jamuan raya Bij-Ak

Penutup Syawal ni, ofis aku buat julung kali mengadakan jamuan raya. selama ni tak penah pun. lokasi jamuan raya utk kali pertama ni telah diadakan di bangi kopitiam melawati. buat jamuan raya kat kopitiam? layan kan jela. memula mcm terdiam gak bila big boss nye idea. ni ibarat pegi makan2 jek. da la ala carte.

tapi majlis berlangsung dgn jayanya. sangat santai. dah disebabkan ala carte, maka semua amik kesempatan order macam2. kalau bole, semua menu kat buku tu diorg nak order. takde sape kisah pun. siap mamat kopitiam tu perli "makan sampai lebam ye kak". ewah, macam la aku tak bayar.

gang2 yang sampai sejam lambat. tapi sebab ala carte, makanan takkan habis. :)

GM kitorg dgn eife nye kak nik, akan melahirkan anak ke-4 insyaAllah bulan 1. anak diorg 1st 3, lelaki. kali ni, kemungkinan besar girl. amin...

nia time ni mood dia sangat la teruk. merengek jek. apsl tah. asyik nak melepek je kat aku or kat papa dia. tu officemate aku cuba nak bermesra2 dgn nia..

rizal yang menutup muka nye dgn cap sebab tak suka gambarnya diambil. sebelah tu, daddy romai adzlan, baby romai iman & ibu moon. iman mmg fotostat muka ko la romai...

datin, kak nurul, shikin, adam & azan...

order lagi, tambah lagi, jangan malu2...

dia nak melepek je kat mama dia..aku nak bersembang pun susah..

time org da tak ramai, baru nia nak berkawan dgn org lain. lama sgt masa dia warm-up

ok, da dpt duit raya..mama, jom balik :p

next year mungkin bole organize majlis yang lebih proper. sebab majlis ni pun very short notice. dahtu ramai yang takde, outstation. kalau semua ade, mesti lebih meriah...

17 comments:

LYaFRINA said...

hehehe..ok ah tu..ader gak mjli mkn2...Opis lya xder lgsung.. Just bos buat rmh tbuka kat rmh dia jer bru ni.. tu pon smpena msuk rmh baru... Mybe nia malu2 tu nk m'expose kn diri... sbb tu bla org xde bru mula nk main2..

~Firsya~ said...

WAAAA,BESH2X,ADE JUGAK JAMUAN RYA PENUTUP EK,BESTT LA KALO CENGGINI...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

ish ish ko ni nia..
dapat duit raya jer, terus nak blah ???

Nana Aziz said...

aku pun cam pelik je opis ko wat mjlis ry kat kopitiam. tp klu dh mkn free redah jela, ye dak? hehe..

Ryn said...

kire majlis opis ko ni tkde ler rendang, ketupat, lemang bagai...best gak tu layan kopitiam nyer ala-carte....ate nya mkn FREE...balunnnnn...hahahahaha...

alyyani said...

lya : ini mcm umah terbuka boss kot. tp tak tau la kot event ni akan jadi yearly event ke. tgk la next yr ade ke tak.

firsya : mmg utk closing syawal la. tp tak bape meriah sebab ramai staff takde dalam daerah. so takleh nak join

tinie : hahah.. ish ish..sape aja tuh. da la dpt duit raya 2 kali. 1 lg utk adik nia kot. hehehe...

nana : ko mcm pelik, kitorg lagi pelik tau, tp dah makan free bak kata ko, jgn la nak pelik2. wajib je la dtg. heheh..

ryn : mmg lari konsep jamuan raya ofis aku ni. mane jumpe lemang ketupat bagai. nasi lemak dgn kopi dgn roti bakar je la. mamak pun ada. hehehe.. tapi da ala carte, masing2 ketuk boss sampai ke titisan yg terkahir. hahah..

azyyati anuar said...

wei..name pun jamuan raye...ape hal pulak smbut kat kopitiam..x cam raya pun wei...

Bed said...

ok la tu....abih dah hampir sebulan asyik menu open house je....kali ni len sikit...santai sikit.....janji the idea is " get to gather " tu berjaya....

alyyani said...

along : itu la pasal. kitorg ikut je la mana pun, janji sampai perut lapar, kua perut kenyang, hehehe... mmg tak macam raya pun suasana nye

bed : hahahha..itu la bed, family2 sume dok perli. company u all ni mmg lain dr yg lain. aku gelak je la..

Bed said...

janji makan free...hhehe

ibu damia said...

jamuan raya versi moden ni...senang tak yah pk2 nak basuh pinggan mangkuk, nak kemas2....lagi2lak boleh makan apa yg kita nak order....memang moden...

p/s: boleh bawak family ke time ni?

zura@iwan said...

ala jd la nuh boss nk banjer kan...santai gk tuh..best pa..

alyyani said...

bed : ofis aku bab makan free ni mmg laju. :D

ibu damia : yela, skang mmg ramai buat style cmni. segala kemudahan ada. :)

p/s : yup2, bole bawak family sekali..

zura : ha'ah, mmg masa bersantai bersama la...

Elyn said...

jamuan raya ala carte pastu kat kopitiam?? lain betui bos ko ni. tp besh la order sampai lebam heheeh

alyyani said...

elyn : boss aku pun lebam la bila tgk bill. makan mcm beratus org yg datang. hahah... order lebih 3 raound masing2..

KIRIS's mom.. said...

salam..hi, salam kenal!! dalam bnyk2 gambar posting ni.. kenal la plak kat ibu aiman@ ibu moon tu.. huhu..satu tempat keje ke?? we all 1 skolah dulu..ahah... kecik nye dunia kan?? anyway, rania sangat comel.. mesti tak larat nk melayan keletah dia kan?? rasanya anak kita sebaya ke?coz Kaseh baru menginjak 14months.. seronok la rania nak dpt adik tk lama lg.. leh main masak2!! ehehe.. salam kenal sekali lagi!!

alyyani said...

kiris's mom : hi! sape nama eh? 1 sekolah ke? btw, nia born on oct 2008. kalau kaseh 14months, means sebaya la tuh. tq ye sudi singgah & salam kenal. nanti bole tuka2 cerita kat your blog pulak :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in