berjimba- jimba di pulau...

di hari ahad yang hening, selepas hujan diwaktu pagi, kami sekeluarga meredah jalan untuk ke sebuah pulau yang dinamakan pulau indah. mmg indah pulau itu. jauh dari kesibukan kota. tenang je rasa.

ah, poyo sangat la nak bersastera. hahaha..btw, smlm aku dengan sukahati berpeluang ke rumah terbuka mel. rakan blogger. berkonvoi dgn ryn, diorg be-2 yang 1s time aku jumpa tapi aku rasa macam lama sgt je kenal. sebab tak kekok. ingat kan aku ni mcm ala kera sumbang tapi best dpt lepak dengan diorg.

tak lama lepas tu, jue pun sampai. bertambah meriah la lagi. sepatutnya, ade lagi peserta lain, tapi dek kesibukan masing2 dan masing2 ade hal lain, berkesempatan jumpa dgn diorg ni je la. ape2 pun, seronok jumpa dgn korang & seronok tgk keletah anak2 kita kan?

nia dgn iman cuba nak bermesra-mesraan..

pelbagai juadah yang terhidang utk para tetamu...

ni je satu2nya gambar wan. so aku tempek gmbr ni. + iman pun pandang camera. jue & husband tgh menjamu selera..

nia yang da tak peduli ape, buat mcm rumah sendiri...

tak tau aura ape yg laki ryn ni ada, nia suka benar pegi kat papa adam ni. hahaha...

yang paling aku kagum kan, si adam ni dari sampai2 sampai nak dekat balik non stop dia main. tpai bagus nya, tak kacau org. buat hal sendiri. mmg battery tak kong langsung. iman dgn nia dgn belaja skill sepak bola dari abang adam...

nia bejalan pun tekedek2 lagi, ada hati mau rampas itu bola...

L-R : jue, aku, ryn & mel (kamilah blogger2 tegar, cewah!)

mak2 bz chit chat, budak2 bz playing around..

mel da sampai bersila kat bawah tuh, mcm ada cite hot jek. hehehe...

ain, anak mel da bangun. sexy skit sebab cuaca agak panas..

nia main masak2 dgn ain, adam main gusti2 dgn iman. bole? heheh..

to mel : makanan ko mmg aku tak penah jumpa kat open house lain, mmg lain dari lain &sangat sedap. ain nmpk besar dari nia. berkat susu ibu ye...tq jugak siap bagi bekal lg. mcm gi umah org kawen pulak...

to ryn : it was nice meeting you. cewah! aku mmg kagum tgk adam ko tenaga tak penah kurang. heheh...ko dgn husband ko nmpk mcm parents sgt cool..suka aku tgk

to jue : suka sangat dgn suara iman. banyak sgt cakapnye cuma bahsa german so susah nak paham. heheh... nanti upload gmbr dari DSLR husband jue ek. oh, tq bagi hadiah kat nia.

to others : yang patut bole jumpa smlm, harap bole jumpa yek :)

24 comments:

Leen Die said...

hahaha..aku dah agak dah aku salah niee...waa malu2 aku p bg msg kat mel bgth Rayyan muntah tue psl taakleh p umah dia..tgk2 bukan mel yg mummy mika..waaa...malu..aly aku igtkan mel puchong sekali aku silap daa.....tuelah pasal jadik pening sbb ko kata ari ahad tp mel mummy mika wat ari sabtu...waaa....silap22

shah-ila-ain said...

actually tak pe pun if leen nak dtg sekali...leh kenal2 hehe...

allya> weihh ko dah hupdate erkk bagus2...kahhhhhhh...thanks erkk korang datang...terharuuu sungguh aku...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ahaks...!! klako tgk gambar yg last tue.. mcm iamn pas kena tumbuk ngn adam jer... hehehe... memang best jalan2 raya mcm tue kan.. xpernah pie tempat org, skali pergi rasa BESTnyer.. sampai tersasar2....

** sama2 rania..

nome said...

huwaaaaaaaaaaaaaa....aku prust! aku prust! smlm aku dah nekad dah nak ikut korang, gi lone renjer...tp apakan daya, leesya nak aku berhimpit ngan dia (ceh, alasan poyo)...wat la lagi..wat la lagi..aku nak ikuttttttttttt.....

alyyani said...

leen : mel mane tuh? hahaha.. ko mmg nak buat aku gelak la. lepas tu, mati2 pecaya lak tuh. tak heran ke bila aku ckp pulau indah tuh. heheehe..

mel : aku pun terharu dgn layanan ko sekeluarga. makanan2 sedap2 belaka. siap bagi bekal aaa terharu betul.. :D

jue : tu la, cute je tgk. da la baju iman dgn adam tu pun sama color. ape2 pun sampai gak kite kat pulau indah ni. heheh..

nome : aku mmg menanti nak menatap wajah ko face to face. begitu jugak dgn wajah leesya. hahahah.. nak tgk kening ziana zain ko tuh. bila la lg dpt berjumpe ye? hehehe..

