahah..

ainal : aku runsung tgk rambut dia tu makin lebat ko tau tak. kejap je pun dia nak ikat gitu. masuk kete serabai abis. kena pegang tangan dia..

alyyani said...

lya : sebenarnye mmg bekobar nak masak pun. siap ajak gi pasar beli barang. tp dah dapat greenlight gitu kite ape lg. sengih smpi ke telinga la :) mmg, kalau dalam camera penuh gmbr anak je. tp cuci nye tak pun lagi. heheh..

ryn : aku naik tension nak ikat rambut dia sebab dia dok tarik2. bab ikat rambut pun aku jd ilang saba. bole? siap nak botakkan rambut dia masa wan potong rambut tuh. hahaha...

heh betul ckp ko, mane bole derhaka cakap suami ye tak? wajib la patuh. heheh...

bed : bonus 8 bulan bed dah dari pagi smpi ke malam dok makan lua. hahah.. seksyen bape aku tak sure la. tp depan KPJ shah alam tak silap aku.

mmg rimas aku ko tau tak tgk rambut nia tu tau. naik hantu dok nak adjust rambut nia tu. nak potong sume org tak bagi potong. kite yg kena handle kan?

syorga bed! dunia aku yg punya.. hahah...

ainal : ish, aku sentiasa bujang. selalu je makan kat lua. hahah..

Jiey Mien said...

Huhuhu.. Syoknya citer bab mkn neh..
Laki aku kureng sket mkn2 kat luar neh..
Telur goreng or ayam goreng pun takpe, janji makan kat umah n ade ulam2..
Dah nama pun wife.. Takde la sanggup nk tgk dia mkn lauk tu je.. buat la dua tiga lagi..
sudahnya penatttt..
Aku sooooka je makan2 kat luar neh..
takyah basuh periuk kuali kan? =)

alyyani said...

jiey : sape je tak suka kalau tak yah masak. tp kadang tekak ni nak makan masakan sendiri. rasa puas hati. tak kisah la sedap ke tak. tp walaupun makan kat lua, nia nye makanan bukan kedai punya, bawak bekal ko. huhu..

simple je laki ko. wan lak, western. tu yg kalau nasi, certain lauk je makan..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

pndai buat muka la si nia..comel tau
otogenik plak tu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

skali skala makan di luar memanh=g rasa bahagia.. seperti saat bercinta dahulu.. asyik makan kat luar ajerk..!!~

Ibu Mifzal Arsyad said...

huhu..ainey hari2 makan luar..hhehe..malas tul nak masak..asben lak jenis x kisah..apa lg..

suka gmbr nia yg ikat rmbt tu..comel tul..

zura@iwan said...

sekali sekala mkn kt luar kan..apa slhnya...lgpon wan ko syg ko la tuh..sian ko srh ko rest lak..hikss

[I][T][A] said...

Bessstnya satu hari makan kat luar...

Rambut nia comellah sepit macam tu... dan kalau dibiarkan lepas lagi comell... kiutttt sgt...

Elyn said...

satu ari ko mkn kat luar?? sejuk dapur kat umah tu hehehe

ainal said...

bia dapur sejuk, dr dapur panas tebakar sbb msk, lg haru dibuatnye! heheh..

ainal said...

Alhamdulillah.. kakak ku betemu jodoh gak akhirnye! huhu.. pe kaitannye??? salah entry aku ni!
hahah..

Shida said...

comei nia ikat ala2 pony tail..hehe..kalo dina takleh lama,mesti dah ditariknye pengikat tu..

fiza said...

alaaaaaaaa comei nye nia ikat rambut..syakil terpikat tau..alya ikat la rambut nia selalu

amalina binti anuar said...

seharian ko mkn kat luar yer.best ney la ko korg kan. hehehehe. nia tu nk menagmuk jer.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in