her first time...

sebelum tu, nak lepas geram sikit. sepatutnya, nak buat scheduled post kat umah. tapi, minggu lepas maxis broadband da jadi BERUK-BAND. maka nya, sebagai blogger tegar, aku masuk ofis awal nak buat post siap2. hehehe...

ok, kembali pada topik asal. sejak nia 'dapat kaki' ni. tak penah lagi bawak dia jejak shopping mall. jumaat lepas, nia telah menjejakkan kaki utk buat kali pertamanya di jusco equine. perasaan? sedikit gayat sebab ruang yg besar, tak familiar lak tuh, so macam takut2. tapi bila ada mama or papa dia, baru dia berani nak jalan2.

keterujaan nia jelas ditunjukkan diwajahnya bila dapat berjalan- jalan kat tempat baru. cewah, ayat aku, tak tahan tul! tp belum tahap nak kejar- kejar lagi la, sebab nia pun tak berani nak kesana sini lagi. jalan skit2 je lepas tu tak leh terlepas pandang.

konon nya tak nak bawak stroller sebab kejap & dia nak bejalan. tp ikut mood dia gak. tetibe je dia duduk, kenala bedukung pulak. nasib kejap je, kalau lama, masak gak nak bedukung tu. huhu...

memula, kasi warm up dulu, papa pimpinkan tangan, mama pegang troli...

da mula nak lepaskan tangan tu...

yeay, da mula seronok berjalan- jalan...

kena betul2 monitor gak kan, sebab tangan tu nak usik sana sini..bahaya..

sekian..mari kita pulang...

note : disebabkan keluar jumaat lepas, bole terlupa cite nurkasih. kelam kabut makan, dapat la tgk 5 minit terakhir. nak tgk online, takde broadband tapi BERUKBAND..

20 comments:

[I][T][A] said...

Comellah nia berjalan2... Nampak happy sangat nia dapat berjalan sendiri...

Ezzah said...

haa..lepas ni nia jalan laju2 taaaauuuu...... :)

mamashasha said...

ALYYA...she is so excited tgk muke nia tuh...tu baru 1st stage tu....tunggu 2nd stage haaaa...boleh jadi track lumbe lari dlm jusco tu...

~Firsya~ said...

nia shayanggggggggggggggggg,ok pasni leh la jln2x ngan abg ashraf plak ek,kikiki...cutenye toncet atas kepale tue,hehe

Ryn said...

muka excited bila dpt berjalan...hehehehe...

LYaFRINA said...

BESTNYERRR BILER DAH DPT KAKI... asya tu bla la... skarang still btatih... gigi pun napk bru jer nk kuar... bla dh dpt kaki tu kna la slalu pantau... kn xsdr mrayap k maner... eee kalu asya, cnfirm xleh tlps sket...dh bdukung pon, hbs smua mde nk trik.. aper lg bla dh dpt kaki... ape2 pon... tahniah utk nia krn akhirnya dpt mjejak kaki.. So...tgu mase utk kjar-mgejar...lth laa nnti...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sonok lah dapat bawa jalan2 dah.. Pasnie, dah boleh berlari... nnt syok main kejar2 laks..

alyyani said...

ita : tu la, kalau dpt lepas mmg suka. tp ikut mood gak. tetiba je bole duduk la kat tgh jalan tu :)

ezzah : lepas ni jalan laju2 mama dia tak larat kejar pulak sebab da berat :)

bed : kalau da jd track, aku tukang tgk je la. nak kejar tak larat dah kan. belumba dgn papa dia lak la. heheh..

firsya : waa.. nak2 jalan dgn abang asyraf :)

ryn : muka teruja! tak kira org keliling..

lya : takpe, asya kecik lagi. nia pun lmbt tumbuh gigi. ni baru nak masuk 2 batang. mmg kena monitor kalau telepas, bahaya..

jue : syok ke main kejar2? nanti sure mengamuk tak kira masyarakat keliling. hehehe...

Gieyana said...

lawak plak bila ko kata berukban..ko tuka P1.com ler..potong..potong!hahaha

walaaa..suka bebenor si Nia..nnt bleh joint nureen main kejar2 kt shopping complex k..:)

suhida said...

alya,aku terbayang2 cane nia terkedek2 jalan.hhehehee...

alyyani said...

gie : mmg beruk pun. tu la, nak POTONG la aku ingat. hahaha.. tp kontrak minimum 1 yr kalo tak silap aku. so kitorg belum cukup 1 yr lg.

itu la, esok bekejar2an la bila dpt kat shopping mall tuh..

suhida : mmg la terbayang2. mcm penguin aku tgk. tekedek kedek je. heheh..

akak_bieza said...

siaplah emaknyer lepas nih...jenuh lea weyyy :P

nome said...

masaklah laki ko nak main kejar2 ngan nia...budak bile dah dpt 'kaki' nak berjalan...mmg x senang duduk dibuatnyer...sumer nak dipegang...tp sonok lah...x yah la nak angkut stroller bagai...

NurShahFamily said...

tomeinye nia jln sendiri.... dh pandai shoping pulak tu... mesti ikut yani nie..hehehehe... syok lakan leh main kejar2 kat shoping mall....

cik mas said...

sronoknya nia dapat kaki :)

alyyani said...

akak bieza : emak nye rilek je, emak nye nanti soh papa dia kejarkan anak nye :)

nome : itu la, kot mcm leesya berengan2 di lantai shopping mall. heheh.. itu la, advantage dia stroller tak yah bawak. agak2 dia malas nak jalan, aku ltk dlm troli :)

nurshah : hehe.. pandai shopping ikut mama nye. papa dia mesti laju je angguk kan. :)

cik mas : senang lepas ni takyah nak dukung selalu. sebab perut makin kedepan :)

azyyati anuar said...

nia..ade ke duitnye nk g shopping? jgn lupe bwk handbag ek..hehe...

Chik Na said...

haa..mesti nia seronok sakan..mesti lepas ni dia looking forward nak pegi mall lagi :D

fazilzura said...

wahh lepas ni siap le ko.. kene pasang kaki spair key....

Elyn said...

memule jln ok lagi la nk kawal. kang dah expert ko berpeluh2 nk kejar ekekekek

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in