KasiH said...

oh ayat ko parent sgt cool...ko tk tau dlm jiwa ku sgt hot tgk adam sana sini non-stop...dia memg baterry full-charge...tmbh plak new place new enviromnt, it's time to dig dig dig...adoii...

memg best dpt jumpe ko alya..sungguh mcm dah biasa jumpe..

mel, hidangan marveles..tp aku sgt suka PECAL itu..

alyyani said...

ryn : hahaha...jgn gitu weh. aku dgn wan dah mark ko dgn husband ko parents yg sgt sporting. hahaha.. sebab adam tu kategori behave la jugak banding dgn anak org lain yg aku penah jumpe. aktif tu takpe. tak la hyper. acceptable. heheh...

itu la, aku merasakan akak kekok, mujur bole masuk :)

pecal itu mmg best, tp takleh makan banyak. huhu...

nome said...

kahhhhhhhhhhh...statement ko alya..bikin aku glam kejap..kahhhhhhhhhh...tu baru kening ZZ...nak nengok kening azwan ali...sile tungguuuuuu...kahhhhhhhhhhhhhhh

Ibu Mifzal Arsyad said...

huwaa..jeles...jeles..bila la dpt bergather2 nga korang ni ya...

Leen Die said...

hahahha..memanglah cuak giler ko kata ari ahad umah mel..aku kat alak ari sabtu..pastu jauh lak tue kat pandai indah.mel mummy mikalah..takder ek dlm list ko..huhuhu..aku yg bersalah coz tak bc betul2..entahlah sabtu ahad tue pikiran ngah tiong2..hahhaha

Bed said...

ke pulau indah kowang ye....kalau tak dah tentu leh jumpe ngan aku kan....takpe len kali eh....apa menu mel alyya yg len pd len tu???

azyyati anuar said...

pulau indah kat maner wei? susah nk cari umah mcm ni kat tgh2 bandar..cam best ajer...

biler turn ko nk wat open house dik?

alyyani said...

nome : kening azwan ali pun ade? jatuh hukum wajib aku jumpe ko ni. hahaha...

ainey : nanti ainey dtg kl, bole set time dgn diorg2 ni. bole jumpe :)

leen : sabajela aku. da la nama sama. buat last weekend lak tu ek. mane tak confuse. tu yg aku pelik mane la ko kenal si mel ni. siap tanya bebudak ni lg. siap mel pun tak bape kenal. haha..

bed : itu la, kalo tak, bole jumpe ko dgn shasha. nak jumpe ni. yg lain dr lain pada aku sebab ade pecal, nasi impit makan dgn ayam masak kicap, 1st time aku try, then ade rojak buah. betambah2 aku makan. :)

alyyani said...

along : pulau indah kat klang. aku buat open house bila aku da pindah umah. da ade umah atas tanah. senang korang tak yah panjat tangga, tak yah belaga2 bontot nanti. hahahah...aku baru panggil family kite dgn wan je mmg da laga bontot. hahah..

ibu damia said...

tgk alyyani jumpa2 rakan2 blogger ni...membuatkan diriku pu x sabar2 nak jumpa irimu ngan si Nia comeyy tu..agak2nya bilalah kita boleh jumpa yer???

Jiey^Mien said...

aku ingt ko gi pulau pangkor tadi..
:P

alyyani said...

ibu damia : bila turun kl, roger i ok! confirm bole jumpe. or maybe, saya ke selatan ke, bole la inform dgn awak. bole kan? ;)

jiey : pulau pangkor tuh ibarat aku balik kampung jek. buhsan!

AieZa said...

wah sonok korang ye.. xpela mie.. thn dpn kita menyusull.. mel jgn loper ajak plak.. xpasal sentappp lak kang.. :p

alyyani said...

aieza : adeh, sentap? jgn sentap2 kat sini weh. yela, harap tahun depan dpt jumpe korang2 pulak. lebih ramai, lebih meriah gitu..

Bed said...

alyya mmg special tu...sedap nye bunyi....takpe len kali mel buat aku pegi....

shah-ila-ain said...

hahaha....meh lah...dtg lagikkk..korang doakan aku murah rezki n dipanjangkan umor leh lah aku buat lagikk erkk....insyaAllah...hehe

alyyani said...

bed : len kali mesti mel buat lagi punye :)

mel : kan mel kan? hihihi...

ArissaPutri... Moment in My Life said...

K.Mas dah lama teringin nak g P.Indah ni .. Ader gak kawan k.mas masa belajar dulu dok sana.. dengarnya suami dia dah jadi Tok Ketua Kampung kat situ ....Tapi jangan salah sangka, Tok Ketua tu muda lagi, dia pun rakan se-falkulti k.mas jugak dulu

alyyani said...

ARISSAPUTRI : YEKE K.MAS? AGAKNYA KAWAN ALYA NI KENAL LA KOT DGN KAWAN K.MAS TU DAH KETUA KAMPUNG KAN? :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in